Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Brouci a šupiny: Beauty ingredience, které asi neznáte!

Brouci a šupiny: Beauty ingredience, které asi neznáte!

Brouci a šupiny: Beauty ingredience, které asi neznáte!

27. července 2017 od Jana Kantorová

27. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Pro omlazení pleti a zastavení stárnutí ženy dělají maximum a mnohdy sáhnou i po roztodivných ingrediencích, které slibují zaručený výsledek. Některé jsou přinejmenším zvláštní, jiné až příliš exotické a u dalších se jen při pouhém pomyšlení na ně oklepete hrůzou. Které to jsou a kde na ně můžete narazit?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Rozemletí brouci

Kdo by odolal krásně rudé rtěnce, která dokonale zvýrazní rty? Ale nenaskakuje vám při představě, že součástí takové rtěnky jsou i rozemletí brouci, tak trochu husí kůže? V některých kulturách jsou sice brouci běžně konzumováni a jsou vyhlášenou specialitou, ale u nás to zvykem není. Brouci v dekorativní kosmetice v nás většinou vzbuzují nepříjemné pocity. Jak to s nimi tedy je ve skutečnosti?


Jak se vyrábí?

Z vysušených těl hmyzu červce nopálového je vyráběno přírodní červené barvivo s názvem karmín. Po usušení se brouci uvaří a barvivo se vysráží síranem hlinitoamonným. Jako barvivo se používá v potravinách, ale také v kosmetice. Přidává se do rudých rtěnek, ale také do tvářenek a stínů.


A co dál?

Tenhle brouček je ještě slabý odvar. V západních zemích naší planety najdete také sprchový gel, ve kterém jsou hlavní přísadou mravenci. Takový gel prý osvěží tělo i mysl, hydratuje pokožku, regeneruje ji a srovnává její pH.


***


Hadí jed

Nemusíte se hned nechat uštknout hadem, abyste na vlastní kůži pocítily příznivé účinky hadího jedu (pravý hadí jed totiž člověku uškodí), protože pro kosmetické a zdravotní účely se vyrábí v syntetické podobě. Používali ho už lidé ve starověku na uvolnění svalového napětí, dnes je využíván při kožních onemocnění, bolestech kloubů a při potřebě vypnout pleť. Po první aplikaci je možné přijít zhruba až o 80 % vrásek.


Jak se vyrábí?

Vyrábí jej speciální laboratoře, které ho dodávají do kosmetických a farmaceutických firem. Syntetický hadí jed je bezpečný, protože neobsahuje nízkomokulární bílkoviny, enzymy, minerály a aminokyseliny jako pravý jed. Uměle je tak vyráběna pouze ta část jedu, která uvolňuje svalové napětí, redukuje svalové kontrakce a má analgetický účinek.


Účinky


•     Zmírňuje záněty a otoky
•     Redukuje vrásky a zpomaluje proces stárnutí
•     Pomáhá také při různých kožních onemocnění
•     Ve zdravotnictví je využíván také při neurologických bolestech nebo při kloubních a kožních onemocněních


Pro koho se hodí?

Jako náhradu za botox ho využívají i zahraniční celebrity, jako je Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow či Kate Moss.


Kde ho najdete?

Na českém trhu najdete hned několik značek mastí, gelů, očních nebo pleťových krémů s různou koncentrací.

Hadí jed, brouci, rybí šupiny aneb Kosmetické ingredience, které asi neznáte!


***

 

Močovina

Možná vás to vyděsí, ale určitě už jste někdy slyšely nebo četly, že některé hydratační krémy obsahují tzv. ureu, což je jiný název právě pro močovinu. Ta obsahuje řadu důležitých vitaminů, jako je A, D, E a K. Močovina není přidávána do všech kosmetických výrobků.


Jak se vyrábí?

V kosmetických výrobcích najdete hlavně močovinu syntetickou, tedy uměle vyráběnou. Je jen malou součástí moči, kterou vylučujeme. Jde totiž o látku, která je prakticky úplně bez zápachu.


Účinky:


•     Zvlhčuje pleť
•     Léčí řadu kožních problémů jako třeba atopický ekzém nebo akné
•     Snižuje také množství alergenů
•     Obnovuje pružnost a jemnost tvrdé a šupinaté kůže
•     Je využívána i při problémech s pigmentovými skvrnami
•     Čistá urea také dezinfikuje


Pro koho se hodí?

Výrobky, které obsahují močovinu, se hodí hlavně pro ženy s příliš suchou pletí. Výborná je i tehdy, máte-li atopický ekzém. Udržuje totiž potřebnou hladinu hydratace v pleti a chrání ji před dalším vysušováním.


Kde ji najdete?

Právě pro své léčivé a hydratační účinky je přidávána hlavně do denních a nočních krémů. Dále ji najdete také ve vyhlazujících mlécích, krémech na atopickou pokožku, exfoliačních čisticích gelech, v maskách pro suché vlasy nebo v hydratačních šamponech.

Hadí jed, brouci, rybí šupiny aneb Kosmetické ingredience, které asi neznáte!


Co všechno si ještě nanášíme na pleť?

Býčí sperma: to obsahuje výživné proteiny, které dodávají vlasům lesk. Své o tom ví prý i Victoria Beckham.
Trus kolibříka: ten prý zázračně ozdravuje a osvěžuje pleť. Jako první jeho účinky poznaly na vlastní kůži japonské gejši, které jím zklidňovaly pleť po natírání jedovatým bílý krémem.
Šnečí sliz: tak to je prý skvělý bojovník proti akné a jizvičkám, které hyzdí obličej.
Rybí šupiny: najdete je v lacích na nehty nebo v rtěnkách, protože právě látka guanin, která v nich je obsažena, dodává těmto výrobků požadovaný lesk.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít