Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Modré stíny jsou zpět. Jak je nosit?

Modré stíny jsou zpět. Jak je nosit?

Modré stíny jsou zpět. Jak je nosit?

18. února 2018 od Karolína Hornová

18. února 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Modré oční stíny nemusejí být jen nechvalně proslulé retro devadesátých let. Tato doba se v aktuální módní vlně vrací v mnohem sofistikovanější podobě. Společně s vizážistkou vám dokážeme, že modrá je opravdu dobrá.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Možná patříte k těm, kteří devadesátá léta zažili, a dokážete si je vybavit v těch nejdivočejších (a pro tuto dobu příznačných) barvách. „Naše reálné vzpomínky jsou jasné: kalhoty do pasu z tvrdé džínoviny, velké svetry se vzory, legíny, divoké účesy,“ vzpomíná vizážistka Lucia Hrušková Gibodová a nezapomene se i nostalgicky zamyslet nad tehdejšími trendy v make-upu: „Modré oční stíny, fialková tvářenka a růžová rtěnka… Tak tohle už prosím nikdy,“ dodává se smíchem.


Devadesátá léta v novém hávu

Trendy devadesátých let se ale v obměnách vracejí: v obchodech jsme už měli možnost potkat džíny, svetry a doplňky, podobné těm výše zmíněným. Líčení na sebe nenechalo dlouho čekat a v módních časopisech se objevily první fotografie s modrými stíny. Nečekejte ale devadesátkovou „divočinu“. Tento retro trend lze nosit i tak, aby vám slušel. Lucia Hrušková Gibodová nám prozradila, jak na to. „Modré stíny se vrátily ve změněné podobě a lepších materiálech. Osobně myslím, že je velká škoda, že jsou modré stíny zatracované právě díky těmto retro vzpomínkám,“ říká vizážistka a dodává: „Je tolik nádherných odstínů od bělavé letní modré až po noční modř.“ Každý z odstínů dá vyniknout jiné barvě duhovky.
 

Tmavomodrá pro hnědé oči

Pokud si s modrou nejste jisté, použijte ji na začátek jen jako doplněk ke stínům, které běžně používáte. „Zkuste třeba kombinaci tmavě hnědých nebo bronzových stínů a tmavomodré tužky na oči, kterou uděláte linku těsně k řasám. Jemně ji rozmažte do stínů, čímž vytvoříte krásný, kouzelný efekt a hnědá duhovka se rozzáří.“ Vyzkoušet můžete ale i temně modrou tekutou linku nebo večerní líčení v podobě kouřového stínování – třeba právě v kombinaci s bronzovým detailem.

Tip redakce:
Modrá tužka na oči Gabriella Salveteodstínu 06


modrá linka

Tyrkysová pro zelenoočky

Zelené oči jsou výrazné už samy o sobě. Proč tedy nedodat svému pohledu ještě více hloubky a dramatičnosti? Zelenou duhovku je dobré od modrých stínů opticky oddělit: „Kolem řas naneste matnou hnědou nebo hnědobronzovou. Na vnějších okrajích můžeme vystínovat modrou s nádechem do tyrkysova,“ radí Lucia a upozorňuje: „Při stínování – a to platí pro všechny barvy – nepřetahujte kost očního oblouku – ne tu pod obočím, ale za vnějším koutkem očí, tedy tu, která je v linii s úrovní řas.“

Tip redakce:
Paletka stínů Gabriella Salvete v odstínu 04 Aqua (obsahuje deset odstínů včetně čtyř s nádechem do tyrkysova a dvou neutrálních zemitých odstínů pro doladění vzhledu).

pro zelené oko

Pro modré duhovky kontrastní modrá

„Pro kombinaci s modrou duhovkou jsou modré stíny nejošemetnější. Někdy mohou totiž úplně „zabít“ barvu oka. Volte proto kontrastní modrou,“ radí vizážistka. K šedomodré duhovce doporučuje stíny v barvě tmavé noční oblohy, ke středně modré duhovce šedomodré stíny a k modrozelené opět tmavomodrou nebo tyrkysovou barvu stínů. „Pokud máte velmi světle modrou duhovku, volte raději jen tmavě modrou tužku v kombinaci se šedými stíny,“ dodává.

Tip redakce:
Světle modrá tužka na oči Gabriella Salveteodstínu 12

pro modré oko
Na závěr dodává, že i když je kombinování modrých stínů někdy trochu alchymie, neměly bychom je zatracovat. Stačí si projít, jaké odstíny modré jsou na stojanech v drogerii k dispozici. Je jich rozhodně více než oněch pověstných odstínů šedi a mohou mít různé podoby, podtóny a barevné nádechy. „Jen je volte opatrně a nemějte vůči nim předsudky,“ říká Lucia, „slušet totiž můžou opravdu každé z nás!“
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít