Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Lehké jako pírko: Líčení do horkých dnů

Lehké jako pírko: Líčení do horkých dnů

Lehké jako pírko: Líčení do horkých dnů

26. července 2021 od Tereza Špačková

26. července 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

V létě se potí jak tělo, tak i obličej. Make-up ve vysokých teplotách a vlhku prochází jednou z nejtěžších zatěžkávacích zkoušek. Poradíme vám, jak prodloužit jeho životnost a nalíčit se tak, aby váš make-up neroztál jako nanuk už před polednem.
Řekněte letos sbohem lesknoucí se T-zóně, rozmazaným konturám i řasence. Může se zdát, že je téměř nadlidský výkon udržet v létě líčení po celý den ve stejné kondici, pokud ale používáte správné produkty a postupy k jejich nanášení, výsledek vás mile překvapí. Často ale bývá problémem i špatná příprava pleti, která vinou dehydratace produkuje více mazu, než je běžné. Myslete na to a dopřejte jí dostatek hydratace, a to jak pomocí krémů, tak i dodržováním pitného režimu.
primer nebo báze pod makeup v létě

1. Správně zvolená báze může pomoci

Báze pod make up jsou skvělým pomocníkem právě ve chvíli, kdy potřebujete udržet make-up celý den. Zvyšují jeho přilnavost a dodávají obličeji vláhu, což zabraňuje vysušování nebo zbytečné produkci mastnoty. Pro normální až mastnou pleť použijte Maybelline Matující podkladovou bázi Fit me (koupit v e-shopu) s jílem, jenž má skvělé matující vlastnosti, a pro sušší pleť zvolte Dermacol Podkladovou bázi Primerstachio (koupit v e-shopu) s obsahem pistáciového másla a monoi másla, po jejímž nanesení je pokožka hedvábná, zjemněná a připravená na nanesení make-upu.
make up pro matný a dlouhotrvající vzhled

2. Vyberte správný make-up

Na podkladovou bázi naneste samotný make-up. Nejlépe takový, který odolává vlhkosti, teplu i otěru, a navíc vaši pleť ochrání před sluncem. To vše nabízí lehký, ale krycí Rimmel London Make up Lasting Finish Foundation 25h (koupit v e-shopu) s SPF 20. Obsažená kyselina hyaluronová pleť hydratuje a vitamin E zaručí, že bude vypadat svěže a jemně. Nebo vyzkoušejte Dermacol make-up Vegan Creamy Sú (koupit v e-shopu) z řady Eat me, který má krémovou texturu jako mascarpone a přirozeně matující vlastnosti. Dobře se roztírá i vrství, takže pokud patříte mezi ty, které mívají během PMS nějaký ten pupínek navíc, můžete jej použít i jako korektor. Pro zvýraznění lícních kostí a přirozené podtrhnutí opáleného vzhledu naneste jemně voděodolný Rimmel London Natural Bronzer (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Pokud se během dne přece jen na vaší tváři objeví náznak nechtěného lesku, použijte 
Dermacol Fixační transparentní pudr light (koupit v e-shopu), který je v praktickém balení s labutěnkou, a tak je ideálním produktem pro přenášení v kabelce.
přirozeně zvýrazněné oční okolí a obočí

3. Přirozené orámování očí

Stejný bronzer, jaký jste použili na tváře či doladění make-upu, můžete využít i pro zvýraznění očního okolí jako stín. Tímto způsobem velmi přirozeně a jemně podtrhnete svůj pohled. Na řasy naneste voděodolnou prodlužující a objemovou Maybelline Lash Sensational Voděodolnou řasenku Sky High (koupit v e-shopu). Díky její silné rezistenci vůči vodě nemají slzy ani pot šanci. Nezapomeňte ani na obočí. Pročešte ho kartáčkem a zvýrazněte pomocí paletky na obočí Rimmel London Set Brow This Way (koupit v e-shopu). Nejprve použijte vosk pro zafixování chloupků a poté je zvýrazněte stínem. 
letní péče o šťavnaté rty

4. Šťavnaté rty

V létě mohou být právě rty dominantou celého líčení. Máte-li ráda výrazné barvy, vyberte tu vhodnou pro vás z řady Dermacol 16h Lip Colour, třeba novinku Dermacol 16 H Lip Colour barvu na rty č. 27 (koupit v e-shopu). Tyto krémové rtěnky se pyšní dlouhou vydrží, vysokou pigmentací a rychlým schnutím. Díky obsahu přírodních olejů, včelího vosku a vitaminu E navíc rty hydratují a zabraňují jejich vysoušení.

5. Nakonec vše zafixujte

Jako poslední krok pro zafixování dokonalého vzhledu vašeho make-up naneste na obličej Dermacol Fixační sprej na make-up (koupit v e-shopu). Ten uzamkne líčení na tváři a prodlouží jeho svěžest. Obsahuje vitaminy zklidňující pleť a aloe vera s panthenolem pro regeneraci a hebkost. A co je hlavní, prodlouží dokonalý vzhled vašeho make-upu.

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít