Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Máte smíšenou pleť? Pečujte o ni i v zimě!

Máte smíšenou pleť? Pečujte o ni i v zimě!

Máte smíšenou pleť? Pečujte o ni i v zimě!

18. ledna 2019 od Helena Hladíková

18. ledna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Renata Bílá

Pokud trpíte na sušší tváře a mastnou T-zónu neboli nos, čelo a bradu, patříte k majitelkám tzv. smíšené pleti. Ta vyžaduje specifickou péči, zejména teď v zimě. Jak na to? Poradí kosmetička Renata Bílá.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Tento „kříženec“ problematické a normální pleti se možná na první pohled zdá jako prima varianta, ale dva typy pleti na tak malém prostoru, jakým je obličej, logicky znamenají zvýšené nároky na péči. Vyčistit, ale nevysušit, hydratovat, ale neucpat póry… Není to úplně jednoduché a ženy se smíšenou pletí si často mohou připadat trochu jako Chytrá horákyně. Když se k tomu navíc přidá zimní období, které je samozřejmě náročné pro všechny typy pleti, je potřeba se smíšené pleti věnovat o to více. Pokožka je v zimě vystavena střídání teplot a tyto rozdíly způsobují pocit napětí, pálení a v suchých oblastech, tedy hlavně na tvářích, se mohou tvořit šupinky. Z důvodu zvýšené dehydratace se doporučují hydratační krémy, ale jen na noc. Na den je potřeba pleť hlavně vyživit,“ vysvětluje expertka. A které přípravky jsou tedy pro zimní péči o smíšenou pleť vhodné?
 
rozdíl mezi typy pleti

Vyberte své pleti to nejlepší

„Na smíšenou pleť bychom měli zvolit krém, který neucpává póry, pomáhá pleti ke zklidnění a zároveň jí dodá velkou porci výživy. Nejlepší je proto vybírat krémy s označením na smíšenou pleť, ony už si na pleti samy nejlépe poradí. Vhodné jsou také přípravky s obsahem vitaminu A, E a C. A důležitý je samozřejmě dostatečný pitný režim,“ objasňuje odbornice. Se stejnou pečlivostí byste měli přistupovat i k výběru odličovacích prostředků. Na smíšenou pleť se spíše než odličovací gel hodí pěny či mléka. Vyzkoušejte například Ellie Hydratační pleťové mléko s obsahem mandlového oleje, vitaminu A, E, C a panthenolu, které pleť účinně čistí, regenerují a zároveň hydratují.
 
péče o pleť

A zase ta hydratace...

O důležité roli hydratace pleti slyšíte kolem sebe dnes a denně, bez ohledu na typ své pleti. U té smíšené je však hydratace v zimě opravdu velice důležitá, protože prudké změny teplot i vlhkosti vzduchu dokážou s přirozenou vláhou pleti pěkně zamávat a i jinak mastnější T-zóna má tendenci k vysušování a nepříjemnému pnutí. I na zimu tedy vybírejte přípravky s vysoce hydratujícími složkami, jako jsou například kyselina hyaluronová, bambucké máslo či vitamin A. Posledně jmenovaná složka navíc patří mezi účinné antioxidanty, jimiž byste v zimě také neměli šetřit. Fungují totiž jako výborný ochranný štít před nepříznivým počasím, smogem apod.
 
nanášení krémů na pleť

Čemu se vyhnout?

Teď už víte, jaké přípravky k péči o smíšenou pleť použít. Samotné výrobky vás však nezachrání, pokud se budete dopouštět chyb, které jsou podle expertky v zimní péči o smíšenou pleť nejčastější:
  • Špatné používání krémů: přechodem zvenku do uzavřených prostor a zpět a střídáním teplot se pokožka vysušuje, a tím si hodně žen myslí, že se jim změnil i typ pokožky; sáhnou proto po krému na suchou pleť, která se pochopitelně začne bránit větším vysušováním nebo větší tvorbou pupínků.
  • Používání malého, či naopak příliš velkého množství krému: u denního krému se udává jako přiměřené množství lískový oříšek, u očního krému pak velikost hrášku a u tělového krému je pak množství individuální.
  • Nedostatečná nebo žádná ochrana pleti před UV zářením, zejména pokud vyrážíte za lyžováním na hory.
  • Chybějící ošetření rukou a rtů, a to nejen u žen se smíšenou pletí.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Renata Bílá

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Renata Bílá
kosmetička a pedikérka
45
"Jak řekl J. W. Goethe: Krása je všude vítaným hostem."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít