Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Inventura letních škod: Napravte vysušené vlasy i vrásky

Inventura letních škod: Napravte vysušené vlasy i vrásky

Inventura letních škod: Napravte vysušené vlasy i vrásky

31. srpna 2020 od Vanda Vízková

31. srpna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Léto jste si užili na maximum – koupání, opalování, možná i více ponocování. Z hezkých zážitků budete čerpat ještě dlouho, ale pohled do zrcadla už možná tak pěkný není – od slunce vyšisované vlasy, zase o trochu více vrásek, kůže jako pergamen… Prozradíme vám, jak snadno napravit letní škody.

Vysušené vlasy a vyšisovaná barva

Zvýšená hladina UV záření, chlor z bazénu, případně také mořská sůl a vlastní slaný pot – to všechno pracuje přes léto na našich vlasech a výsledkem je jejich mizerný vzhled. Nevadí, téměř všechno se dá snadno napravit. Dopřejte si novou barvu nebo přeliv. Svůj oblíbený odstín si můžete vybrat v e-shopu. Vlasům také musíte vrátit hydrataci a uhladit jejich krepatou strukturu. Po každém mytí proto vlasy ošetřete kondicionérem, který jim vrátí ztracenou hydrataci a zářivost. Skvělé je třeba výživné kokosové mléko, jež obsahuje Garnier Balzám na vlasy s kokosovým mlékem a makadamií Botanic Therapy (koupit v e-shopu). Jednou týdně si také dopřejte vlasovou masku, která dávku výživy a hebkost vlasů ještě umocní. Skvělá je např. Herbal Essences Maska na vlasy s arganovým olejem Oil Therapy (koupit v e-shopu).
péče o vlasy

Vrásky ze sluníčka

Ruku na srdce, jak často se v létě skutečně natíráte opalovacím krémem? Když vyrážíte k vodě? Na váš obličej ale se vší intenzitou dopadají sluneční paprsky i mimo koupaliště, jen si to člověk málokdy uvědomí. A tak teď možná počítáte nové vráskypředevším kolem očí a mezi obočím, kde vznikají nejsnáze nejen mračením se do sluníčka, ale také ničivým působením UV záření. Je důležité pokožku pořádně zregenerovat – podpořit buněčnou obnovu a také pleť vyplnit zevnitř, aby se vrásky vyhladily nebo aby byly alespoň mnohem mělčí. Speciálně kolem očí vám s tím pomůže Ellie Oční krém proti vráskám Q10 (koupit v e-shopu).  Koenzym Q10 dodá buňkám energii k intenzivní obnově a spolu s mandlovým a jojobovým olejem vyhlazuje vrásky. O doplnění ztracené vláhy a vyplnění vrásek celého obličeje, krku i dekoltu se postará Ellie Sérum kyseliny hyaluronové Hyaluron Boost (koupit v e-shopu).
péče o oční okolí

TIP: Další účinné přípravky s kyselinou hyaluronovou najdete v prodejnách i na e-shopu drogerie Teta (pokračovat do e-shopu).

Suchá pokožka těla

Časté sprchování, málo hydratace a hodně vystavování se slunci – to jsou viníci vysušené pokožky vašeho těla. Zvláště na exponovaných místech jako hřbety rukou může připomínat pergamen. Na pomoc si v této situaci vezměte Dove Tělový peeling makadamové ořechy a rýžové mléko (koupit v e-shopu), který vás zbaví unavené odumřelé kůže a zbytků nerovnoměrného opálení. Na ještě vlhkou pokožku pak naneste bohaté Floré Bylinné tělové máslo avokádo & citronová tráva (koupit v e-shopu). Toto extra výživné máslo pokožku hloubkově hydratuje a revitalizuje, takže bude opět hebká a oživená.
péče o celé tělo

Nohy a paty – to nejhorší na konec

Nohy a chodidla jsou kapitola sama pro sebe. Přes léto je namáháme častějším holením a chozením naboso. Obě činnosti kůži extrémně vysušují. V prvním případě proto, že je spolu s chloupky odstraněna i ochranná vrstva pokožky, v druhém kvůli působení prachu a namáhání různými druhy povrchů. O nohy se postarejte v rámci péče o tělo tak, jak jsme popsali v předchozím odstavci. Chodidlům dopřávejte pravidelnou vlažnou koupel s trochou Floré Bylinného masážního oleje levandule (koupit v e-shopu). Poté měkkou odumřelou kůži odstraňte pomocí Scholl Elektrického pilníku na chodidla Velvet Smooth (koupit v e-shopu) a chodidla důkladně promažte regeneračním a deodoračním Dermacol Zvláčňujícím krémem na nohy Happy Feet (koupit v e-shopu).

 

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít