Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Barvení obočí: Proč vyzkoušet henu?!

Barvení obočí: Proč vyzkoušet henu?!

Barvení obočí: Proč vyzkoušet henu?!

8. dubna 2019 od Helena Hladíková

8. dubna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Trápí vás takřka neviditelné obočí nebo jste změnila barvu vlasů? Není nic jednoduššího než se pustit do barvení obočí. Skvělým pomocníkem se vám při tom může stát přírodní zázrak jménem hena a my vám prozradíme proč!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Stejně jako u barvení vlasů i v případě obočí si můžete vybrat mezi různými druhy barev. K nejoblíbenějším a nejúčinnějším rozhodně patří hena, keřovitá rostlinka, jejíž listy se suší a drtí na jemný prášek s typickou vůní. A proč se vlastně těší takové oblibě?


Krásně barví, vyživuje a vydrží

Hena totiž dokáže vlasům i obočí poskytnout nejen přirozenější barevný efekt, ale také výživu a regeneraci. Jistě ji ocení ženy, jimž obočí zrovna moc neroste nebo které právě přešly na jinou barvu svých vlasů a potřebovaly by s ní sjednotit barvu obočí. Hena určená k barvení obočí má totiž mnoho odstínů, takže si jistě vybere každá. Nejlepší volbou je však hlavně pro toho, kdo se chce vyhnout oxidačním činidlům v klasických barvicích emulzích a sáhnout po čisté síle přírody. Hena navíc v porovnání s profesionálními barvami vydrží déle (udává se až 6 týdnů), jelikož i přes svůj přírodní původ obsahuje silnou barvicí složku.

barvení obočí hennou

Barvit můžete jak doma, tak v salonu

S barvením svého obočí se můžete svěřit do rukou profesionálů, což doporučujeme zejména tehdy, pokud barvíte úplně poprvé nebo nemáte v rukou takovou jistotu. Precizní nanášení je totiž pro perfektní nabarvení klíčové. Zkusit ale samozřejmě můžete i barvení doma. Co se hodí vědět, než se do domácího barvení pustíte?
  • Před barvením se odličte a na kůži v bezprostředním okolí obočí si naneste pleťový krém, čímž zabráníte nežádoucímu obarvení pokožky.
  • Při barvení postupujte od začátku obočí, tedy od kořene nosu, k jeho konci.
  • Nanášejte raději méně barvy a v tenčí vrstvě, abyste to „nepřepískly“, zejména při prvním barvení. Naopak pokud chcete sytější odstín a lepší a delší výdrž, naneste vrstev více. 
  • Nechte zaschnout a působit 30–60 minut (podle požadovaného výsledku).
  • Poté henu smyjte vodou nebo pleťovým tonikem.
  • Na obočí následně můžete použít pleťový krém s vitaminem A nebo jiný výživný krém.
Tip redakce:
Abyste dosáhly co nejpřirozenějšího efektu barvení, použijte místo červené heny hnědou.

nabarvené obočí

Jde to i jinak

Hena však není jediný způsob, jak dosáhnout dokonalého obočí, cest existuje více. Pokud si chcete svoje obočí pouze trochu poupravit a nemáte chuť pouštět se do žádných barvicích experimentů, můžete k úpravě obočí využít i jiných pomocníků:

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Zuzana Doušková 3.října 2019
Pěkný článek, chválím kvalitu pravopisu. 👍

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít