Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 tipů, jak předejít chybám, které děláte se svou řasenkou

5 tipů, jak předejít chybám, které děláte se svou řasenkou

5 tipů, jak předejít chybám, které děláte se svou řasenkou

27. října 2022 od Lenka Knápková

27. října 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Bohužel jen málokterá z nás má řasy jako mrkací panenka. Naštěstí máme řasenku! Ta umí i z krátkých a řídkých řas vykouzlit natočené a husté řasy až do nebe. Vyberte si tu správnou! Je libo dramatický objem, svůdné prohnutí, nebo nekonečnou délku?

1. Tip: Pozor na správné nanášení řasenky

Technika je pro krásné řasy zcela zásadní. Pokud řasenku nenanášíte správně, jednotlivé řasy se pořádně nepročešou, neoddělí a neobalíte je černou hmotou tak, jak máte. Ta pak nebude na řasách držet a bude se drolit nebo rozmazávat.

Správná technika líčení řas:

  • Možná vás to překvapí, ale nejprve naličte spodní řasy, když budete první líčit horní řasy, může se vám stát, že se řasenka otiskne na spodní stranu. Na spodní řasy naneste jen jednu vrstvu, a to krouživým pohybem zleva doprava.
  • Poté pročešte horní řasy, a to kartáčkem shora dolů, opět ideálně krouživým pohybem. Nezapomeňte řasy namalovat z obou stran. Proč? Protože oči nemáte stále jen otevřené. Při mrkání a občasném přivření či zavření očí ukazujete přece řasy z obou stran. Spodní stranu řas kartáčujte od kořínků směrem ven, takto docílíte tvaru oka podobného mandli.

2. Tip: Stop pumpování

Kartáček vytahujte z tuby krouživým pohybem. Pokud jím budete v lahvičce pumpovat, zbytečně do ní vháníte vzduch a urychlujete vysychání barvy. Řasenka, která vysychá, se poté drolí a může z řas opadávat. Pokud máte přebytečné množství barvy na kartáčku, lehce otřete o okraj tubičky nebo do papírového ubrousku.

3. Tip: Vyberte si kartáček podle svých řas

Řasenku si vždy vybírejte podle potřeb svých řas. Pozornost je třeba věnovat hlavně kartáčku. Aplikátor řasenky – kartáček se vyrábí v různých tvarech, velikostech a také materiálech. Každý typ se hodí pro jiný výsledek.

4. Tip: Sledujte trvanlivost

Tak jako u potravin i u kosmetických produktů je daná trvanlivost produktu. Řasenku byste měla vyhodit nejpozději po cca 6 měsících. Obecně se doporučuje ji vyměnit po 3 měsících, nebo pokud jste prodělala zánět oka, ječné zrno apod.
Tip redakce:
Pokud vaše oblíbená řasenka dosluhuje, můžete jí ještě o pár dnů prodloužit její životnost. Jak? Stačí do ní nakapat trochu fyziologického roztoku nebo roztoku na kontaktní čočky, promíchat kartáčkem a je hotovo.

 

 5. Tip: Jak správně prodloužit a zahustit řasy jen s pomocí řasenky

Aby se řasenka lépe nanášela, držela a nedrolila se, naneste nejprve bázi pod řasy Dermacol Báze pod řasenku Firts Class (koupit v e-shopu) a až poté řasenku. Řasenka vydrží celý den bez jediné chybičky.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít