Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Chytrá řešení aneb Jak být svěží i na festivalu!

Chytrá řešení aneb Jak být svěží i na festivalu!

Chytrá řešení aneb Jak být svěží i na festivalu!

7. července 2017 od Eva Suchomelová

7. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Letní festivaly prostě nemůžete ani letos vynechat? Pak si nechte poradit od zkušené vizážistky triky pro svěží vzhled, které skutečně fungují! Zeptali jsme se na ně Kateřiny Krobové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Letní hudební festivaly jsou velkým lákadlem pro čím dál větší skupinu lidí. Mnoho lidí si už bez nich své prázdniny nebo dovolenou nedokáže představit. Patříte mezi ně? Jistě i tam byste chtěly vypadat přitažlivě, a to i druhý den po koncertě, nebo dokonce po celou dobu trvání festivalu. Co si vzít s sebou, když máte jen omezené místo v batohu? Jaké triky zabírají?


Hydratujte a osvěžujte

Možná i vás na festivalu od povídání a neustálého pozpěvování trápí vysušené rty. Jestliže je chcete dostatečně hydratovat, pak by se vám mohl hodit Baby Lips & Cheek od Maybelline, který funguje jako hydratační balzám na rty i jako tvářenka, která vás rozzáří.
Jak vypadat svěže na letním festivalu
Pokud preferujete každodenní líčení, pak je třeba během dne make-up osvěžit. „Aby make-up vydržel celý den, přestříkejte ho fixačním sprejem. Kdykoli to přes den můžete zopakovat, abyste refreshovaly svůj vzhled, a navíc se i osvěžily,“ bere si slovo vizážistka a stylistka Kateřina Krobová. „Pokud nemáte fixační sprej, postačí i termální voda.“


Resfresh vlasů i bez vody

„Vždy si s sebou nezapomeňte zabalit suchý šampon. Pomůže vám, když už se vlasy začnou mastit,“ nabádá Kateřina Krobová. Ačkoli odborníci nejsou pro časté použití suchých šamponů, toto je zrovna příležitost, kdy se z něj stane zdatný pomocník. Hodit se může třeba cestovní balení některého ze suchých šamponů značky Batiste.

Jak vypadat svěže na letním festivalu
Styling můžete doladit každý den jinak. „Produkt, bez kterého se neobejdete, je Sea Salt sprej. V mžiku vašim vlasům dodá look jako od moře, a navíc je vyživí,“ jmenuje vizážistka a stylistka první z nich. V drogerii seženete třeba Tony&Guy Casual Sea Salt Texturising Spray. A určitě si s sebou zabalte šátek. „Šátek je symbolem všech festivalů. Uvázat jej můžete podle nálady, jak se vám zachce. Pokaždé budete vypadat jinak,“ zkušeně doporučuje stylingová expertka.

Jak vypadat svěže na letním festivalu

Vyvarujte se:

•     silných vrstev make-upu v nedostatečných hygienických podmínkách. „Pokud je před vámi několik dní v omezených hygienických podmínkách, zapomeňte na silné vrstvy make-upu. Pleť byste nikdy dokonale neodlíčila a ta by se zbytky make-upu a v prašném prostředí velmi trpěla,“ vysvětluje Kateřina Krobová.
•     pudrových či sypkých líčidel. „Abyste předešla rozbitým stínům v zavazadle, sáhněte raději po multilíčidlech či krémových očních stínech. Udělají stejnou službu, a navíc lépe odolávají potu a vodě,“ dává praktický tip vizážistka.

Jak vypadat svěže na letním festivalu


7 rychlých tipů Kateřiny Krobové:


problém č. 1: mastné vlasy

Pokud se vám začínají mastit vlasy a nemáte zrovna u sebe suchý šampon, sáhněte po pudru na obličej. Naneste štědrou vrstvu na štětec a vklepejte do mastných kořínků.


problém č. 2: málo kosmetických produktů

I se rtěnkou a řasenkou můžete vykouzlit výraznější líčení. Barvu z řasenky naneste na tyčinku do uší a vytvořte si lehce rozmazané linky či tmavé stíny. Rtěnka vám zase poslouží jako tvářenka.


problém č. 3: objevil se pupínek

Problém s pupínkem rychle vyřešíte pomocí zubní pasty. Dejte malé množství na pupínek a nechte přes noc působit. Ráno bude méně viditelný.


problém č. 4: oteklý obličej

Jiná voda, ponocování či změna prostředí může vyvolat nepříjemně nateklý obličej. Sežeňte dva pytlíčky zeleného čaje a pořádně je namočte v ledové vodě. Přikládejte na oteklá místa. Kombinace ledové vody a antioxidantů vrátí váš obličej do normálního stavu.


problém č. 5: bez laku na vlasy

Aby vlasy nepoletovaly a neelektrizovaly, stačí je prohrábnout nakrémovanýma rukama.


problém č. 6: nekreslící tužka

Přestala vám kreslit kosmetická tužka? Prostě ji nahřejte zapalovačem. Uvidíte ten rozdíl!


problém č. 7: suchá nehtová kůžička

Balzám na rty se skvěle hodí i na nehtovou kůžičku. Tu parádně zvláčňuje a hydratuje.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
34
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít