Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak na líčení, které odolá zimnímu počasí

Jak na líčení, které odolá zimnímu počasí

Jak na líčení, které odolá zimnímu počasí

31. prosince 2021 od

31. prosince 2021 2 minuty čtení
Připravil/a

Mráz, vítr, vlhko. Zima je už zkrátka taková a je potřeba se povětrnostním podmínkám přizpůsobit, i pokud jde o líčení. Máme pro vás pár triků, které zajistí, že bude váš make-up v zimě dokonalý po celý den.
Strávit v zimě víc než hodinu venku a vypadat skvěle znamená nalíčit se tak, aby se vám nerozpila řasenka, nesetřel se make-up a vy jste pak nepřipomínala spíš klauna s červeným nosem. Řešením je vsadit na odolné líčení, které něco vydrží.

Jak ho ale vytvořit? Sestavili jsme přehledný návod v několika krocích.

1. Kvalitní základ

Aby se pleť nevysušovala a netvořily se na ní červené fleky, je důležité ji nejprve důkladně hydratovat a vyživit krémem s hutnějším složením, například Mixa-Anti-Redness hydratační krém proti začervenání (koupit v e-shopu). Pak sáhněte po podkladové bázi, díky níž se make-up hned tak nesetře ani nerozpije. Skvěle to dokáže například Gabriella Salvete báze pod make-up color Balancing (koupit v e-shopu), která má i rozjasňující efekt.

2. Odolný make-up

Make-up dokáže nejen sjednotit pleť a zakrýt drobné nedostatky. V zimě funguje i jako skvělá bariéra před větrem a mrazem. Je však důležité sáhnout po produktu s hutnější a hlavně odolnou recepturou, která se nerozmaže ani v chumelenici nebo na sjezdovce. Přesně takový je například Dermacol 24h Control Dlouhotrvající make-up s koenzymem Q10 (koupit v e-shopu).

Tip redakce:
Odolnost make-upu můžete posílit také matujícím pudrem, který funguje zároveň jako fixátor. Nezklame vás Gabriella Salvete Matující pudr s SPF 15 (koupit v e-shopu).

3. Dokonalé oči

Oční make-up dostává v zimě zabrat asi nejvíc. Jedním z důvodů je fakt, že kvůli větrnému počasí a přechodům z tepla do zimy dochází často k slzení očí, které lze řešit pomocí zklidňujících kapek. Rozmazání líčidel pak zabráníte používáním voděodolné kosmetiky. Pokud jde o oční linky nebo stíny, vsaďte na gelové textury, jež nabízí například Maybelline Color Tatoo eye shadow (koupit v e-shopu). Zejména na horách pak oceníte voděodolnou řasenku. Spolehněte se na řasenku Gabriella Salvete Panoramico waterproof (koupit v e-shopu).
Tip redakce: 
Aby bylo vaše líčení v zimě dlouho dokonalé, vyplatí se použít na závěr
Dermacol fixační sprej na make-up (koupit v e-shopu), který funguje podobně jako lak na vlasy. Produktem jen lehce přestříkáte nalíčený obličej a je hotovo.

4. Rty k zulíbání

Ani ta sebekrásnější rtěnka nebude vypadat dobře, když budou vaše rty vysušené a popraskané. Bez kvalitního balzámu se tedy prostě neobejdete. Pořiďte si Kneipp Balzám na rty s vysoce kvalitním mandlovým olejem (koupit v e-shopu) nebo vyzkoušejte rovnou tónovaný balzám, který o rty nejen pečuje, ale zároveň jim dodá i barvu. Jde-li o líčení, rozlučte se s matnými texturami a vsaďte spíš na krémové a hydratační rtěnky, jež nevysušují.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít