Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kruhy pod očima, řídké řasy, vrásky? Už nikdy!

Kruhy pod očima, řídké řasy, vrásky? Už nikdy!

Kruhy pod očima, řídké řasy, vrásky? Už nikdy!

9. srpna 2019 od Helena Pokorná Hladíková

9. srpna 2019 5 minut čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková ve spolupráci s expertem Jana Lavrenčíková Myšková, Ph.D.

Chcete mít i s přibývajícím věkem stále svůdný pohled? Není nic jednoduššího než si osvojit pár triků v líčení očí, díky nimž zamaskujete každou nedokonalost. Poradí vám vizážistka Jana Lavrenčíková Myšková, Ph.D.
I ženy, které se jinak příliš nelíčí, si občas zvýrazní alespoň oči, a není divu. Oči jsou dominantou obličeje, pomyslným oknem do duše a v naprosté většině tím prvním, čeho si ostatní při kontaktu s cizím člověkem všimnou. Jenže čas nejde zastavit a stárnutí i případné kosmetické prohřešky z mládí se dříve či později na vzhledu očního okolí bohužel projeví. Rozhodně ale kvůli tomu nezoufejte, protože naštěstí existuje spousta triků i přípravků, jimiž spolehlivě vrátíte čas klidně i o několik let zpátky. S čím vším vám pomohou?


1. Vrásky zbytečně nezdůrazňujte

S drobnými vráskami a jemnými linkami kolem očí se potýká snad každá žena, a to klidně i před 30. rokem věku. Ovšem po třicítce už by pravidelná péče v podobě krémů určených speciálně na oční okolí měla být naprostou samozřejmostí. Pokožka v těchto místech je totiž velice tenká (7x tenčí než jinde na obličeji), bez tukových a mazových žlázek, a proto jemná a citlivá. Stárnutí kůže se tady projevuje jako první. Základ péče o oční okolí tedy musí být hydratace a zase hydratace. Vyzkoušet můžete například Ellie Hyaluron Boost Omlazující krém pro oční okolí a kontury tváře s obsahem kyseliny hyaluronové, koenzymu Q10 a bambuckého másla nebo NIVEA Q10 Power Zpevňující oční krém proti vráskám s koenzymem Q10 a kreatinem, který stimuluje produkci kolagenu. Jak se však nalíčit, když už se první vrásky přece jen objevily?
oční krém
  • Při líčení se vyhýbejte třpytivým stínům v agresivních barvách a volte raději jemné tóny, třeba zlatě třpytivé.
  • Pozor na těžké textury make-upů a korektorů, které „zalézají“ do linek, čímž je zdůrazňují. Používejte spíše tekuté, gelové korektory a lehké make-upy nebo BB či CC krémy.
  • Nepřehánějte to ani s pudrem, který je v oblasti očí de facto i zbytečný. Kůže se tam nemastí tak jako na bradě, čele, nose a jeho přebytečné množství drobné linky akorát zbytečně zvýrazní.

2. Zvedněte víčka

Dalším častým problémem, který souvisí s neúprosným tokem času, jsou pokleslá víčka. Pokud se to týká i vás, pravděpodobně při líčení očí tápete, zejména jste-li zvyklé malovat si oční linky. Dobrá zpráva – očních linek se nemusíte vzdávat úplně! Jen jejich vzhled malinko upravte:
  • Skoncujte hlavně se sytě černou linkou, která přidává roky. Místo černé zvolte raději jemnější hnědou barvu a na vnitřní spodní linku naneste bílou. Rozjasní pohled a oko opticky zvětší. 
  • Spíše než na horní linku se zaměřujte na tu spodní, se kterou si klidně dostatečně pohrajte. Konec na vnější straně oka by však vždy měl směřovat nahoru, aby se oko opticky pozvedlo.
  • Na víčko vždy nanášejte podkladovou bázi pod oční stíny, abyste zamezily nevzhlednému slévání stínů do záhybů.
  • Vhodné je i použití matného, světle hnědého očního stínu jen v záhybu oka po celé délce očního víčka. Oko se tím opticky zvětší.
nalíčené oko
Tip redakce:
Ani ty nejkrásněji nalíčené oči nevyniknou, pakliže nebudete mít perfektně
upravené obočí. Věnujte tomu pár minut doma nebo si zajděte k profesionálům do brow baru.


3. Malá lekce zmizíkování

Nevíte, jak se zbavit nevzhledných tmavých kruhů a dalších nedokonalostí pleti pod očima? Stačí vsadit na rozjasňující korektor, který nanesete před aplikací samotného make-upu. Ovšem aby dobře posloužil, musí mít korektor tu správnou barvu:
  • Žlutý korektor vás zachrání, pokud je pleť zbarvená do modra či fialova.
  • Červené žilky vyzmizíkuje zelený korektor.
  • Našedlé kruhy způsobené především únavou, stejně jako pigmentové skvrny hnědé barvy, dobře zakryje korektor růžový.
barvy korektorů

4. Řasy jako z reklamy

Příroda je někdy pěkně nespravedlivá. Zatímco některým ženám nadělí řasy husté tak, že dotyčné připomínají mrkací panenky, jiným nadělí „pár chlupů“, kterých navíc s věkem ještě ubyde.  Pokud i vás trápí prořídlé řasy, vypátrali jsme pár tipů, jak jim znovu dodat na objemu:
  • Horní vnitřní (nebo také dolní) linku namalujte černou nebo hnědou tužkou na oči a pak stejnou tužkou svrchu „naťupkejte“ malé tečky přímo mezi řasy. Tento trik dodá očím zahušťující efekt mnohem lépe než jednotvárná vodorovná linka.
  • Zvolte vhodnou řasenku s takovým kartáčkem, který pokryje opravdu každou řasu pěkně od kořínků, a v obou koutcích táhněte řasenku ven do stran, na středu kolmo vzhůru. Zhušťující efekt slibuje třeba Gabriella Salvete Řasenka Magic Mascara s ultralehkým složením a pečujícími oleji pro výživu řas. Její speciální objemový kartáček s hustými štětinkami nanese maximum barvy a dostane se až ke kořínkům.
  • Paradoxně nejdůležitější částí péče o řasy je odličování. Řasy se musí odlíčit každý večer odličovacím přípravkem určeným přímo na řasy. Řasy jsou pak jemné, přes noc mají čas se zregenerovat a pak se nelámou.
používání řasenky

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková ve spolupráci s expertem Jana Lavrenčíková Myšková, Ph.D.

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Jana Lavrenčíková Myšková, Ph.D.
Beauty specialistka – kosmetická poradkyně – vizážistka
120
"Jak řekla Coco Chanel: Krása ženy začíná v momentě, kdy se rozhodne být sama sebou."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít