Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 7 letních chyb, které škodí pleti i vlasům. Děláte je také?

7 letních chyb, které škodí pleti i vlasům. Děláte je také?

7 letních chyb, které škodí pleti i vlasům. Děláte je také?

4. srpna 2021 od Karolína Valová

4. srpna 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Léto je krásné období, které je však velmi náročné, bavíme-li se o péči o ženskou krásu. Vysoké teploty, pobyt v klimatizovaných prostorách i cestování letadlem a koupání se v bazénu i v moři přináší mnoho nástrah pro naše vlasy i pleť. Pojďme se podívat na sedm nejčastějších chyb, kterých se dá snadno vyvarovat.

1. Používání kosmetiky po expiraci

Expirace

Během léta je většina žen odvážnější a s oblibou používá například stíny se třpytkami a rtěnky i lesky výrazných barev. Často však sahají po produktech, které používaly před rokem i více, což znamená, že jsou již po doporučeném datu spotřeby. Většina kosmetiky je určena k používání po dobu mezi šesti a třiceti šesti měsíci od prvního otevření, u dekorativních produktů je to zpravidla dvanáct měsíců. Použití po datu expirace může způsobit nepříjemné podráždění pleti či očí.

 
Tip redakce:
To, jak dlouho od prvního použití je vhodné přípravek vyměnit za nový, se dozvíte díky symbolu uvedenému na obalu.

2. Špatná volba odstínu make-upu

Žena aplikující bázi pod make-up

Už na jaře se vlivem slunečního záření mění podtón i odstín vaší pokožky, je proto vhodné včas měnit make-up, tak aby co nejvíce splynul s barvou pleti. Pokud je pro vás výběr dokonalého make-upu obtížný, můžete vyzkoušet L´Oréal Paris BB krém C´est Magic (koupit v e-shopu), který je bílý a až na pleti se změní v krycí make-up, jenž se dokonale přizpůsobí vaší pokožce, a zároveň ji bude po celý den intenzivně hydratovat. 

BB krém L´Oréal Paris BB C´est Magic
🛒 L´Oréal Paris BB krém C´est Magic

3. Nanášení make-upu bez vhodné báze

V případě, že vám lehký make-up nestačí, ale potřebujete zakrýt viditelné nedokonalosti pleti silně krycím make-upem, nesmíte během léta zapomínat na podkladovou bázi, která udrží líčení na místě. Dermacol Podkladová báze pod make-up Black Magic (koupit v e-shopu) pleť vyhladí, zmatní a díky gelové textuře s aktivním uhlím také osvěží.

4. Špatné zacházení s voděodolnými produkty

Odličování řasenky

Voděodolné řasenky, linky a neslíbatelné rtěnky jsou produkty na míru vytvořené pro horké letní měsíce. Obstojí na pláži, při sportu i v rozpáleném městě. Aby vám však prokázaly dokonalou službu, musíte vědět, jak s nimi zacházet. Nanášení je většinou hračka, kámen úrazu je jejich odličování. Vždy je nutné použít speciální odličovač ideálně na olejové bázi, jako je například NIVEA Dvoufázový odličovač očí a make-upu (koupit v e-shopu), který líčení odstraní šetrně. V opačném případě hrozí, že si polámete řasy a rtěnku budete mít rozmazanou po celém obličeji.

5. Aplikace nedostatečného množství opalovacího přípravku na obličej i tělo

Opalovací krém

Abyste se vyhnuli předčasnému stárnutí pleti a vzniku pigmentových skvrn, nestačí se ledabyle natřít krémem s vysokým ochranným faktorem. Kromě hodnoty ochranného faktoru je důležité i množství krému (pěny či oleje). Průměrně je vhodné aplikovat na tělo asi šest čajových lžiček produktu. Úplně přesně jsou to 2 mg opalovacího přípravku na 1 cm2 kůže.

Tip redakce:
Na obličej se skvěle hodí produkty s odlehčeným složením, jako je například
Garnier Ambre Solaire UV krém na obličej s kyselinou hyaluronovou v lehké textuře UV 50+ (koupit v e-shopu), který se dá navíc použít i jako báze pod make-up.

7. Nedbalá ochrana pokožky hlavy a vlasů před sluncem

Slunce bez ochrany nesvědčí nejen pleti, ale ani vlasům. Primárně je třeba chránit vlasové kořínky. A to nejen pokrývkou hlavy, ale také použitím vhodných vlasových produktů s ochranným faktorem. Díky tomu si vlasy zachovají lesk i pružnost. Pokud chcete navíc i ochránit barvu, můžete vyzkoušet L'Oréal Paris Elseve Color-Vive dvoufázový sprej (koupit v e-shopu) pro použití kdykoliv přes den – nejen po mytí.

5. Minimální péče o rty

Rtěnky a lesky k létu patří, aby však vypadaly krásně, je třeba o rty pečovat. První nezbytností je ochrana před UVA a UVB zářením například v podobě Helios Herb Balzámu na rty sluneční ochrana OF 30 (koupit v e-shopu). Zapomínat byste však neměli ani na pravidelný peeling třeba s pomocí Labello Aloe Vera Pečujícího peelingu na rty (koupit v e-shopu), díky kterému budou rty hebké a bez nevzhledných šupinek.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít