Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Karnevalový ples: Jak na rychlý stylový look doma!

Karnevalový ples: Jak na rychlý stylový look doma!

Karnevalový ples: Jak na rychlý stylový look doma!

18. ledna 2019 od Eva Suchomelová

18. ledna 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Masopust je letos dlouhý – celé dva měsíce! Tak vyrazte na karnevalový ples! Máme pro vás 5 různých typů líčení, v nichž budete stylově karnevalová, a přitom si zachováte půvab a eleganci! Jak si je nalíčit, radí vizážistka Lucia Hrušková Gibodová.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Co je potřeba vždy

Ať už si vyberete kterýkoli z našich make-up looků, nebo si dokonce najdete svůj vlastní, vždy je nejprve potřeba udělat základ. Při výběru make-upu na večer vyzkoušíme odstíny na bradě a vybereme odstín totožný s odstínem zbytku těla. Je to proto, že u šatů na kostýmovaný ples většinou bývají odhalena ramena a částečně i hrudník. Make-up s nimi musí ladit,“ uvádí pravidlo č. 1 vizážistka a zakladatelka French Look Makeup Academy Lucia Hrušková Gibodová.

 
Další kroky:

  • vykonturovat obličej v oblasti čela a tváří - naneste tmavý odstín v oblasti spánků směrem nad obočí, abyste zúžily tvář a obličej, čímž vynikne vyčesaný účes; pracujte malým štětcem, kterým uděláte tvar jednoduché rybičky, takže se vytvoří prohlubeň pod lícní kostí,
  • korektorem projasnit oční okolí i víčka, pak přepudrovat sypkým transparentním pudrem,
  • vyčesat a zvýraznit obočí - následné líčení bude velmi intenzivní, proto obočí také zvýrazněte tužkou na obočí.
Tip redakce:
Pamatujte, že karnevalový look musí přehánět, i když jde o ples – třpytky, glitry, výrazné barvy, které by obvykle byly „přes čáru“. Vyjděte z pravidel
líčení na firemní večírek a zkuste být ještě trošku odvážnější. Vždyť masopust je zábava!

 
Číslo 1: Celá zlatá

Tento look stojí celý na zlaté barvě, doporučujeme k němu sehnat si i zlatý model šatů.
 
celá zlatá

Vizážistka radí tento postup:

Horní víčko:
Nechte oko otevřené a do záhybu očního oblouku naneste bronzový stín. Pak oko zavřete a podél řas aplikujte černou tužku od vnějšího kraje až po vnitřní koutek. Vezměte tmavě šedý stín a směrem od vnějšího okraje oka jím tužku rozmažte doztracena a napojte na bronzový stín. Přechody nesmějí být znát. Čistým malým štětcem naneste bledě zlatý perleťový stín pod obočí a napojte jej na bronzový stín.
 
Dolní víčko:
Do vnějšího koutku oka aplikujte černou tužku, kterou rozmažete v linii řas až po vnitřní část oka. Štětečkem s tmavě šedým stínem rozmažte tužku od vnějšího koutku. Vnitřní koutek opět prosvětlete bledě zlatým stínem.
 
Řasy:
Projeďte je 2-3x černou řasenkou, odvážnější mohou nalepit umělé řasy, které se na tuto příležitost báječně hodí.
 
Rty:
Abyste dosáhly stylového looku, aplikujte zlatou rtěnku nebo smíchejte na hřbetu ruky lesk na rty se zlatým očním stínem a pak je štětečkem naneste na rty.
 

Číslo 2: Tajuplná maska

Líčení se zde přizpůsobuje barvě škrabošky a šatů, které by spolu měly ladit. Vyberte si opravdu krásnou škrabošku, neboť bude dominantou vašeho obličeje.

tajuplná maskaTip expertky:
Vybírejte škrabošku, která se opírá spíš o spánkovou část obličeje než o jeho části. Volte spíš větší velikost. Líčení bude stejné, jako kdybyste masku na obličeji neměla, neboť je pravděpodobné, že ji během večera nebo na jeho konci odložíte.
 

Vizážistka radí tento postup:

Horní víčko:
Look (podle barvy škrabošky) na fotce je hnědofialový, proto i oční stíny vezměte hnědofialové. Oko naličte jednou barvou přes celé víčko. Výška stínu v oblasti obočí by měla být taková, aby byl stín vidět u otevřeného oka.
 
Dolní víčko:

Po celé jeho délce namalujte cca 2 mm široký proužek očního stínu ve stejném odstínu, jako je na horním víčku.
 
Řasy:

Na dolním i horním víčku pouze naličte řasy řasenkou. Tady by umělé řasy překážely při nandavání masky, ale třeba i při mrkání.
 
Tvář:

Tvářenka dohněda udělá hezkou prohlubeň a bude s celkem dobře ladit.
 
Rty:

Díky škrabošce si můžete dovolit je více zvýraznit, proto použijte tmavší tělovou nebo jahodou rtěnku (musí se sladit se šaty).
 

Číslo 3: Paví oka

Tenhle make-up look se hodí jen pro tmavovlásky, na světlých blondýnkách by vypadal příliš tvrdě. Líčení klade důraz na oči, proto na rty použijte pouze světlou matující rtěnku.
 
paví oka

Vizážistka radí tento postup:

Horní víčko:
Podívejte se dolů, abyste napnuly víčko. Na celé víčko naneste bílý stín od vnějšího po vnitřní koutek. Oční linkou z vnější strany při otevřeném oku udělejte tečku na vnějším okraji oka, kde chcete, aby linka končila. Tam záleží na vaší odvaze, střídmější je cca 3 mm od okraje oka, ale odvážnější ji mohou mít až skoro k obočí. Udělejte to na obou očích. Pak tu tečku spojte s linií řas pomocí krátkých čar, při tom koukejte dolů do zrcadla položeného na stole. Vnější okraj oka navažte černým stínem podle obrázku a kopírujte kost očního oblouku. Tím vznikne „véčko“. Pak vezměte modrý stín (tmavý stín u vnitřního koutku opticky oči přibližuje, kdežto světle modrý oddaluje). Spíš volte do vnitřního koutku světle modré stíny. Celé víčko je jinak bílé.
 
Zdobení:
Pointou tohoto líčení jsou nalepené řasy a flitry. Naneste je na vnější okraj víček až k oblasti spánků, na vnitřním koutku jen na modrý stín a pár na bílý stín. Fantazii se meze nekladou.
 
Dolní víčko:

U vnějšího okraje aplikujte černý stín.
 

Číslo 4: Krajková kráska

Zde je důraz kladen na nádherné bohaté kadeře a krásnou škrabošku z černé krajky. Oči jsou líčeny minimálně, o to víc můžete zdůraznit rty výraznou rtěnkou v barvě šatů (zde hnědobordó odstín).
 
krajková kráska

Vizážistka radí tento postup:

Oči:
Naličte je jen minimálně, tužkou, jinak je vlastně dost zakrývá krajka škrabošky.
 
Rty:
Precizně vykreslete rty, použijte konturovací tužku a kvalitní rtěnku ve výrazném tmavém odstínu, sladěném s barvou šatů.
 
Tvář:
Buď tvářenku úplně vynechte, nebo použijte jen v odstínu dohněda či bronzovém, aby korespondovala s celkovým lookem.
 

Číslo 5: Extravagantní řasy

Make-up pro světlé typy, které preferují světlý look. Než se do něj pustíte, nacvičte si správný postup, jak si nasadit a nosit umělé řasy.
 
extravagantní řasy

Vizážistka radí tento postup:

Horní víčko:
Perleťový stín tělové barvy rozetřete po celém víčku, jen světle hnědý stín naneste do oblouku oka. Podél horních i dolních řas nakreslete tužkou linku.
 
Dolní víčko:
Na dolním víčku linku rozmažte fialkovým stínem.
 
Řasy:
Jelikož budete nalepovat barevné umělé řasy, ty svoje už ničím neličte. Rovnou nalepte ty umělé. Vybírejte hodně extravagantní barvy (zlaté, stříbrné, bordó atd.), tady se skvěle uplatní i ty na pohled nejbláznivější! Kontrolujte délku řas, aby nepřesahovaly vnější okraj oka. Pokud se tak stane, jako modelce na fotce, ustřihněte umělé řasy z vnější strany, aby nedělaly efekt „psího pohledu“.
 
Tvář:
Tah tvářenkou v hnědobronzovém odstínu veďte na vrcholku lícní kosti.
 
Rty:

Aplikujte výraznější, například bordó rtěnku, ale předtím rty vykonturujte. Můžete vzít také perleťový zlatý stín a vťupkat do středu rtů Tím sjednotíte celý make-up.
 
Obočí:

Jen ho vyčešte a případně doplňte chybějící chloupky do požadovaného tvaru. Nezdůrazňujte ho.

  
Který make-up look na karneval se vám líbí nejvíc? A v jakém letos vyrazíte vy?
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít