Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 věcí, které byste měli vědět o své řasence

5 věcí, které byste měli vědět o své řasence

5 věcí, které byste měli vědět o své řasence

13. října 2021 od Hana Kovářová

13. října 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Hana Kovářová

Řasenka je super pomocník, se kterým můžete vykouzlit krásné, dlouhé i husté řasy. Umíte si správně vybrat a dobře a efektivně s ní zacházet? Jakou si vybrat? A na čem všem při výběru záleží?
Používáte k líčení řasenku? Pak zpozorněte, protože možná i vy patříte k ženám, které co se týká řasenky, tápou. Jak si vybrat tu správnou? Na čem vlastně záleží? Jaké jsou nejčastější chyby při používání? Jak dlouho vám vydrží? A můžete ji nosit v kabelce? Naučte se s řasenkou zacházet správně a dosáhněte tak nejen zvětšení očí, ale i rozzáření pohledu, kterému pak nikdo ve vašem okolí neodolá.

1. Záleží na typu řasenky, kterou si koupím?
ANO

Záleží, co budete od své řasenky požadovat. Zda chcete jen řasy obarvit, nebo je prodloužit, zahustit nebo vyživit. Je také důležité, zda chcete řasy zvýraznit pro denní nošení pouze lehce, nebo svými nekonečně dlouhými řasami budete chtít upoutat na večírku.

Pokud máte řasy řídké a chcete zvětšit jejich objem, sáhněte po L'Oréal Paris Air Volume Mega Mascara řasenka (koupit v e-shopu),  která vaše řasy nezatíží a vzduchem našlehané krémové složení jim dodá maximální lehkost a nadýchaný objem. A pokud se chystáte na večírek, pak naneste minimálně dvě vrstvy. Jestliže toužíte naopak po dlouhých řasách až do nebe, pak zvolte řasenku prodlužující – třeba Dermacol Obsesión řasenka pro objem a délku řas (koupit v e-shopu), která se díky dokonalému štětečku jednoduše nanáší, zvětšuje délku i objem. Obsahuje také speciální rostlinné vosky, které zachovají jejich přirozenou pružnost.

2. Záleží na tom, jaký má moje řasenka kartáček? 
ANO i NE

Asi ani tak nezáleží na tom, jestli zvolíte klasické štětiny nebo si vyberete řasenku s plastovými vroubky. Je to otázka osobních preferencí i pocitu při nanášení. Na čem ale záleží, je tvar kartáčku řasenky, který může ovlivnit, jak budou vaše řasy vypadat.

Typy kartáčků:

Kónický kartáček s úzkou špičkou, která se postupně rozšiřuje, ocení především majitelky kratších řas. Miss Sporty Fabulous Lash 001 xtra black mascara (koupit v e-shopu), kterým nalíčíte krásně i krátké řasy od konečků.
Kartáček ve tvaru přesýpacích hodin dodá vašim řasám objem a rovnoměrně nanáší řasenku na řasy. Rimmel London Řasenka Scandaleye Volume on Demand (koupit v e-shopu), je sázka na jistotu.

Rimmel London Řasenka Scandaleye Volume on Demand
Prohnutý kartáček je zase skvělý k natočení řas. Zkuste Max Factor Řasenka Clump Defy (koupit v e-shopu), se kterým vám to půjde skvěle.

 
Max Factor řasenka Clump Defy

3. Můžu voděodolnou řasenku používat každý den? 
NE

Voděodolné řasenky jsou vhodné k bazénu, na pláž nebo do deště. Jsou odolné, netvoří šmouhy, ani se neroztečou, pokud pláčete. Skvělé jsou také při sportu, když plavete nebo navštěvujete saunu. Voděodolnou řasenku ale odborníci doporučují použít také v případě, že se vám potí oči, nebo když jsou nepříznivé povětrnostní podmínky – kromě deště by mohly oči vlhnout také v důsledku přechodu ze zimy do tepla nebo při velkém větru. Skvělá je třeba Maybelline Lash Sensational řasenka černá voděodolná (koupit v e-shopu), kterou docílíte nejen krásných prodloužených vějířovitých řas, které navíc dlouho vydrží. Pokud byste ale nosili voděodolnou řasenku každý den, můžete své řasy vysušit a oslabit. Což rozhodně nestojí za to.

Tip redakce:
K odlíčení voděodolné řasenky rozhodně použijte vhodný odličovač. Skvělé jsou ty dvoufázové, Garnier Skin Naturals Dvoufázový odličovač očí (koupit v e-shopu), kterým odlíčíte jak voděodolný make-up, tak řasenku. Má jemné složení s oleji, a tak pečuje o oční okolí a pomáhá posilovat řasy.

4. Můžu řasenku používat jak dlouho chci?
NE

Tak schválně, která z vás má doma pěkně vyskládanou sbírku řasenek, a i přesto, že jejich minimální trvanlivost vypršela, je stále používáte? Možná si říkáte, že pokud není řasenka vyschlá, proč ne? Jenže pravda je taková, že každý kosmetický kousek má, stejně jako potraviny, svou trvanlivost. Řasenku byste neměli používat déle než půl roku. Jinak si můžete zadělat na nepříjemnosti, zvláště pokud máte citlivé oči. Navíc, pokud si myslíte, že neustálým pumpováním nahoru a dolů vydolujete z řasenky více barvy, jste na omylu. Naopak, sami urychlíte její vysychání.

Tip redakce:
Pozor, řasenka patří vždy mimo dosah slunce, dobře jí nedělají ani vlhké místnosti. Ani chlad. Obsahuje velmi citlivé ingredience, proto potřebuje stabilní prostředí.

5. Můžu s pomocí řasenky docílit efektu tzv. „nalepených řas“?
ANO

Chce to trošku času a šikovnosti, ale i jen obyčejnou řasenkou můžete vykouzlit opravdu neskutečně dlouhé a husté řasy. Jak na to? Tak zaprvé před použitím řasenky použijte tzv. bázi na řasy  Dermacol Báze pod řasenku First Class (koupit v e-shopu), kterou řasy vyživíte a díky složení obohaceného o peptidy navíc také podpoříte růst svých řas. Díky unikátnímu béžovému odstínu navíc černé pigmenty na řasy lépe přilnou a řasenka vydrží o mnoho déle. No a pak také zvolte správnou řasenku, třeba L´Oréal Paris Unlimited Mascara Black (koupit v e-shopu), která dokáže navodit okamžitý efekt dlouhých a natočených řas a vydrží až 24 hodin.

 

Věděli jste, že…

… na internetu existuje mnoho tipů, jak prodloužit životnost řasenky. I když vám začne vysychat, rozhodně je nezkoušejte. Rozhodně tak do vysychající řasenky nelijte vodu ani alkohol nebo olej. Výsledek nebude takový, jaký jste při běžném použití řasenky předpokládala a můžete si spíše uškodit. Řasenku také nikdy nesdílejte ani s dcerami, kamarádkami, matkou, jednoduše proto, že jde o osobní věc. Zapůjčováním byste mohla přenést na toho druhého svou mikroflóru, která by na jiném těle mohla škodit.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Hana Kovářová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít