Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 top rad vizážistek na vánoční make-up

5 top rad vizážistek na vánoční make-up

5 top rad vizážistek na vánoční make-up

21. prosince 2020 od Vanda Vízková

21. prosince 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Vánoce jsou vnímány jako nejkrásnější dny v roce. Máme za to, že si zaslouží i to nejkrásnější líčení. Nemusí se jednat o nic složitého ani okázalého. Zároveň se ale ani nemusíte držet při zemi. Dovolte si díky vánočnímu make-upu zářit stejně jako dětské oči u stromečku. Oslovili jsme 5 odbornic na ženskou krásu, aby se s námi podělily o své tipy, jak se hezky nalíčit a upravit.
Slavnostní make-up

1. Linda Chudomelová, vizážistka: Sázka na jistotu 

Na slavnostní příležitost se upravte tak, abyste se cítila dobře a aby vám čas strávený zkrášlováním později nezpůsobil nestíhací stres. Nedoporučuji v tento den výrazně experimentovat. Sváteční look si buď vyzkoušejte předem, anebo vsaďte na osvědčenou klasiku. Já doporučuji zářivé oči. Budete potřebovat černou tužku na oči, středně až tmavě hnědý stín a zlatou nebo stříbrnou tekutou linku. Naneste na oči hnědý stín tak, aby byl lehce vidět nad očním ohybem, když se díváte přímo před sebe. Černou tužkou načrtněte mezi řasy linku (lépe to jde zespoda). Metalickou linku pak nakreslete těsně nad řasy. Nezapomeňte před řasenkou použít kleštičky na řasy. Světlá linka na víčku přitáhne k očím pozornost, aniž by byla příliš křiklavá.“

produktová koláž
Tip redakce:
Zářivé oči vytvoříte pomocí
Maybelline New York Palety očních stínů The City Mini  Eyeshadow Palette 400 (koupit v e-shopu), která obsahuje bronzové a hnědé oční stíny, sytě černé Miss Sporty Tužky na oči Studio Lash Designer Gel eye liner 001 (koupit v e-shopu) a kovově zlatých Dermacol Tekutých metalických očních linek Liquid Eyeliner Metallic Chic 1.

2. Michaela Ohemová, make-up artistka: Červená rtěnka

Má rada pro vánoční make-up je určitě červená rtěnka. Často slýchám, že ženám nesluší, ale není to pravda. Jde pouze o to zvolit správný odstín a texturu. Já doporučuji rtěnku matnou. Důležité je u červené rtěnky zachovat precizní tvar. Ideální je vykreslit si rty nejprve konturovací tužkou nebo rtěnkou pomocí štětečku. A pak tento předkreslený tvar vyplnit rtěnkou. Poté nechte rtěnku zaschnout a následně ji ještě jemně přepudrujte transparentním pudrem. Budete vypadat jako královna po celý Štědrý večer.“
produktová koláž
Tip redakce:
Perfektní nejen pro tuto příležitost je
Dermacol Matná rtěnka Pretty Matte 12. Má krásnou klasicky červenou barvu a bohatou pigmentaci, takže barva je sytá i v tenké vrstvě a je také odolná.
Rozjasňovač

3. Lucie Vochomůrková, vizážistka: Rozjasňujte!

Štědrý večer je pro mě nejkrásnější večer v roce a jedna z příležitostí, kdy se ráda ‚blýsknu‘. K tomu mi skvěle poslouží rozjasňovač, který dodá pleti zdravý odlesk. Běžně rozjasňovač aplikuji jen na vršek lícních kostí. Při slavnostnější příležitosti ho ale můžete použít také pod obočí, na hřbet a špičku nosu a do jamky nad horním rtem pro plnější efekt rtů. Pokud vám to dovolí váš štědrovečerní outfit, aplikujte rozjasňovač také na klíční kosti a vršky ramen. Pamatujte, že i při nanášení rozjasňovače platí pravidlo „všeho s mírou", nanášejte ho opatrně v malém množství. Důležitý je samozřejmě také správný výběr odstínu, který by měl být o odstín světlejší, než je váš make-up.“
produktová koláž
Tip redakce:
Odstín vaší pleti se přes rok mění, v zimě jste bledší, v létě zase o něco opálenější.
L’Oréal Paris Rozjasňující paletka La Vie En Glow (koupit v e-shopu) obsahuje hned čtyři odstíny rozjasňovačů, takže ji využijete nejen na Vánoce, ale po celý rok.
Rudé nehty

4. Veronika Srbová, vizážistka a nail-artistka: Dokonalé nehty

Perfektní tečku za štědrovečerním líčením by měly udělat dokonalé nehty. Nezanedbávejte je! Kdy jindy je na vaše ruce upřena taková pozornost než právě ve chvíli, kdy rozdáváte nebo sama rozbalujete dárečky? Radím sladit nehty s líčením nebo se šaty. Pokud jste zvolila matnou rudou rtěnku, nalakujte nehty červeným lakem v matu. Jestli se na vašich víčkách třpytí zlatá, zvolte také zlatý lak na nehty. Nebo pokud oblékáte zelené šaty, vyberte si lak ve stejném odstínu zelené. Mladší ročníky můžou vsadit i na bláznivější vánoční nail-art a nechat si na nehty něco namalovat. Zralým ženám doporučuji nechat nehty spíše jednobarevné a decentní, díky čemuž budou vypadat jako opravdové dámy. Pro všechny ale platí jedno: před lakováním precizně upravte nehty i kůžičky!
produktová koláž
Tip redakce:
K červené matné rtěnce můžete nehty sladit pomocí
Miss Sporty Laku na nehty Lasting Color Gel Shine 150, který přelakujete matným top coatem, např. Flormar Výživou na nehty Matifying top-coat (koupit v e-shopu). Ke zlatým očním linkám se bude hezky hodit Flormar Lak na nehty Glitter 04 (koupit v e-shopu).
Žena s navlněnými vlasy

5. Lenka Létalová, vizážistka a hair-stylistka: Velké finále

 „Sebekrásnější líčení nevynikne, pokud nebudete mít také hezky upravené vlasy. Přitom se nemusí jednat o nic složitého. Vezměte si na pomoc kulmu nebo žehličku na vlasy a s jejich pomocí vlasy navlňte do velkých vln. Postupujte přitom pramen po prameni – jeden natočte vždy směrem ven, druhý dovnitř a pravidelně to střídejte. Díky tomu budou vlny objemné a přirozené a nebudou vypadat jako kremrole. Pokud máte ráda vlasy stažené z obličeje, učešte si tzv. falešný culík. Od vrcholku jednoho ucha k druhému udělejte pěšinku a vlasy stáhněte do vysokého culíku na temeni hlavy. Kolem gumičky obtočte jeden z pramenů vlasů, tím ji schováte. Budete mít vlasy zčásti slavnostně rozpuštěné, ale zároveň prakticky sepnuté. Kromě toho do vlasů můžete ještě umístit nějakou vánoční čelenku nebo slavnostní sponu.“
produktová koláž
Tip redakce:
Předkloňte se, protřepte vlasy, narovnejte se a do vlasů nastříkejte
NIVEA Tvarovací sprej na vlasy Curl (koupit v e-shopu). Než zaschne, vlny jemně pomačkejte rukama. Získáte nejen krásný objem, ale i dlouhou výdrž a fixaci svých vln.

TIP: Nejen produkty, které využijete k vytváření svátečního looku, ale i ty, které se vám budou hodit v běžných dnech, najdete v prodejnách i na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop)

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít