Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Krásná v létě na festivalu? 13 tipů pro zaručený úspěch!

Krásná v létě na festivalu? 13 tipů pro zaručený úspěch!

Krásná v létě na festivalu? 13 tipů pro zaručený úspěch!

12. července 2017 od Vendula Nováková

12. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Vendula Nováková ve spolupráci s expertem Miroslava Breznoščáková

Horko, těžko dostupné hygienické zázemí, to všechno ženám dost komplikuje to, aby si hudební víkend užily jako hvězdy večírků. Můžete letní radovánky na festivalu přežít stylově i několik dní v kuse? Jde to!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Buďte za hvězdu!


1.     Make-up podle stylu festivalu

Nebojte se popustit uzdu fantazii, jste na festivalu, ten má téma a toho se můžete držet i vy při svém líčení. Kdo tak jede na metalový nebo rockový koncert, ať si vezme stíny a linky na pořádné kouřové líčení. Naopak na běžných popových festivalech se bez výrazného líčení klidně obejdete a bude stačit jen minimum.


2.     Hrajte všemi barvami

Kdo se příliš líčit nechce, a přitom chce být trendy, může si do tašky přibalit výrazný lesk. Pak už bude potřebovat jen lehký make-up a řasenku a je hotovo. Samozřejmě ale pozor na to, aby se vám nerozpatlal po třetím drinku přes celý obličej. Pořiďte si raději kvalitní, který dlouho vydrží. I proto jsou v létě lepší výrazné lesky než rtěnky.


Aby make-up vydržel!


3.     Fixujte!

Než vůbec začnete na upocený obličej dávat make-up jak na večírek v cocktail baru, zaměřte se na základní péči. „Při nadměrném pocení třeba doporučuji rovnou použít zmatňující krémy, po nich se pleť vydrží nelesknout velmi dlouho,“ uvádí vizážistka Miroslava Breznoščáková a dodává, že ještě aplikace fixačního krému je v létě naprosto ideální. Díky němu vám po celém slunečném dni make-up nepoteče po tvářích a nebudete vypadat jak klaun.


4.     Buďte minerální

Kdo se i tak obává, že je na něj klasický make-up příliš hutný, může zkusit další tip – minerální make-up. Je sypký, lehký a na léto jak dělaný. Neucpává tolik póry, ale přitom zakrývá pupínky, které často v létě kvůli nadměrnému pocení vyskáčou. Stačí štětec a můžete se do toho pustit. „Takový pudr pleť sjednotí, a hlavně nevysouší pleť, což hodně žen ocení,“ uvádí Miroslava Breznoščáková.

Krásná na letním festivalu? Vyzkoušejte našich 13 tipů a podaří se to!


5.     Je čas na voděodolnou řasenku

Kdy jindy než teď doceníte, jak dlouho řasenka vydrží? Klidně řasy i několikrát pořádně obtáhněte, určitě nebudete litovat. U nekvalitních řasenek se bohužel může stát, že jak se trochu zapotíte, budete mít oči jako panda.


6.     Ubrousky jsou nepostradatelnou součástí

„Existují ubrousky, které zvládají pohlcovat mastnotu, stačí je obyčejně přiložit na pleť na lesklá místa a vysát s nimi přebytečný maz,“ doporučuje vychytávku vizážistka. Tvář pak budete mít znovu, jako byste zrovna vyšly nalíčené z koupelny.

Krásná na letním festivalu? Vyzkoušejte našich 13 tipů a podaří se to!


Tipy, které ochrání, osvěží i zkrášlí!


7.     Make-up à la opalovací krém? Není problém

Výborné pak je používat takové make-upy, jež v sobě už mají alespoň nějaký ochranný faktor proti sluníčku. Zabijete tak v podstatě dvě mouchy jednou ranou. Není dobré používat příliš hutné make-upy, které pleť zbytečně ucpou, naopak ideální jsou ty středně krycí. „Nanesením make-upu máte pleť většinou chráněnou zhruba 11-12 SPF. Výborné jsou ale i CC krémy, z nichž některé mají SPF až 15,“ upozorňuje vizážistka na to, jak moc vás může i make-up/CC krém ochránit před spálením. Důkladně nanesený make-up by měl vydržet i celodenní festival!


8.     Stačí málo – třeba jen tváře

V lehkém minerálním provedení existují i tvářenky. Podle vizážistky přímo nutnost, pak se totiž už nemusíte líčit skoro vůbec. „Tvářenka by měla být v letních odstínech. Pak už jen stačí zvýraznit třeba jen rty nebo naopak oči a je to,“ doplňuje. 

Krásná na letním festivalu? Vyzkoušejte našich 13 tipů a podaří se to!


9.     Osvěžte se

Občas se stane, že počasí na festivalu už trochu hraničí s horkem na dovolené v Egyptě. Je 40 stupňů a kolem vás se tlačí tisíce lidí. Na léto jsou tak ideální osvěžující spreje na obličej. Stačí lehce stříknout a hned máte pocit, že jste po lehké sprše. „V malých množstvích aplikujeme ze vzdálenosti zhruba 30 centimetrů. Po takovém osvěžení se kvalitní make-up nepoškodí a zůstane v pořádku,“ říká Miroslava Breznoščáková. Kromě osvěžení většina těchto přípravků také hydratuje.



Dokonalé vlasy


10.     Připravte vlasy už před odjezdem

Svým vlasům můžete pomoct tak, aby se vám na festivalech dobře česaly a třeba se ani tak rychle nemastily. Používat byste měly lehké šampony, které nebudou krémové, ideálně na rostlinné bázi. „Třeba s levandulí nebo ženšenem. Krásně vlas hydratují a vyčistí. Pak jsou vlasy dobře připravené na tvoření lehkých účesů,“ dodává vizážistka.


11.     Bez žehličky a fénu? Nevadí

Doba nám přeje, dámy. Letos stejně frčí rozevláté účesy, nedbalé copy a drdoly. Takže se obejdete bez technických vymožeností, a vlastně i elektřiny. Vlasy nechte jen tak lehce uschnout, a pokud jsou dobře sestříhané, mohou klidně i volně poletovat. Když vám to nevyhovuje, vezměte si velkou zásobu gumiček.

Krásná na letním festivalu? Vyzkoušejte našich 13 tipů a podaří se to!


12.     Omezte tužidla!

Laky, vosky, pěnová tužidla. To všechno mastí vlasy. A vy už jim tak dáváte dost zabrat, když skáčete na nové hity vaší oblíbené kapely a u toho se vám hlava potí. „Na krátké vlasy tužidla používat spíše musíme. Stačí ale lehké pěnové tužidlo nebo vosk, ale jen ke konečkům,“ radí odbornice být opatrné. Složitější účesy pak fixujte lehkým lakem, který podporuje elastičnost vlasů.


13.     Šátky všeho druhu

I culík a cop se dají krásně vylepšit. Letos jsou trendy šátky a stuhy vpletené do vlasů. Tak toho využijte, protože festivaly doslova vybízejí k tomu, abychom byly barevné a mladistvé. „Šátky jsou momentálně dostupné v mnoha barvách, podobně můžeme pořídit i barevné gumičky,“ říká Miroslava Breznoščáková.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Vendula Nováková ve spolupráci s expertem Miroslava Breznoščáková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Miroslava Breznoščáková
Vizážistka, osobní kosmetická poradkyně
37
"Dobrá žena muže inspiruje, krásná ho okouzlí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít