Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 4 překvapivé zbraně proti vráskám

4 překvapivé zbraně proti vráskám

4 překvapivé zbraně proti vráskám

2. října 2021 od Zdena Šmídová

2. října 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Zdena Šmídová

Kult mládí stále hýbe světem. Jak si udržet pleť bez vrásek co nejdéle? Co jíst, čím se mazat a hlavně, má opravdu dobrá nálada na vznik vrásek takový vliv?

Genetika je základ

Je prokázáno, že ženy, které o sebe nepečují přípravky vhodnými pro jejich věk, tráví hodně času na slunci a případně kouří, vizuálně stárnou rychleji než ty, které si dávají záležet na svém vzhledu. Jak vysvětluje kosmetička Kristýna Mazancová: „Rozhodně ale neplatí, že ženy, které by se samy sobě velmi věnovaly, nestárnou. Genetika je neúprosná a celý proces lze jen mírně zpomalit, nikoli zcela zastavit. Pro mě jako kosmetičku je důležité vidět, že je pleť mých klientek skvěle vyživená zevnitř i zvenku. Jakmile tomu tak není, projevy stárnutí jsou viditelnější než v případech, kdy o sebe žena dbá.

1. Kolagenu není nikdy dost

Co to znamená v praxi? Podle posledních výzkumů by se vaší denní rutinou měla stát konzumace kolagenu. Jde o protein, který je odpovědný za tvorbu pojivových tkání, za pevnost a pružnost pokožky. Kromě toho tedy blahodárně působí na naše chrupavky, klouby, vlasy, nehty a cévy. Některé studie uvádějí, že kolagen se všeobecně přestává tvořit po 35. roku věku, ty novější říkají, že to s kolagenem začíná být horší už po dvacítce. Každopádně jeho pravidelnou konzumací nic nezkazíte. Pokud jej organismu dodáte každý den, po dvou týdnech byste měla vidět, že je vaše pleť vypjatá a mizí drobné vrásky kolem očí.
Kolagen lze doplňovat klasicky v tobolkách nebo formou ve vodě rozpustného prášku jako je Allnature Kolagen Original Premium (koupit v e-shopu). Aplikovat kolagen můžete i zevně, třeba v podobě masky Gabriella Salvete pleťová maska s kolagenem (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Zabojovat proti vráskám můžete také během
snídaně a dopřát si speciální kaši – Vitalia Rýžová kaše s kolagenem vanilka (koupit v e-shopu), která obohacena o kolagen, ale i další vitaminy a minerály. Kromě úbytku vrásek podporuje také energii, imunitu a zdravé kosti.

2. Konopí ve službách krásy

Ano, opravdu mluvíme o konopí. Tedy vlastně o konopném oleji, který se získává lisováním semen konopí zastudena. Jeho konzumací i používáním získáte spoustu benefitů pro zdraví i krásnou pleť. Kromě toho, že redukuje vrásky a zpomaluje stárnutí pleti, dokáže suchou pokožku hydratovat a v případě mastné zvládne regulovat produkci kožního mazu. Vyzkoušejte Dermacol Cannabis pleťový krém (koupit v e-shopu), díky jeho pravidelnému používání bude vaše pleť mladistvá, zářivá a ochráněná před působením vnějších škodivých vlivů.
Tip redakce:
Zdraví vaší pokožky a krásně hydratované pleti můžete docílit tak, že začnete užívat 1 čajovou lžičku konopného oleje denně a postupně intenzitu dávkování zvyšovat. Kromě toho můžete konopný olej přidat do česnekového dresinku, různých typů salsy nebo pest.

 

3. Bez vitaminu C to nepůjde

Vitamin C je král vitaminů a má nezastupitelnou roli nejen co se týká imunity těla, ale je důležitý také pro tvorbu kolagenu v našem těle a chrání ho před vlivem škodlivých látek. Je to vitamin, který si naše tělo nedokáže vyrobit samo a ve spojitosti s kolagenem stojí právě za pevnou a hladkou pokožkou, ale také pevnými vazy, fungujícími šlachami a klouby. Doporučená denní dávka vitaminu C pro dospělé je 80–100 mg, jeho potřeba ale stoupá při chladu, stresu, operaci či infekcích.
Do těla můžete vitamin C dostat formou stravy, a to konzumací červené papriky, brokolice, růžičkové kapusty, kiwi nebo černého rybízu. Zvolit můžete také VIX Vitamin C (koupit v e-shopu), který také přispívá ke snížení únavy a vyčerpání.

4. Vsaďte na zelenou – chlorellu

O chlorelle se většinou mluví v souvislosti s detoxem nebo hubnutím. Kromě toho ale obsahuje faktor CGF (Chlorella Growth Factor), díky kterému jsou buňky v organismu schopné se obnovovat neuvěřitelně rychle. Chlorella pomáhá přirozeně zvyšovat množství vitaminu A a vitaminu C a je zdrojem důležitého antioxidantu glutathionu. Eliminuje výskyt volných radikálů v těle a chrání vaše buňky. Pomáhá zpomalovat proces stárnutí i výskyt oxidačního stresu. Je to vlastně takový elixír mládí.
Zatočí s vráskami, problematickou pletí a jako vedlejší produkt vás asi zbaví také pár nadbytečných kil. Dejte si protivráskovou kúru Topnatur Original chlorella (koupit v e-shopu), dávkování je 15 tablet denně, které si ale můžete rozdělit do dvou dávek. Zapijte sklenicí vody.
Tip redakce:
A už jste zkoušeli protivráskovou dietu? Do jídelníčku zařaďte tofu a sóju, které si poradí s klesající hladinou estrogenu, a tedy i s poklesem produkce kolagenu. Jezte lososa a další tučné ryby, jako jsou makrela, sleď nebo sardinky, což jsou jedny z nejlepších potravin pro vaši pleť. Dejte si špenát, zelí nebo řeřichu, které jsou bohaté na antioxidanty a ty jsou nezbytné k udržení hladiny kolagenu.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Zdena Šmídová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít