Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nejlepší péče pro obočí? Zamiřte do brow baru!

Nejlepší péče pro obočí? Zamiřte do brow baru!

Nejlepší péče pro obočí? Zamiřte do brow baru!

9. června 2019 od Anna Adlerová

9. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Trávíte každý den líčením obočí nejvíc času? A co když existuje způsob, jak se každodenní úpravě vyhnout? Znáte salony specializované na úpravu obočí? S brow expertkou a make-up artistkou Deliou Klímovou z pražského The Brow Bar jsme se pobavili o tom, co můžete od úpravy obočí v brow baru očekávat.

Co je brow bar?

„Podniky typu brow bar jsou místa pro celkovou úpravu obočí,“ říká Delia a pokračuje: „V brow barech sledujeme poslední trendy týkající se obočí a vše kolem něj. Brow bary vznikly proto, aby se péče o obočí vyčlenila z široké nabídky služeb, které salony poskytují, a vznikla tak specializovaná nabídka péče o obočí.“

Kromě dokonalé úpravy obočí se v brow baru můžete setkat i s nabídkou líčení, které krásný tvar obočí ještě podtrhne. Brow artist navíc na žádost doporučí i správný postup líčení obočí přesně pro vás a vhodné produkty, které si na mnoha místech můžete rovnou i zakoupit. Samozřejmostí jsou také různé služby nabízející péči o oční okolí, aplikaci očních masek, výživu řas apod. Nejen dámské obočí si ale zaslouží vypadat k světu. Do brow baru s sebou bez obav můžete vzít i svého partnera. Nezaleknou se tam totiž ani úpravy pánského obočí.
líčení obočí

Tip redakce:
Na probuzení svých očí vyzkoušejte
Garnier Skin Naturals Povzbuzující oční masku se šťávou z pomeranče a kyselinou hyaluronovou. Viditelně zredukuje váčky a kruhy pod očima a poskytne potřebnou hydrataci citlivé pleti kolem očí.

Brow artist k službám

Když zamíříte do brow baru, ujme se vás zkušený Brow Artist. Ten ví, jak má vypadat správný tvar obočí. Dokáže rozeznat, co přesně obočí potřebuje, aby bylo správného tvaru dosaženo, a podle toho zvolí nejlepší postup. Každý nový brow artist se nejdřív musí vyškolit, aby mohl poskytovat ty nejlepší služby. „Nový personál školí v teoretické a praktické části zkušení brow artisté přímo na modelkách,“ dodává Delia.

Návštěva brow baru

Úprava obočí podléhá přesným postupům, které Delia popisuje: „Brow Artist by vám měl nejdřív obočí vyměřit a ukázat všechny nedostatky nebo naopak výhody vašeho obočí. Podle typu obličeje a podle toho, jaké je vaše přirozené obočí, rozhodne o tvaru obočí. Podle potřeby je možné obočí dobarvit. Většinou se tyto dvě služby kombinuji, aby obočí bylo dokonale upravené.“ Brow Artist pomůže tam, kde řada žen tápe, a to je zvolení toho nejvhodnějšího tvaru obočí pro konkrétní typ obličeje.

Tip redakce:
Potřebuje vaše obočí jen jemně doladit pasující barvou? Sáhněte třeba po
řasence na obočí Maybelline New York Brow Drama, která ho krásně zvýrazní.  

Obočí je možné nechat si dobarvit také například henou, jež je vhodná pro ženy s citlivou kůží, protože nezpůsobuje žádné alergické reakce. V mnoha salonech nabízejí spolu s barvením obočí i barvení řas.

depilace obočí

Jak se obočí upravuje?

Pokud je pro vás jediný známý druh úpravy obočí pinzetou, v brow barech vás překvapí. Mezi používané techniky patří běžně i rychlé a efektivní vytrhávání voskem nebo nití. Její používání se rozšířilo z arabských zemí a boduje především díky tomu, že je absolutně precizní a dokáže jedním pohybem odstranit celou řadu chloupků najednou.

Úprava doma, nebo od profesionála?

Domácí úprava obočí je samozřejmě také možná. Pokud si nastudujete potřebné materiály ohledně typu obočí a máte trochu tvůrčí představivosti a zručnosti, pravděpodobně se správným tvarem nebudete mít problém. Barvení už je ale trochu oříšek. Nejen, že kůže může reagovat alergickou reakcí, ale zvolení špatného odstínu nebo nanesení barvy tam, kam nepatří, vás může pěkně potrápit. Vždy je tedy lepší se svěřit do rukou profesionála, pro kterého je daná disciplína denním chlebem a prošlo mu pod rukama už tolik klientek, že je schopen na první pohled rozeznat, co která potřebuje. Jak dodává Delia: Úprava obočí od profesionálů se liší jak v kvalitě, tak ve znalostech.
úprava obočí doma

Co za to?

Jak často by se měla návštěva brow baru opakovat, aby bylo obočí stále krásné a bez chybičky? Expertka uvádí, že by to mělo být v průměru jednou za 3 týdny. Zajímá vás, kolik taková úprava obočí stojí? „Ceny v brow barech jsou odlišné a záleží na mnoha faktorech. Roli může hrát i atraktivita lokality nebo kvalita produktů, které se v daném salonu na úpravu obočí používají,“ uvádí Delia. Částky za základní úpravu obočí se ve většině brow barů pohybují kolem 500 Kč a výš. Pravidelné náklady na úpravu obočí jsou pravděpodobně jedinou nevýhodou jinak skvělé péče, kterou svému obočí můžete dopřát.
 
Už jste někdy brow bar navštívili, chystáte se na něj, nebo si raději upravujete obočí doma?  

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít