Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Královnou festivalu: 3 trendy ve zdobení, které musíte znát

Královnou festivalu: 3 trendy ve zdobení, které musíte znát

Královnou festivalu: 3 trendy ve zdobení, které musíte znát

7. července 2019 od Karolína Hornová

7. července 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

I když jedete na festival jen tak s batůžkem, můžete díky pár trikům vypadat nevšedně. Letní atmosféra si říká o experimenty s face paintingem nebo takzvanými body jewels. Inspirujte se a vytvořte nepřehlédnutelný look!
I festivaly přejí připraveným – tedy těm, kteří vědí, jak chtějí vypadat, umějí si zvolit styl, který zaujme a zároveň je nebude nijak omezovat v zábavě, a také těm, kteří vědí, jak vypadat skvěle a svěže i druhý a další den. Letní festivaly hrají všemi barvami a vy máte jedinečnou příležitost, jak si zaexperimentovat se vzhledem a být na chvíli někým jiným. Pojďte se s námi inspirovat a načerpat tipy, jak si festival dokonale užít.


1. Barvy na obličej: Divoké i decentní

Face painting a body art jsou nedílnou součástí festivalů. Kromě těch hudebních je na místě zmínit třeba festival Burning Man, který se koná každoročně v nevadské poušti. Zlatá či stříbrná kůže účastníků a odvážný body a face art jsou tu téměř podmínkou účasti. Barvy na tělo a obličej ale můžete klidně vyzkoušet i na našich „Colours“ – festival je od toho, abychom se vyřádili a zaexperimentovali si.
Barvy na face painting jsou šetrné, nebojte se jich a zvolte svůj styl: Můžete jimi jen decentně doladit make-up, třeba ornamentem kolem očí ,nebo se inspirovat kmenovou kulturou a etno stylem. Ale zkusit můžete i odvážnější umělecký styl a pomalovat celý obličej. Výborně také vypadá, pokud se soustředíte na oči a pokryjete jejich okolí výrazným abstraktním vzorem, který bude suplovat škrabošku. Staňte se na jeden večer tajemnou femme fatale!

2. Třpytky: Make-up jako z vesmírné galaxie

Třpytky jsou klasikou, která má své místo v líčení a make-up artu celoročně. Letní festivaly přináší další možnost, jak se s nimi dosyta vyřádit – a to ať už jste spíše konzervativní, nebo za to „umíte vzít“. Barevný prášek se třpytkami jako by spadl přímo z vesmírné galaxie a skvěle doladí především váš večerní look. Pro třpytky navíc stačí zajít do drogerie – velký výběr má značka essence a použít lze i různé výrazně třpytivé oční stíny.

Výhodou třpytek je, že když se rozmáznou nebo „povolí“ v horku, neubírá to na jejich estetice. Větší třpytky se na pleť nanášejí speciálním lepidlem, které výborně drží. Zvolte třeba ty metalické a dolaďte jimi make-up očí nebo je naneste místo tvářenky a slaďte je s dočasným tetováním. Vznikne bohémský look s nádechem luxusu. Barevným třpytivým pigmentem můžete i vystínovat části obličeje kolem spánků nebo lícních kostí.

3. Kamínky: Nalepte si masku nebo šperk

A to nejlepší nakonec! Takzvané body jewels jsou hitem letošního léta i Instagramu a lze jimi jak dodat běžnému make-upu punc výjimečnosti, tak i vytvořit výrazný ornament, škrabošku nebo je nakombinovat s face paintingem a být doslova k nepoznání. Nalepovací kamínky díky speciálnímu lepidlu výborně drží, ale zároveň povolí pomocí teplé vody a odličovače.
S kamínky nemusíte zdobit jen obličej, ale použít je můžete i místo šperku – stačí je nalepit do dekoltu, na holá záda, nebo třeba kolem paže či zápěstí. Možností je bezpočet. Kamínky také nabízí skvělý způsob, jak doladit orientální look nebo kostým – třeba v případě, že jste se rozhodli svůj outfit inspirovat vzhledem mořské panny a potřebujete pár šupinek…

Odlíčení: Základ svěžího rána

Festivaly často nenabízejí příliš dokonale komfortní zázemí pro hygienu a pohodlné odlíčení. Vyzbrojte se proto vychytávkami, které vám usnadní práci. „Must-have“ na festival jsou cestovní odličovací ubrousky, které se hodí nosit při sobě i během dne. Zkuste třeba účinné Garnier Skin Naturals Odličovací micelární ubrousky. Poslouží k osvěžení, utření rukou nebo rychlému odlíčení make-upu, který v horku vzal za své. Správná kosmetika vám pomůže zůstat na festivalu svěží.

Do batohu si nezapomeňte přibalit ani klasický odličovač nebo pleťové mléko, které vás večer zbaví „zbytků dne“ a pleť hydratuje. Pokud hodláte experimentovat s face paintingem, přibalte odličovač na voděodolný make-up, jako je třeba NIVEA Dvoufázový odličovač očí a make-upu, který si poradí i s extra voděodolnými líčidly. Líčení i odlíčení si pro klid vyzkoušejte nanečisto doma. Lehké hydratační sérum, jako je třeba Neutrogena Hydro Boost Intenzivní hydratační sérum, zase můžete nanést klidně během dne pro osvěžení pleti. Po odlíčení zklidní a zregeneruje pleť unavenou nánosem líčidel a ráno vám dodá potřebnou vláhu po prohýřené noci.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít