Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 tipů, jak omladit obličej

5 tipů, jak omladit obličej

5 tipů, jak omladit obličej

20. září 2022 od Anna Šťastná

20. září 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Pokud byste ráda omládla o pár let, nemusíte hned zvažovat botox ani jiné invazivní metody. Někdy totiž vypadáme zbytečně starší, než ve skutečnosti jsme, jen kvůli drobným detailům, jako je špatná barva rtěnky, neupravený make-up nebo zašedlá pleť.

1) Rozjasnění pleti

Když je pleť unavená, ztrácí barvu i jas, působí zašedle a ztrácí hydrataci. Výsledkem je, že vypadá matně, zašedle a všechny vrásky jsou najednou viditelnější. Pokud je to váš případ, zaměřte se na péči, která obsahuje kyselinu hyaluronovou, jež na sebe váže vodu, takže udrží pleť hydratovanou, a navíc vyplní vrásky. Perfektní je v kombinaci s vitaminem C, který je jasnou jedničkou v rozjasnění. Funguje jako instantní porce energie.
Náš tip:
Nivea Q10 Energy Energizující denní krém proti vráskám OF 15 (koupit v e-shopu),  který snižuje známky únavy a povzbuzuje mdlou pleť. Vyzkoušet můžete také Ellie Vitamin C+ Sérum proti vráskám (koupit v e-shopu), které díky extraktům z mandarinky, papáji, manga a malin, ale také vitaminu C, A a E intenzivně podporuje zpevnění a rozjasnění pleti.

2) Správná barva rtěnky

Do módy se v posledních letech vrátily hodně tmavé rtěnky v bordó a tmavě hnědých odstínech. Jejich nevýhodou však je, že pokud si vyberete tmavý odstín s modrými podtóny, rty se opticky zmenší, což vám může přidat pár let. Výrazným rtěnkám se však vyhýbat nemusíte, jen volte raději ty s růžovými (obzvlášť jste-li blondýnka) nebo červenými podtóny (které sluší tmavovláskám). Unavený a starší vzhled má někdy na svědomí i to, s čím tmavou rtěnku zkombinujete. Ideální je nahé líčení a ideálně i stažené vlasy. Zkrátka nic dalšího by na vás už nemělo být výrazného. Jen tak si zachováte svěží mladistvý look.
 

3) Lesk místo rtěnky

Pokud si výběrem rtěnky nejste jisté, využijte obrovského trendu posledních let, kterým je návrat téměř vodových lesků na rty. Pořiďte si jej v jakémkoli odstínu nebo klidně bezbarvý, který pak můžete aplikovat i přes svoji oblíbenou rtěnku. Nic nedodá tváři tak mladistvý vzhled jako právě tento téměř lakovaný efekt, jejž umí lesk vykouzlit. Dnešní lesky navíc i příjemně vyživují, a tak je můžete používat i místo balzámu na rty.
Náš tip:
Rimmel London Oh My Gloss! Lesk na rty 160 Stay My Rose (koupit v e-shopu), jehož vyživující textura je obohacena o arganový olej a na rtech zanechá jemný třpyt.

4) Zamaskujte kruhy pod očima

Můžete mít sebelepší make-up, ale pokud nezamaskujete kruhy pod očima, budete vždycky vypadat unavenější, a tím pádem i starší. Správný korektor a náležitá kamufláž naopak dokážou s vaším obličejem hotové divy. Zamaskujete-li kruhy, vypadáte hned mnohem lépe, aniž byste vůbec použila nějaké další líčení. Problém tuhých korektorů je, že v okolí očí dost vysušují a také se usazují v drobných vráskách. Základem tedy je použít nejprve výživný oční krém, kruhy překrýt make-upem a na něj ještě nanést krémový nebo tekutý korektor. Ten však během dne nevrstvěte. Pokud však chcete svůj vzhled osvěžit, mnohem lepší bude trocha tekutého rozjasňovače.
Náš tip:
Maybelline Instant Eraser Korektor (koupit v e-shopu), který spolehlivě kryje, ale zároveň také rozjasňuje.

5) Vždy upravený make-up

Spousta žen dělá tu chybu, že se ráno sice precizně nalíčí, ale během dne už se o make-up nestarají. A s rozmazanou řasenkou, napůl slíbanou rtěnkou a rozteklým make-upem působíte, jako byste dva dny nespala a padala únavou, navíc nedokonalosti, proti nimž jste ráno v koupelně pečlivě bojovala, jsou zase viditelné. Párkrát za den se proto podívejte do zrcadla a mějte u sebe taštičku první pomoci – většinou stačí korektor či rozjasňovač kolem očí a přes flíčky a nová vrstva rtěnky či zmíněného lesku. Pokud chcete situaci zachránit pudrem, raději s ním šetřete a naneste jej jen na ta místa, která ho vyžadují. Tedy na čelo, nos či bradu, jež se mohou lesknout a potřebují zmatnit.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít