Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 pravidel podzimního líčení

5 pravidel podzimního líčení

5 pravidel podzimního líčení

30. října 2017 od Anna Adlerová

30. října 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Martina Kottová

Změny ročního období vždy znamenají zvýšené požadavky v péči o pleť. Ani vaše make-up rutina by ale neměla zůstávat stejná po celý rok. Jakým způsobem ji na podzim osvěžit, jakých látek se v produktech vyvarovat a co naopak zařadit? Jak na podzimní líčení? O své tipy se s vámi podělila zkušená make-up artistka a vlasová stylistka Martina Kottová.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Čarujte v barvách podzimu 

Na podzim se můžete v líčení trochu vyřádit, ať už se jedná o množství používaných produktů, nebo jejich barev. Zatímco léto přeje hlavně BB krémům, nyní můžete sáhnout po hutnějších konzistencích a make-upech s větším krytím. Užívejte si v líčení očí a rtů barev typických pro podzim. Patří k nim vínová, bordó, fuchsiová, okrová, žlutá, oranžová, červená, všechny odstíny hnědé, béžová, šedá a nádherně vás prozáří také barvy drahých kovů. Stýskalo se vám už po měděné, stříbrné nebo zlaté? Znovu se vykoupejte v jejich záři!

make-up


2. Pravidlo oči versus rty  

I na podzim se řiďte pravidlem „buď oči, nebo rty“. Pokud se rozhodnete pro výrazné rty, volte hydratační rtěnky ve výrazných barvách podzimu, jako je červená a oranžová. Velmi zajímavého a trochu tajemného vzhledu docílíte také experimentováním s rtěnkami do fialova a do hněda. Oči pak jen jemně zvýrazněte řasenkou doplněnou maximálně o tenké oční linky na vrchním víčku.
Preferujete výraznější oči? „Mezi vizážistkami je aktuálním hitem líčení očí do matných vínových, bordó nebo světle růžových pudrových a krémových tónů,“ říká Martina. „Ty sluší skoro každému a krásně k sobě navzájem ladí,“ pokračuje. Samozřejmostí je ale precizní vystínování barev a jejich přechodů doztracena.

výrazné líčení očí


3. Držte se trendů 

„Do make-upu se vrací nedbalost, okořeněná špetkou punku. Základním rysem je odvaha tvořit a hrát si s barvami,“ říká vizážistka. Můžete vyzkoušet třeba rozmazávání produktů prstem. Týká se to očních linek nakreslených měkkou tužkou, nebo i očních stínů, včetně krémových konzistencí. „Produkty mají působit jakoby schválně nepřesně nanesené a rozetřené,“ upřesňuje Martina.

„Na podzim se stále drží také nude líčení. Na očích je to pouze černá či hnědá řasenka a obočí je zvýrazněné do tvaru gelem nebo řasenkou na obočí. Další podmínkou je krásně sjednocená pleť a na rtech pouze nude rtěnka.“ Inspiraci trendy podzimu a zimy můžete najít také na přehlídkových molech.

„Velmi krásně a dramaticky vypadá nude líčení doplněné místo nude rtěnky nějakou tmavou výraznou barvou, jako je bordó, fuchsiová, vínová, tmavě hnědá, nebo i černá a modrá,“ doporučuje Martina. „Ta může být precizně nanesená, nebo jen ledabyle vklepaná prsty do rtů,“ pokračuje.

A nikdy také neuděláte chybu s osvědčenou klasikou. To znamená nude make-up, kouřové oční stíny s dokonale taženou oční linkou nebo sjednocená prozářená pleť doplněná o červenou rtěnku.


4. Pozor na parafín

Hlavně u produktů určených na rty se vyhněte přípravkům s parafínem (ve složení na etiketě: parafinum/petrolatum), protože vážou vodu, a to i z těla. Pro tělo jsou nepřirozené. Vytvářejí na pleti nepropustnou vrstvu a kůže skrz ni nedýchá. Tyto produkty pak mohou naopak ještě více škodit a vysušovat. „Například klasické balzámy na rty, které člověk může použít několikrát denně a stejně má rty sušší a sušší,“ uvádí Martina. „Vhodnější jsou látky na přírodní bázi, které jsou našemu tělu bližší, jako jsou vosky a oleje,“ doporučuje.

balzám na rty


5. Make-up na vodní bázi 

Pokud jste už slyšeli, že byste se měli v chladnějším počasí vyhýbat make-upům na vodní bázi, protože na pleti „zmrznou“, není to tak úplně pravda. V listopadu si klidně můžete make-up na vodní bázi dovolit. „Pokud má make-up kvalitní složení a použije se pod něj správná péče, můžete si těchto produktů užívat bez jakýchkoli nepříjemných pocitů,“ uvádí na pravou míru vizážistka. Přece jen se ještě asi nebudete pohybovat v minusových teplotách, takže směle do toho. 
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Martina Kottová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Martina Kottová
Make-up artistka a hair stylistka
10
"Moji největší odměnou je úsměv."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít