Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 tipů, jak zabránit vzniku vrásek v létě

5 tipů, jak zabránit vzniku vrásek v létě

5 tipů, jak zabránit vzniku vrásek v létě

23. července 2021 od Lucie Nagyová

23. července 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Slunečné a teplé dny si užíváme plnými doušky. Jenže naše pleť může trpět, což dává najevo třeba vznikem vrásek. Stačí přitom pamatovat na pár důležitých maličkostí v péči o pokožku.
Chvíle, kdy můžeme vystavit pokožku slunečním paprskům a opálit se, si užíváme plnými doušky. Jenže pozor. Slunce vám může na pleti zanechat nejen žádaný bronzový odstín, ale taky vrásky. Proto je důležité pamatovat na pár preventivních opatření.
krémy s SPF

1. Používejte krémy s SPF

UV záření způsobuje nejen rakovinu kůže, ale především její stárnutí. Působí na nás přitom nejen na přímém slunci, když se opalujeme: chránit se je potřeba i tehdy, trávíme-li čas obvyklými aktivitami, jako jsou například pochůzky po městě, cesta do práce nebo procházka v parku. SPF faktor dnes obsahují kromě klasické opalovací kosmetiky i běžné denní pleťové krémy nebo make-upy. Zvolte například L'Oréal Paris Revitalift Filler denní krém (koupit v e-shopu), jenž viditelně vyplňuje vrásky, obnovuje pleť a zmírňuje procesy jejího stárnutí.
hydratujte

2. Dostatečně hydratujte

Hydratace je důležitá pro každý typ pleti, tedy i pro tu mastnou. V létě by měly být součástí vaší pleťové péče spíše lehké a gelové přípravky, v jejichž složení by neměly chybět antioxidanty a koenzym Q 10, který pleť projasní a dodá jí energii. Pro hydrataci je klíčová také kyselina hyaluronová, která v pokožce váže vodu a zajistí tak její vyhlazení a elasticitu. Dopřejte si ji nejen v podobě krémů. Do své péče zařaďte občas i pleťovou masku, například Garnier Skin Naturals textilní masku Hyaluronic Aloe (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Okamžitou hydrataci až na 72 hodin dodá pleti také
NIVEA Hydra Skin Effect Povzubuzující hydratační sérum (koupit v e-shopu). Pleť po něm bude viditelně plnější a zářivější.
Důkladně čistěte

3. Důkladně čistěte

Na pečlivé čištění pleti pamatujte i tehdy, když se nelíčíte. Na pokožce totiž ulpívají pot, maz, zbytky UV filtru z krémů a další nečistoty včetně odumřelých buněk. Tohoto nánosu je třeba se pravidelně ráno a večer zbavovat. Protože jedině tak se do pokožky dostanou všechny důležité látky z krémů. Pleť pak bude krásně hydratovaná a vyhlazená. Ať už používáte čisticí mléko, pěnu nebo gel, nezapomeňte pleť pak ještě tonizovat a dočistit. Hodí se na to například Floré Bylinná pleťová voda bílá lilie & zelený čaj (koupit v e-shopu). Dobrou volbou k čištění je také micelární voda. Pro všechny typy pleti se hodí Ziaja Micelární voda univerzální pro všechny typy pleti (koupit v e-shopu), která účinně odstraňuje make-up a zbavuje pokožku všech nečistot.  
Dejte přednost BB krémům

4. Dejte přednost BB nebo tónovacím krémům

V létě odložte hutné a krycí make-upy a zaměřte se raději na BB krémy, které pleť hydratují, projasní, a zároveň barevně sjednotí. Skvělou volbou je například NIVEA Hyaluron Cellular Filler Pečující tónovací krém 3 v 1 (koupit v e-shopu). Drobné nedostatky pleti pak zakryjte korektorem.

5. Hlídejte si pitný režim

Když budete zapomínat dostatečně pít, kožním buňkám začne brzy chybět voda a pleť bude působit unaveně a bude náchylná k tvorbě pigmentových skvrn i vrásek. Proto denně vypijte 2-3 litry vody. Předejdete tím i dalším zdravotním potížím, které by vám bránily užít si léto na maximum.

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít