Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nejžhavější hity v anti-age

Nejžhavější hity v anti-age

Nejžhavější hity v anti-age

6. května 2018 od Eva Suchomelová

6. května 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

V oblasti anti-age věda neustále přichází s překvapivými novinkami, které mají zpomalit, nebo dokonce zastavit stárnutí pleti. Současnou inspiraci našla v přírodě a jde s ní ruku v ruce.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Pomocník z přírody

Výsledky vědeckých zkoumání se promítají i do formulí kosmetických přípravků. Jeden směr, kterým se výzkum látek pro krásnou pleť vydal, jsou přírodní polysacharidy. „Z nich jsou významnou skupinou beta-glukany a jim podobné látky (např. glukomannan),“ přibližuje Mgr. Iva Dolečková, Ph.D., vedoucí výzkumného a vývojového oddělení anti-age kosmetických surovin společnosti Contipro. Možná je znáte z doplňků stravy na podporu imunity dětí i dospělých a stejným způsobem fungují i v kosmetice. Ovlivňují imunitní systém zvnějšku a působí proti podráždění, ekzémům a podobně a také zpomalují proces stárnutí. Beta-glukany tvoří rozpustnou vlákninu, která se nachází např. v ovsu či v některých kvasinkách a houbách. Velmi účinný polysacharid obsahuje gel z aloe vera, díky kterému lze zastavit i rozsáhlé krvácení. Tento gel má i prokázané kosmetické účinky. Speciální polysacharidy najdete třeba v Dermacol Enja Slim Zeštíhlujícím gelu na bříško.

výzkum

Pečujte o svůj mikrobiom

Co je to mikrobiom? „Jde o soubor organismů na povrchu kůže každého člověka,“ vysvětluje vědkyně. „V současnosti jsou jedním z hitů anti-age kosmetiky látky, které jsou schopny ovlivňovat právě mikrobiom, např. na bázi probiotik (= živé, popř. inaktivované mikroorganismy), prebiotik napomáhajících růstu kůži prospěšných druhů (např. opět beta-glukany) nebo úpravou pH povrchu kůže.“ Jednou z prvních oblastí, kde se probiotika v kosmetice začala uplatňovat, byla intimní hygiena. Pomalu se ale látky, pečující o kožní mikrobiom, stávají součástí i dalších typů kosmetiky.

anti-age krém

Ochrana (nejen) ve městě

Dalším anti-age trendem, který je odrazem aktuálního způsobu života, je tzv. „anti-pollution“. „Pod tímto názvem se rozumí látky, které jsou schopny ochránit pleť před negativním působením znečištěného ovzduší,“ uvádí Mgr. Iva Dolečková, PhD. To se projevuje předčasným stárnutím pleti, vráskami, akné a pigmentovými skvrnami. Je jím více ohrožena pleť osob žijících ve městech, ale vždy záleží na stupni znečištění ovzduší v konkrétní lokalitě. Není divu, že tento trend vznikl v Asii, kde je znečištění ovzduší horkým tématem. Odtud se poté rozšířil do celého světa. „Anti-pollution“ kosmetika obsahuje aktivní látky, jež na pokožce vytvoří ochranný film, bránící průniku škodlivých látek do kůže, nebo antioxidanty, neutralizující nežádoucí volné kyslíkové radikály, které vznikají působením škodlivin. Pokud žijete ve městě, pak vyzkoušejte účinky krému z této skupiny nejnovější anti-age kosmetiky, např.  NIVEA Urban Skin Defence antioxidační denní krém.

ochrana ve městě

Peptidy na vzestupu

Velký boom v anti-age zažívají momentálně látky zvané peptidy. Setkáte se s nimi jak na dermatologických klinikách, tak i v kosmetických přípravcích. „Přípravky na bázi peptidů jsou vnímány jako hi-tech produkty,“ potvrzuje expertka oblibu těchto látek v kosmetice proti stárnutí. „Mezi peptidy je více horkých favoritů, kteří se utkávají o přízeň spotřebitelek – za všechny jmenujme např. matrixyl (palmitoyl pentapeptide-4), což je krátký fragment kolagenu stimulující jeho syntézu, argireline (acetyl hexapeptide-3), složku s účinkem podobným botoxu, či tripeptid mědi (copper tripeptide-1), který podporuje hojení a regeneraci kůže, stimuluje produkci kolagenu a doručuje do kožních buněk měď pro správnou funkci mnoha enzymů.“ Možná vás to překvapí, ale peptidy najdete i v dekorativní kosmetice – např. V Dermacol Transparentní konturovací tužce na rty Hyaluron Lip Shaper.


Biomimetika aneb Inspirace přírodou

Další proud anti-age kosmetiky, který výrazněji představily i letošní jarní veletrhy krásy, je zacílení na tzv. biomimetické látky. Jde o vědecky vyvinuté složky, jež napodobují látky, nacházející se přirozeně v pokožce. Dost často jde o výše jmenované peptidy. Nejnovější technologie umožňují jejich vysokou účinnost při zachování bezpečnosti, skvělé snášenlivosti a kompatibility s lidskou pokožkou. Chcete-li otestovat účinky biomimetických látek, které se blíží účinkům frakčního CO2 laseru, sáhněte pro řadě pleťového krému, séra a očního krému L´Oréal Paris Revitalift Laser Renew. Obsahuje biomimetickou aktivní látku Pro-Xylan, která se účastní pochodů na pokožce, kde stimuluje její funkce.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít