Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 4 triky, jak sladit letní outfit s make-upem

4 triky, jak sladit letní outfit s make-upem

4 triky, jak sladit letní outfit s make-upem

23. července 2018 od Helena Hladíková

23. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Mgr. Hana Čihánková

Experimentujte s barvami, letní období je pro barevné hrátky skutečně jako stvořené. Vyhněte se barevnému faux pas a naučte se pár triků, které vám pomohou ideálně zkombinovat veselé barvičky na oblečení s vaší kosmetickou taštičkou.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Poznejte, které barvy vám sluší

Že by líčení mělo být ve stejných barvách jako oblečení? Na toto dříve tak proklamované pravidlo zapomeňte. „Zelený svetřík na vás sice může vypadat naprosto báječně, ale to ještě neznamená, že bude totéž platit o zelených očních stínech. Hlavní vždy je, aby barvy v líčení slušely vaší tváři a ladily s vaším barevným typem,“ vysvětluje expertka Hana Čihánková.

rtěnka

2. Sázka na výraznou rtěnku

Zvolila jste outfit ve výrazných barvách a teď dumáte, jak se k němu nalíčit? Podle vizážistky máte v podstatě dvě možnosti – výraznou rtěnku, nebo výrazné oči. „Veselé barvy oblečení skvěle ladí k nápadným rtěnkám, které dají vyniknout vašemu letnímu opálení. Barvy vybírejte tak, aby ladily nejen k outfitu, ale i k tváři a pozor dejte rovněž na to, aby té jedné barvy nebylo přespříliš. Například fialová rtěnka k fialovým šatům už bude nejspíš působit dost překombinovaně,“ doporučuje odbornice.

Tip expertky:
Velmi efektně vypadají i jednoduché barevné oční linky, které rozsvítí vaše oči a přitom nepůsobí přehnaně. Třeba právě k fialovému outfitu zkuste královskou modrou, hráškově zelenou, magenta fialovou nebo žlutou. 


suché oční stíny

3. Výrazné oční stíny

Necítíte se s nalíčenými rty ve své kůži? Tak dejte vyniknout svým očím pomocí výrazně barevných očních stínů. I s nimi je však dobré zacházet opatrně, aby spolu s pestrobarevným oblečením nevypadaly kýčovitě. „Pokud se rozhodnete pro zelené, fialové nebo modré stíny, nanášejte je spíš na menší plochu oka a opravdu precizně je vystínujte,“ radí vizážistka. 

Tip redakce:
Experimentovat můžete i s barevnou řasenkou. V tom případě však uberte na barevnosti očních stínů.


nude líčení

4. Anebo buďte „nude“!

Takzvané nude neboli nahé líčení je osvědčená klasika, která nikdy nevyjde z módy a hodí se k jakémukoli oblečení, což potvrzuje i vizážistka. „Neutrální barvy, jako jsou hnědá, šedá, tělová či metalické odstíny, krásně zvýrazní každý obličej a jsou vhodné pro každou příležitost, ať už divokou party, nebo pracovní schůzku. Pokud se navíc ve výraznějším líčení necítíte příliš dobře, nehodí se pro váš obličej nebo si jen nejste jistá, jak ho udělat, je nude líčení volba právě pro vás. S ním nikdy nešlápnete vedle,“ říká expertka závěrem. 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Mgr. Hana Čihánková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Hana Čihánková
Make-up Artist & Hair Stylist
198
"Nadšení je rozdíl mezi prací a zábavou."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít