Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 pleťových hříchů léta: Jak je rychle napravit?

5 pleťových hříchů léta: Jak je rychle napravit?

5 pleťových hříchů léta: Jak je rychle napravit?

27. srpna 2019 od Karolína Hornová

27. srpna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

V létě dostává pleť zabrat. Moře či bazény, sluníčko, letní ponocování s drinkem a lenošení se zmrzlinou v ruce. Víme, jak se letní radosti odrážejí na kvalitě pleti, a také, jak ji pěti jednoduchými kroky dostat do normálu.

1. Ponocování

Co způsobuje
Nedostatečný spánek je klasickou letní „nemocí“. Ale kdo by chodil spát „se slepicemi“, když je světlo do devíti? Nedostatek spánku je ale příčinou nedostatečné regenerace pleti – buňky se nestačí „vyspat“, obnovit a pleť ztrácí zdravou barvu a první známky stárnutí se mohou objevit dříve, než bychom chtěly.

Co s tím?
Týden v kuse nechoďte spát po desáté. Pořádně si odpočiňte a dožeňte, co jste v létě zanedbaly. Hodně pijte (hydratované buňky rychleji regenerují), dopřejte si stravu s vitamíny B, C a E a navečer aplikujte regenerační noční krém a dvakrát za týden také pleťovou masku, která podpoří obnovu buněk – zkuste třeba Ellie Hyaluron Boost Omlazující pleťovou masku (koupit v e-shopu) s kyselinou hyaluronovou, panthenolem a koenzymem Q10.

TIP: Máte raději klasické nebo textilní pleťové masky? Ať jsou vaše preference jakékoliv, máme pro vás nabídku na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop)

dostatečný spánek

2. Opalování

Co způsobuje
Jednoznačně předčasné stárnutí pleti. Opálení – a především spálení pleti do červena – je vlastně erytém, zánět kůže. Pokožka se brání tím, že aktivuje pigment. Jde o přirozený proces, který by se nicméně neměl přehánět, protože pokožku namáhá a o pleti obličeje to platí dvojnásob. Pleť po opalování může být vysušená a objevit se mohou první vrásky.

Co s tím?
Hydratace opálené pleti je naprostý základ – na tu bychom neměly zapomínat už během léta. Druhým krokem je pak dodání látek, které pleti pomohou nabrat novou energii. Tuto práci zastane vitaminové sérum – třeba Ellie Vitamin Boost Energizující ovocné sérum  (koupit v e-shopu) s vitaminy A, C a E, které působí jako skvělé antioxidanty.

pleťová maska

3. Nezdravé mlsání

Co způsobuje
„Rychlé“, jednoduché cukry, obsažené ve zmrzlině a sladkých nápojích mohou dostat pleť do nerovnováhy – způsobí začervenání, pupínky a pleť může také být najednou mastnější.

Co s tím?
Omezte příčinu nerovnováhy pleti – cukry a také alkohol. Pleť vyčistěte a tonizujte. Skvělým a navíc přírodním pomocníkem může být květová voda, která pleť zklidní, vyrovná pH a také hydratuje. Zkuste třeba Purity Vision Bio Růžovou vodu (koupit v e-shopu), která zaručuje přírodní a bio očistu pro vaši pleť.

pleťové sérum

4. Alkohol

Co způsobuje
Popíjení alkoholu jde ruku v ruce s ponocováním a konzumací cukrů – alkohol jich obsahuje velké množství. Výsledkem může být pleť „bez života“, ale také nepříjemné pupínky. Alkohol nesvědčí také mastné pleti, protože může výrazně podpořit vznik akné.

Co s tím?
Pokud pozorujete zvýšený výskyt pupínků a akné, vysaďte kosmetiku s obsahem komedogenních látek. Pleť pořádně vyčistěte: Pomůže vám třeba „zázračná“  Pil’aten Černá slupovací maska (koupit v e-shopu) či čisticí produkty s aktivním uhlím. Po čištění nezapomeňte na lehkou hydrataci, která pleť nezatíží.

5. Koupání

Co způsobuje
Chlorovaná voda z bazénu dokáže pleť pořádně vysušit. Mořská voda sice obsahuje spoustu cenných minerálů, ale hydratace není její silnou stránkou. Po dovolené může být pleť čistá, mít zdravou barvu, ale může být vysušená a napjatá.

Co s tím
Hydratace, hydratace a zase hydratace.
Ideálně ve formě masky, která pleť „napumpuje“ vláhou. Garnier Skin Naturals Superhydratační zklidňující textilní maska Moisture + Comfort (koupit v e-shopu) je plátýnková maska s obsahem heřmánku, kyseliny hyaluronové a glycerinu, která pleť zklidní, zjemní a dokonale hydratuje.

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít