Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Zachraňte vlasy po nepovedeném barvení. Jde to?

Zachraňte vlasy po nepovedeném barvení. Jde to?

Zachraňte vlasy po nepovedeném barvení. Jde to?

29. listopadu 2020 od Lucie Nagyová

29. listopadu 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Někdy se to zkrátka nepovede. Ať už si barvíte vlasy doma, nebo u kadeřnice, může se stát, že je výsledek neuspokojivý. A co pak s tím? Jak zachránit vlasy i svou psychiku po nepovedeném barvení či odbarvení? Poradíme vám.
Pokud jste se těšila na novou barvu svých vlasů, ale po sundání ručníku z hlavy jste zjistila, že domácí barvení skončilo fiaskem, zkuste zachovat klid. A jak se z průšvihu dostat svépomocí? Vlasový specialista Libor Smrž vám odpoví.

Lze se barvy zbavit?

Pokud jste si nabarvila vlasy a mají tmavší odstín, než jste chtěla, a opravdu nejste spokojená, pokuste se barvu hned vymýt. Zkuste ji oplachovat tak dlouho, dokud vám z vlasů nepoteče úplně čistá voda. Barvu pomůže z vlasů vymýt i octový oplach. Ocet nařeďte teplou vodou 1:9, jeden díl octa na devět dílů vody, a důkladně si s ním propláchněte vlasy. Potom je zabalte na 15 minut do ručníku a následně si vlasy umyjte šamponem.
nástroje pro barvení vlasů

Vyrobte si pastu z vitamínu C

Nežádoucího tmavého odstínu vlasů čerstvě po nabarvení vás pomůže zbavit také vitamín C. Céčko totiž umí vlas otevřít a dostat z něj uměle dodaný pigment. Nejdříve je potřeba si umíchat speciální pastu.
 

Budete potřebovat:

Jak na to:

Rozdrťte tablety a smíchejte je s vodou tak, aby vám vznikla hustá pasta. Tu pak aplikujte na mokré vlasy, nasaďte igelitovou čepici a nechte hodinu působit. Poté důkladně opláchněte vodou a umyjte šamponem. Místo klasického šamponu ale použijte šampon proti lupům, který má výraznější složení a nevhodnou barvu vymyje rychleji. Vhodný je například Head & Shoulders Šampon proti lupům 2 v 1 Menthol (koupit v e-shopu).

Podpořte vlasy hydratací

Nežádoucích hnědých, sytě barevných nebo úplně černých odstínů vás ale úplně nejlépe zbaví odborník, který vám pomůže barvu stáhnout. V takovém případě doporučujeme obrnit se trpělivostí a na návštěvu u profesionála raději počkat. Do té doby vlasům dopřejte značnou hydrataci, aby byly upravené a vypadaly alespoň trochu dobře. „Doporučoval bych olejové zábaly na noc, vlas musí být co nejvíce regenerován, aby se opět začal lesknout,“ vysvětluje Libor Smrž. Pro olejové zábaly je vhodný L'Oréal Paris Hedvábný olej pro poškozené vlasy Elseve Extraordinary Oil (koupit v e-shopu).
žena si suší ručníkem mokré vlasy

Nechte vlasy odrůst

Pokud jste si nabarvila vlasy a mají tmavší odstín, než jste chtěla, doporučuji nechat si vlasy odrůst. Je potřeba koupit si alespoň velmi zásaditý profesionální šampon, který začne odstraňovat a vymývat silikony z vlasů. Jeho použití je také velmi důležité pro to, aby se vlasy správně očistily, bez něj by se do nich nedostala dostatečná výživa. Kupujte kvalitní šampóny a kondicionéry bez silikonu,“ doporučuje Libor Smrž. Na mytí vlasů zkuste například Syoss Micelární šampon bez silikonů pro normální až jemné vlasy Pure Volume (koupit v e-shopu).

Co dělat po nepovedeném odbarvení?

Špatně odbarvené vlasy na blond, které jsou moc žluté, můžete dotónovat pomocí barvicích masek. Jsou bez amoniaku a peroxidu, a jsou tedy dobrou alternativou klasické barvy. Barvicí masky vlasy hydratují, aplikují se vždy po deseti dnech, protože se vymývají. Pokud jsou vlasy odbarvené, je třeba je šetrně omývat hydratačním šamponem bez silikonu a bez parabenu, který je přesušuje. Jedná se vlastně o jarovou složku, která vytváří nepotřebné pěnění,“ vysvětluje kadeřník. Až o jeden odstín vám pomůže ztmavit vaše vlasy tónující VOONO Maska Amla (koupit pouze  v e-shopu), která zároveň pomůže zregenerovat strukturu vlasového vlákna.
žena si nanáší vlasový olej na konečky vlasů

Zkuste olejové zábaly

Po odbarvení je nutné vlasům dopřávat olejové zábaly na délky a konečky vlasů, nejlepší oleje pro tuto potřebu jsou z ořechů, použít můžete například:  

TIP: Produkty vhodné pro výživu a péči nejen o poškozené vlasy najdete na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Libor Smrž
profesionální kadeřník
"Za každou krásnou ženou je kadeřník, který miluje její vlasy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít