Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jemnost je sexy aneb Líčení na letní dny?

Jemnost je sexy aneb Líčení na letní dny?

Jemnost je sexy aneb Líčení na letní dny?

16. května 2019 od Eva Suchomelová

16. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Margita Skřenková

Jeden trend pro letošní léto je obzvlášť slušivý, přestože není extravagantní. Zároveň je ale pro muže velmi přitažlivý, stačí si jen vybrat, pro jaký výsledný look se rozhodnete. Společným jmenovatelem je jemnost a přirozenost. Vizážistka Margita Skřenková radí, jak na to.
Když si prohlédnete fotky ze světových módních přehlídek, zjistíte, že letošní jarní a letní trendy v make-upu slibují svěžest a lesk. „Samozřejmě trendů je víc a každý si určitě najde, jaký mu bude vyhovovat. Ale stejně jako u oblečení i v make-upu se úspěšně používají klasické prvky s těmi odvážnějšími, které můžou celý look posunout na úplně jiný level. Zkrátka přirozenost v kombinaci s neobvyklým přístupem,“ přibližuje situaci na přehlídkových molech vizážistka Margit Skřenková, která se víru tohoto dění pravidelně účastní jako oficiální make-up artist značky Maybelline NY pro Českou republiku a Slovensko. „Neříkám, že tyto trendy musíme slepě následovat, jen bych byla moc ráda, kdybychom byli otevření k možnostem a inspiraci, kterou nám svět módy a líčení předkládá v rámci aktuálních make-up trendů.“
líčení

Přirozenost a jemný vzhled jsou sexy

Trend jemného líčení počítá s tím, že o svou pleť pravidelně a vhodně pečujete: dvakrát denně pleť správně čistíte, před ulehnutím se odlíčíte, pleť dostatečně hydratujete. Základem jemného líčení je rozhodně hydratovaná a prozářená pleť s dotekem bronzeru. A pak už můžete sáhnout klidně i jen po barevných stínech nebo barevné lince. V trendu jsou pastelové barvy, světle fialková, světle modrá, světle zelená atd.,“ radí Margit Skřenková. Je důležité, že tento styl bude blízký i introvertním povahám, které na sebe nerady upozorňují, ale zároveň chtějí vypadat přitažlivě. Přirozený a nevinný vzhled působí totiž velice atraktivně. Vybrat si lze z několika možností, podle toho, jak chcete působit:

1. Nevinná holčička

„U tohoto looku nám jde o dětsky nevinnou, stydící se holčičku,“ popisuje vizážistka dojem z typu líčení, vhodného spíš pro mladší dívky nebo mladě vypadající ženy. Hodně pracuje s růžovou barvou a lehkým třpytem. Jak na to?
  • Tvář: Naneseme jemný transparentní make-up, který působí hodně fresh, můžeme zvolit i dewy look, na jablíčka tváří aplikujeme mastnou tvářenku v hodně intenzivním odstínu (klidně si můžeme pomoct rtěnkou) - tvářenku nebo rtěnku dobře rozstínujeme do ztracena; nanášíme podle typu obličeje: u protáhlého obličeje na jablíčka tváří, u kulatého tvaru obličeje spíše pod lícní kosti dolů směrem k čelisti. Na závěr můžeme tváře lehce poklepat tónovaným balzámem na rty pro lesklejší, svěží vzhled.
  • Oči: Ponecháme bez stínů i bez řasenky.
  • Rty: Dáme jen tónovaný balzám na rty.
nevinná holčička

2. Tajemně rozzářená víla

Tohle líčení je postaveno na zajímavém, ale nenásilném kontrastu, který popisuje Margit Skřenková: „Jedná se o kombinaci stříbrné, tedy studené, a zlaté, tedy teplé barvy, což je moc pěkný a nestandardní efekt.“ Budí dojem éterické tajuplnosti, typické pro víly, elfky a jiné pohádkové bytosti. Přesto se ale dá úspěšně nosit i přes den jako monochromatický make-up. Hodí se pro nejrůznější věkové skupiny i barevné typy. Jak si takový make-up udělat?
rozzářená víla

Na co si dát pozor?

Abyste dosáhla jemného, až něžného výrazu, je potřeba vybírat vhodné barvy, tedy svěží a přirozené, s trochou lesku či třpytu. Důraz se klade především na oči, ale bez výrazného ohraničení. „Pokud jde o pleť, nikdy si nevytvářejte ‚papírový‘ vzhled. Určitě nepoužívejte těžké make-upy, které zaschnou,“ uzavírá své rady Margit Skřenková.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Margita Skřenková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Margita Skřenková
Make-up artist, vlasová stylistka
27
"Ať děláš cokoli, vždycky do toho dej kus lásky."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít