Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Naučte se nosit umělé řasy!

Naučte se nosit umělé řasy!

Naučte se nosit umělé řasy!

30. listopadu 2018 od Eva Suchomelová

30. listopadu 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Chcete oslnit hustými, nepřehlédnutelnými řasami? Vyzkoušejte jednorázové umělé řasy! Poradíme vám, jak si vybrat ty správné i jak je aplikovat, přesně podle rad vizážistky Lucie Gibodové Hruškové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Kam je nosit?

Pamatujte si, že jednorázové umělé řasy jsou výjimečné, výrazné a rozhodně se nehodí pro běžné denní nošení. „Udělejte z nich příležitostnou záležitost, volte je tedy spíš pro slavnostní nebo výjimečné příležitosti, třeba na focení, narozeniny, svatbu,“ doporučuje Lucia Gibodová Hrušková. „Oči velice zvýrazní, ale jen tehdy, když je to správně provedené a pro adekvátní příležitost.“


Podle čeho vybírat?

Než vydáte peníze za umělé řasy, i kdyby vypadaly v krabičce sebekrásněji, promyslete si, zda splňují tyhle požadavky, které jsou podle expertky důležité:
  • méně je více: je potřeba být sebekritická a nebrat si extrémně dlouhé a husté řasy,
  • tvar oka: je třeba si uvědomit tvar svého oka – zda vnější okraj padá dolů, nebo je zvednutý
  • plastová nalepovací část (tzv. „struna“): tato část, na které jsou samotné řasy upevněny, by neměla být moc silná, protože to pak vypadá nepřirozeně a nebudou dobře držet na oku - ideální je co nejtenčí (např. jako vlasec nebo 2-3 vlasy),
  • měkkost umělých řas: to se dá zjistit pohmatem, ale dost často to kvůli balení v obchodě není možné, a tak musíte vycházet pouze z toho, co vidíte, tedy z toho, jak tenká je struna,
  • délka struny: podle délky svého víčka vybírejte také délku řas, tedy délku struny, na které řasy drží,
  • délka řas: čím víc jsou řasy tvarově nepravidelné co do délky, tím budou vypadat přirozeněji a budou mít delší trvanlivost.
Tip expertky:
Čím víc oko padá, tím volte kratší řasy a takové, které jsou u kraje kratší (2 mm), uprostřed delší (4 mm) a na vnějším kraji zas kratší (2 mm). Stejně dlouhé řasy jsou pouze pro party, karnevaly nebo jiné výstřednější příležitosti a pro padající víčko se nehodí (dělá ho smutnější).


potřeby na aplikaci umělých řasJak umělé řasy správně aplikovat?

Možná umělé řasy vůbec nenosíte, protože se obáváte jejich aplikace. Ovšem s trochou zvyku lze zvládnout i toto. Lze si vybrat ze dvou typů řas – samostatné malé trsy, které se vlepují mezi vlastní řasy, které tím zhušťují, anebo řasy na celé víčko, které se nalepují nad vlastní řasy. Aplikace každého typu má svůj postup.


Řasy na celé víčko

1. Naličte se
Nejprve si udělejte celý zamýšlený make-up, a to včetně nalíčení vlastních řas řasenkou. Teprve potom aplikujte umělé řasy.

2. Jedině na suché víčko!
Před nalepováním umělých řas neaplikujte na oči žádné krémy, séra ani jiné vlhké přípravky. Vždycky řasy lepte pouze na suché (klidně nalíčené) víčko.

3. Ven z krabičky
Otevřete krabičku, jemně prsty chytněte za chloupky a jednu vnější část opatrně odlepte od podložky. Nedělejte to silou, abyste nepolámaly strunu.

zkoušení řas
5. Zkoušejte
Vezměte umělé řasy do prstů nebo do pinzety uprostřed, před zrcadlem zavřete oko, přiložte řasy k víčku nejprve k vnitřní části a postupně směrem k vnějšímu okraji oka i zbylou část struny – levé řasy na levé oko, pravé na pravé (podle toho, jak byly uloženy v krabičce). Ověřte si, zda délka struny odpovídá délce vašeho víčka. Pokud ne, odstřihněte přebytečnou vnější část řas (nikdy ne vnitřní!).

6. Lepení
Připravte si lepidlo z balení (tyčinka, obalená tekutým lepidlem bílé nebo černé barvy, která pak zprůhlední). V jedné ruce držte řasu za prostředek (za „chlupatou“ část) v pinzetě a tyčinkou opatrně pomažte strunu z vnitřní strany. Dbejte na to, aby se lepidlo nedostalo mezi řasy. Jděte k zrcadlo a sklopte co nejvíc oči (například hodně zakloňte hlavu). Držte pinzetu uprostřed řas, víčko natáhněte v grimase, jako byste se divily. Přiložte řasy prostředkem na prostředek víčka a hned nato přitiskněte prsty vnitřní část řas do vnitřního koutku oka. Pak povolte sevření pinzety, uvolněte ji od řas a přesuňte se na vnější okraj, kde pinzetou přitiskněte řasy k víčku. Nakonec prsty jemně přitlačte celé řasy k víčku.

7. Kontrola
Mezi umělými řasami a vašimi vlastními nesmí být mezírka, nesmí být vidět kůže – jinak budete mít jakoby dvě řady řas nad sebou, což není žádoucí ani estetické. Jestliže mezírka vznikla, řasy odlepíme a přilepíme znovu správně, dokud je lepidlo vlhké.


lepení řas

Trsy řas

Pinzetou se tyto trsy vlepují do vnějšího okraje – nejdelší na kraj mezi vlastní horní řasy. Vlastně jimi zahušťujete své vlastní přírodní řasy. Začátek je stejný, jen při vlepování se liší:

1. Střídání
Střídejte jeden trs na pravé, jeden na levé oko, abyste dosáhly souměrného zahuštění řas. Připevňujete je lepidlem stejně jako celé řasy.

2. Nestejná délka řas
Čím blíž k vnitřnímu koutku, tím berte kratší trsy. Vytvoří se tak velmi přirozený vzhled, o který jde.

trsy řas

Jak odstranit umělé řasy?

Nejpozději před spaním je vždy potřeba se správně odlíčit, a stejně tak odstranit i umělé řasy. Řasy se odstraňují vždycky z make-upu první. Jelikož nejsou zašpiněné řasenkou, není potřeba je odličovat odličovačem. Sundáváme mechanicky, jemně:
  • mezi ukazovák a palec chytněte vnější okraj a mírně popotahujte, až se oddělí umělé řasy od vašich,
  • tahejte směrem k vnitřnímu koutku, mírné lechtání na kůži je normální,
  • lepidlo pleti ani vlastním řasám neublíží, ale doporučujeme postupovat jemně a s citem.
  • pokud jsou řasy opravdu kvalitní, pak při odstraňování lepidla chytněte jednou rukou řasy za chlupatou část a druhou rukou ze struny oddrolte nebo vyžmolte kousky lepidla - řasa je pak znovu použitelná; vraťte ji tedy do krabičky, lepidlo nevyhazujte a příště můžete znovu použít.


Problémy? Mají řešení!

1. Řasa se nechce přilepit
Pravděpodobně jste daly moc lepidla. Je potřeba dát ho akorát, raději méně (např. 4 tečky, které roztáhnete na celou strunu), aby rychle schlo.

2. Slepily se mi umělé a vlastní řasy k sobě!
Pokud se vám zdá, že se vám slepil vnější okraj horních a vašich vlastních spodních řas, nepanikařte! Stačí oddělit od sebe horní a spodní řasy a odstranit malý kousíček lepidla.

3. Vnitřní koutek řas se mi odlepuje
Po aplikaci se kůže při mimice krabatí, proto hlídejte vnitřní koutek, zda se neodlepuje. Pokud se tak stane ještě doma, v rámci příprav, odlepte celou řasu, nanovo přiložte k víčku tak, abyste vynechaly tu vnitřní stranu, a zvnějšku odstřihněte. Když se tak stane už mimo domov nebo na akci, mějte u sebe nůžky na manikúru a opatrně odstřihněte přebytečný kus řas z vnitřní strany.


Tip vizážistky:
Sama vizážistka se s námi podělila o svůj trik, jak s umělými řasami kreativně zacházet: „Umělé řasy z obchodu nejraději rozpůlím a z jedné řasy udělám dvě, které nalepím tou prostřední částí s nejdelšími řasami na vnější okraj oka. Vypadá to přirozeněji a málokdo to pozná.“
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít