Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 10 beauty chyb, kvůli kterým vypadáte starší

10 beauty chyb, kvůli kterým vypadáte starší

10 beauty chyb, kvůli kterým vypadáte starší

23. března 2020 od Vanda Vízková

23. března 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Cítíte se na dvacet, je vám čtyřicet a vypadáte na padesát. Je to váš případ? Možná se v péči o svůj zevnějšek dopouštíte chyb, které vám zbytečně přidávají roky. Zjistěte, které to jsou a jak se jich vyvarovat.

1. Roky používáte tu samou kosmetiku

Objevit pleťovou péči, která vám vyhovuje, je jako najít poklad. Chápeme, že se vám pak nechce se oblíbené kosmetiky vzdávat. Jenže pleť stárne a její potřeby se mění. A proto také vyžaduje péči, která svými aktivními látkami její potřeby naplňuje. Jiné látky to budou ve třiceti letech, jiné v padesáti. Pokud tedy používáte dvacet let ten samý krém, je možné, že nezvládá udržovat vaši pleť v kondici tak, jak tomu bylo kdysi. Pokud si s výběrem nové péče nevíte rady, poradí vám například kosmetička.
Žena na kosmetice

2. Stále stejně se líčíte

To, co vám slušelo ve dvaceti, vám ve čtyřiceti už slušet nemusí. Vyvíjí se váš obličej, váš celkový vzhled a mění se i móda v líčení. I svůj šatník přeci čas od času obměníte, aby odpovídal současným trendům a vašim aktuálním křivkám. Stejné je to i s líčením. Pokud jste kdysi oslňovala kočičími linkami, barevnými stíny nebo sladce růžovou rtěnkou, dnes už to platit nemusí. Zkuste se nechat nalíčit od vizážistky. Ta vám ukáže styl i barvy, které vám sluší a které odpovídají aktuálním trendům. Pak už není nic snazšího než její tipy následovat.

3. Používáte tvrdé barvy

Ve dvaceti jste dokázala uhranout okolí lookem à la Sněhurka – havraními vlasy, stejně tmavým obočím, rudě namalovanými rty - a chodíte tak dodnes. Jenže s přibývajícími roky byste měla sázet spíše na přirozenost. Používat odstíny, které se běžně vyskytují v přírodě a jsou blízké vašemu typu – jak na vlasech, tak v líčení. Platí také nepsané pravidlo, že čím více je vám let, tím světlejší barvu vlasů, obočí i odstíny líčidel byste měla používat.
Tip redakce:
Jemné, přirozené odstíny pro denní i večerní líčení očí najdete např. v 
miss sporty Paletě očních stínů Studio Colour Quattro eye shadow 408 (koupit v e-shopu).

4. Špatně si čistíte pleť

Čím jsou ženy starší, tím méně se líčí, ale tím častěji si (například i kvůli menopauze) přes den oplachují obličej.  Časté oplachování ale pleť dráždí a vysušuje. To jí neprospívá z hlediska okamžitého (vznik suché šupinaté pleti) ani z dlouhodobého (na suché pleti se rychleji tvoří vrásky). Ideální je čistit ji pouze dvakrát denně. Ráno a večer vlažnou, nikoliv horkou nebo studenou vodou, společně s vhodným čisticím výrobkem určeným přímo pro váš typ pleti. Také pleť nedrhněte – ani při mytí, ani při následném osoušení.
čištění pleti
Tip redakce:
O jemné, ale důkladné vyčištění vaší pleti se postará
NIVEA Výživný čisticí pleťový olej (koupit v e-shopu) s makadamiovým olejem.

 

5. Nechodíte na kosmetiku

Možná vám to připadá zbytečné. Akné už nemáte a na vrásky si koupíte nový krém. Tak proč mrhat časem i penězi na návštěvy kosmetičky? Jenže v kosmetickém salonu vaše pleť dostane odbornější a také intenzivnější péči, než jí můžete poskytnout doma. Vaše kosmetička má k dispozici profesionální přípravky s koncentrovanými účinnými látkami, které se vám do rukou nedostanou. Stejně tak disponuje profi přístroji, jejichž účinek doma nenapodobíte. Alespoň jednou měsíčně si tedy se svou kosmetičkou rande domluvte. Časem to na vaší pleti bude znát.

6. Nestřídáte účesy

Čím jste starší, tím kratší by měly vaše vlasy být. Vlasy pod zadek jsou kouzelné na 17leté dívce, ale ne na 40leté ženě. Nebo jste se snad zasekla na droboučké trvalé, která už dávno nefrčí? A co hrubé kontrastní melíry? Nevhodná barva, střih a nedostatek péče se negativně odrazí na vašem vzhledu a přidají vám roky. Investujte a dopřejte si návštěvu dobré kadeřnice, která vám vlasy upraví podle současných trendů a vašeho typu. Pak je můžete klidně zase nějakou dobu upravovat doma sama pomocí kvalitních barev a vlasové péče.

7. Milujete lesk

Čím starší vaše pleť je, tím méně lesku snese. Rozjasňující bázi používejte s rozvahou a rozjasňovač nebo perleťové oční stíny raději rovnou věnujte své dceři. Obojí velmi zvýrazňuje profil pleti, tudíž všechny vrásky i rozšířené póry jsou mnohem viditelnější. Matné přípravky vám udělají lepší službu.

8. Nanášíte si moc make-upu

Příliš mnoho vrstev make-upu na pleti vytvoří nehezkou masku a prohloubí vrásky. Množstvím make-upu tedy spíše šetřete a nanášejte ho pomocí houbičky, která vám pomůže vytvořit přirozenější efekt. Také není vhodné používat make-up tmavší, než je odstín vaší pleti. Místo toho, abyste vypadala opálená, si přidáte roky a budete vypadat nevkusně.

Tip redakce:
Sjednocení a vylepšení pleti ve spoustě odstínů – to nabízí
L’Oréal Paris Sjednocující a zdokonalující make-up True Match (koupit v e-shopu). S ním je riziko, že zvolíte špatný odstín nebo si na pleti vytvoříte nepřirozenou masku, minimální.
 

9. Máte špatnou barvu tvářenky

Používáte už léta stejný odstín tvářenky? Chyba! Cihlová, červená nebo bordó by vám mohly udělat medvědí službu. S přibývajícími léty se zaměřte spíše na světlejší odstíny. Dodají vám svěžejší a mladistvější vzhled.

žena s tvářenkou

10. Máte prořídlé obočí

Bohaté široké obočí působí velmi mladistvě a je aktuálně v módě. Jenže co dělat v případě, že vám po letech pilného vytrhávání nad očima zbyly dva tenké prořídlé obloučky? Starostí by vás mohl zbavit například microblading, který dokáže přirozeně široké a husté obočí vykouzlit na počkání. Pokud se této metody bojíte, sáhněte po tužce na obočí v odstínu, který se shoduje s barvou vašich vlasů.

Tip redakce:
Maybelline New York Tužka na obočí Brow Satin (koupit v e-shopu) obsahuje barevný pudr a díky speciálnímu pěnovému aplikátoru vám dopomůže k výraznějšímu a velkorysejšímu obočí.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít