Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 4 důvody, proč použít micelární vodu

4 důvody, proč použít micelární vodu

4 důvody, proč použít micelární vodu

4. října 2021 od Zdena Šmídová

4. října 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Zdena Šmídová

Hodně se o ní mluví, málokdo přesně ví, v čem jsou její klady. Co tedy micelární voda je a kdy ji nejlépe používat?
Micelární voda patří mezi nejoblíbenější produkty na čištění pleti. Rychle a šetrně zvládne odlíčit, vyčistit pleť a připravit ji na aplikaci krému či séra. Jako první si ji mohly vyzkoušet ženy na začátku 90. let a brzy se stala hitem. Zvláště v oblastech, kde je tvrdá voda.
Spolehlivé odlíčení

Jak funguje

V čem je micelární voda výjimečná? Na rozdíl od běžné odličovací vody obsahuje micely, molekuly tenzidů ve vodném roztoku. Micely na sebe vážou hloubkové nečistoty a make-up, které jsou olejového charakteru. Zanechají pokožku čistou a výsledkem je rychlé odlíčení bez zbytečného tření.

Proč zvolit micelární vodu?

1. Spolehlivé odlíčení

Síla micel si poradí i s voděodolným make-upem. Pokud navíc použijete micelární vodu pro citlivou pleť, je tak jemná, že neštípe v očích. Můžete ji klidně použít na odlíčení voděodolné řasenky i očních stínů. Zkuste třeba NIVEA Rose Touch Dvoufázová čisticí micelární voda (koupit v e-shopu), která obsahuje olej a růžovou vodu a jemně čistí, tonizuje a nevysušuje, ale naopak dodá hydrataci až na 24 hodin.

2. Důkladná očista

Důkladná očista
Důležité je pleť vyčistit nejen večer od líčení a celodenních nečistot, ale také ráno od mazu, zbytků noční péče a kožních šupinek. K čištění využijte bavlněné tampony Ellie Kosmetické vatové polštářky ze 100% organické biobavlny (koupit v e-shopu), které jsou navíc 100 % bio a použijte třeba Garnier Micelární voda hyaluronic aloe (koupit v e-shopu), která vám pomůže pleť nejen vyčistit, ale vzhledem k výtažku z bio aloe vera a kyseliny hyaluronové pomáhá pleť hydratovat a obnovit její hebkost a přirozený jas.

3. Okamžitě zklidní

Kvalitní micelární vody dokážou nejen odlíčit, ale také vyrovnat pH pokožky a hlavně pleť zklidnit a zmírnit či odstranit zarudnutí na rozdíl od mýdel a obyčejné vody z kohoutku. Zkuste Ellie Pure Green Zklidňující micelární voda (koupit ve-shopu), která díky extraktu z ginkgo biloby, zelené kávy a zeleného čaje má i vynikající antioxidační účinky a chrání citlivou pleť před stresem z vnějšího prostředí a sjednocuje tón pleti.

4. Jedna lahvička místo několika

Jedna lahvička místo několika
Díky svým vlastnostem nahradí čisticí gel nebo mléko i tonikum. A to nejen během každodenní odličovací rutiny, tak zvláště na cestách, kde se hodí, že s sebou nemusíte brát tolik kosmetiky. Vyzkoušejte Ellie Precious Oils Dvoufázová micelární pleťová voda (koupit v e-shopu) odličuje, čistí a ionizuje, obsahuje navíc přírodní oleje a koncentrované ovesné lipidy, díky tomu je pleť hloubkově vyživená a regenerovaná. Nebo pak zvolte praktičtější balení do kufru v podobě NIVEA MicellAir Expertní odličovací micelární ubrousky (koupit v e-shopu), odstraní make-up, i voděodolnou řasenku a můžete je použít na tvář, zavřené oči i krk.

Věděli jste, že…

 …kvalitní micelární vody neobsahují běžné tenzidy ze syntetických molekul, které se nacházejí třeba v mýdlech. Pokud by původ micel byl syntetický, mohla by taková micelární voda pleť dráždit a odstranit přirozenou ochrannou bariéru pleti.

Názor odborníků se liší také v tom, zda pleť po použití micelární vody opláchnout, či nikoli. Většina se přiklání k tomu opláchnout, protože jde o přípravek k čištění pleti, nikoli určený k péči o pleť.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Zdena Šmídová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít