Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Dračí krev nebo šnečí sliz: Bláznovství, nebo cesta ke kráse?

Dračí krev nebo šnečí sliz: Bláznovství, nebo cesta ke kráse?

Dračí krev nebo šnečí sliz: Bláznovství, nebo cesta ke kráse?

26. července 2018 od Jana Kantorová

26. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Cesta za krásou a mladším vzhledem bez vrásek může být různá. Někdo si vystačí s hydratačním pleťovým sérem, jiný zatouží po extravagantnosti v podobě hadího jedu či jedu z medúz. Je to ale opravdu potřeba?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Stárnutí nezabráníte, můžete ho maximálně oddálit. Každopádně vrásky se jednoho dne stejně objeví. Přesto ale nemusíte jen nečinně sedět. V poslední době se objevují stále nové trendy v oblasti anti-age, firmy neváhají platit odborníkům za všelijaké výzkumy, aby mohly vyjít vstříc všem svým zákaznicím a jejich požadavkům. Jak je již snad tradicí, nejvíce žhavých trendů pochází z druhého konce světa, tedy z Japonska, kde je touha po mládí a kráse ještě více znatelná než ve zbytku světa. Není tak divu, že právě tam začala vznikat kosmetika s příměsí dračí krve, hadího jedu, jedu z medúz nebo šnečího slizu.

pleťový krém

Návrat k minulosti

Současný návrat k přírodě zaznamenal již téměř každý. Již před tisíci let hledali lidé v přírodě rostliny, ingredience a receptury, díky nimž by byli mladší a krásnější. Ať už to byly lektvary a mastičky starověkých Řeků a Římanů, tajemné medicíny indiánů nebo jiných národů, vždy byly v popředí právě přírodní receptury. Výrobci si uvědomují, že příliš chemie může u mnoha lidí spustit alergické reakce, a reagují také na poptávku k návratu k přírodě. A právě proto se na trhu objevují výrobky, které dokážou bojovat proti vráskám, striím a celulitidě s příměsí extravagantních ingrediencí. Zapomenutá tajemství tak objevují mnohé celebrity a nyní máme šanci i my.

včela

Včelím jedem proti vráskám

Včelí jed podporuje v pleti tvorbu elastinu a kolagenu – tedy hlavních stavebních složek hladké pleti bez vrásek. Naneseme-li ho na pleť, redukuje vrásky, zvláčňuje ji, zlepšuje její elasticitu a oživuje ji. Právem se mu proto přezdívá přírodní botox. Vyzkoušet můžete třeba Diet Esthetic Bee Venom essence Pleťový krém, který je vhodný pro všechny typy pleti a obsahuje 4 % včelího jedu. Kromě toho ale na trhu můžete najít i masky na rty se včelím jedem, které rty na přírodní bázi zvětší.

dračí krev

Dračí krví ke ztracenému mládí

Mytologický tvor uctívaný v bájích i v pohádkách vám může navrátit ztracené mládí, a to díky své krvi. Ve skutečnosti ale nejde o krev pravého draka, říká se tak tmavě červené pryskyřici, kterou peruánští indiáni získávali naříznutím kůry z posvátného stromu Crotonu lechleri. Jeho domovinou jsou deštné pralesy Střední a Jižní Ameriky. Domorodci tento latex původně používali na všechny zdravotní problémy, protože se dá aplikovat vnitřně i zevně. Je silným antibiotikem, pomáhá při oparech, zánětech, při kožních problémech, regeneruje tkáně, působí také proti alergiím a zároveň obsahuje látky s vyhlazujícími a antioxidačními schopnostmi. Je dokonce až 50x silnější než vitamin E. Je proto přísadou mnoha masek, pleťových krémů nebo sér, například Diet Esthetic essence Sérum s dračí krví.

Tip redakce:
Objevuje se i kosmetika s extrakty z jedu medúzy. Ten má totiž ve spojení s minerály, vitaminy a dalšími účinnými látkami blahodárný vliv na pleť. Tyto výtažky jsou jedinečným zdrojem fibrilinu a glykoproteinu, které hloubkově hydratují, posilují a zdokonalují pleť, např. Diet Esthetic Pleťový gel z medúzy.


kosmetika se hlemýždím extraktem

Hlemýždím slizem proti akné

První zmínky o používání hlemýždího slizu při boji s pleťovými nedostatky zveřejnil už sám Hippokrates a mnoho antických lékařů, kteří přišli po něm. Kromě mnoha jiných látek obsahuje totiž kyselinu hyaluronovou, a proto je považován za účinnou zbraň v boji s akné, jizvami, pupínky, striemi, vráskami a zarudlou pokožkou. V Japonsku vám na pleť nechají v kosmetických salonech přisát živé šneky. Navíc se toho nebojí ani některé světové celebrity, ale přesto nemusíte tuto proceduru podstupovat. Pleťové krémy s obsahem hlemýždího slizu jsou velmi účinné. A to i kvůli svým hydratačním schopnostem, jaké má například Vit Vit Hlemýždí pleťový krém.

Tip redakce:
Kromě dalších
speciálních ingrediencí bojují s vráskami také přípravky s hadím jedem. Ty jsou založeny na účinnosti polypeptidu ze zmijího jedu, který redukuje vrásky zabráněním svalové kontrakce.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít