Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vlny i na jemných vlasech? Jde to!

Vlny i na jemných vlasech? Jde to!

Vlny i na jemných vlasech? Jde to!

4. května 2019 od Anna Adlerová

4. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Kateřina Janouchová

Vlnité vlasy nikdy nevyjdou z módy. Jak na to, aby ale vydržely i na jemných vlasech? A jak pracovat s kulmou a žehličkou tak, abyste dosáhly ledabylých plážových vln nebo hladkých hollywoodských vln? Poradili jsme se s kadeřnicí Kateřinou Janouchovou.

Máte jemné vlasy?

Pokud patříte do skupiny “jemnovlásek”, potýkáte se pravděpodobně při tvorbě vln s řadou problémů. Patří mezi ně plihnutí vlasů, které se brzy narovnají a krásné lokny jsou hned pryč. „Jemné vlasy jsou méně odolné vůči vlhkosti oproti normálním vlasům,“ říká Kateřina a radí, co s tím. Jemné vlasy před úpravou podpořte především vhodnými stylingovými přípravky, které pomohou prodloužit trvanlivost loken nebo zamezit pronikání vlhka do vlasů. Toho dosáhnete například vhodným lakem na vlasy.
styling kudrnatých vlasů

Kulma nebo žehlička?

Na trhu je dnes tolik přístrojů, že by bylo nemožné vybrat jeden nejlepší. Mezi kulmami i žehličkami existují obrovské rozdíly, co se týče nahřívání, úpravy povrchu i používání speciálních technologií pro práci s vlasem. „Podle mých zkušeností na jemných vlasech vlny nejlépe drží, když se vytvoří žehličkou na vlasy,“ uvádí expertka a dodává: „Žehlička dokáže vlas lépe prohřát, ale vytvoří ledabylé, přirozenější vlny. Pokud chceme, aby výsledkem byly malé vlnky a dokonalé kudrlinky, musíme použít kulmu se speciálním povrchem.“ Setkala se i se speciální teflonovou povrchovou úpravou, která dokázala vlny na jemných vlasech udržet dva dny.

Vhodný přístroj

Na povrchu zvoleného přístroje tedy záleží. Na jemných vlasech se dá dosáhnout dobrých výsledků s všeobecně dobře dostupnými keramickými nebo turmalínovými destičkami. Turmalínové žehličky vydávají záporné ionty, které zachovávají při stylingu kvalitu vlasů a dokážou pracovat s nízkými teplotami. To je pro jemné vlasy náchylné k přepálení výhoda. Svou roli hraje i průměr přístroje. Vlny vytvořené kulmou s vyšším průměrem budou na vlasech pravděpodobně držet kratší dobu než s menším průměrem obdobného přístroje.
Tip redakce:
Pokud chcete mít opravdu jistotu, že neděláte něco špatně, poraďte se se svým kadeřníkem. Měl by vám být schopen říct, jaký typ kulmy nebo žehličky pro vás bude nejlepší, a naučit vás s nimi pracovat.

Nejlepší styling

Většina žen s jemnými vlasy, které znám, používá jako základ stylingu pěnová tužidla. Taky máte pocit, že vám bez nich vlny držet nebudou? Kadeřnice od nich ale spíš odrazuje, protože vlas zbytečně zatěžují. Doporučuje naopak ochranné spreje proti teplu s jemným tužicím účinkem. Pro co největší podporu výdrže použijte po vysušení vlasů suchý šampon, který se aplikuje ke kořínkům vlasů. Do konců použijte malé množství laku na vlasy. Potom začněte s natáčením.
Každou hotovou vlnu nechte chvilku vychladnout v prstech, než ji pustíte. Po puštění pramen přelakujte lakem. „Musí to být ale suchý lak, který odolá vlhkosti,“ doplňuje kadeřnice. Většinou se jedná o aerosolové laky v natlakované nádobě, které neobsahují lesk nebo další výživné látky, díky nimž mohou naopak vlasy zplihnout.
Tip redakce:
Vyzkoušejte například silně tužicí lak na vlasy
Toni & Guy Body Amplify Creation. Vytváří na vlasech antistatickou ochranu a zabraňuje pronikání vlhkosti. Mezi suchými šampony vsaďte například na Aussie Wash+Blow Boost Me Up, který na vlasech nezanechává zbytky a dodá neskutečný objem.
kulma

Plážové vlny pro jemné vlasy

Jednoduše se tvoří pomocí kulmy s větším průměrem nebo se jen lehce projedou žehličkou, aby nevznikly vlny dokonalého tvaru. Pokud jsou vlasy od přírody vlnité, stačí postříkat je lakem se solí, vlasy namačkat, vyfoukat difuzérem a nechat uschnout. „V obou případech pak vlasy ještě namačkám za sucha lehkým fluidem a zpevním lakem,“ říká Kateřina.
 
Tip redakce:
Vyzkoušejte plážové vlny na
3 další způsoby!
plážové vlny

Hollywoodské vlny

Nejlépe se tvoří kulmou se středním průměrem. Pokud chci vlny opravdu velké, přelakuji je, pak kartáčem rozčešu a postupně je uhlazuji do vln. Pokud chci vlny pevnější, použiji k natočení vlasů raději žehličku,“ uvádí kadeřnice.
 
Jaké vlny na jemných vlasech vám drží nejlépe? Používáte pro prodloužení jejich výdrže tužidlo, nebo jste odhalily kouzlo jiných stylingových přípravků? Máte vlastní triky, jak si na jemných vlasech vytvořit a udržet vlny, nebo jste nad nimi dávno zlomily hůl?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Kateřina Janouchová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Janouchová
Hair Stylist
6110
"Kadeřnická práce je tvořivým posláním. Mým cílem je, aby každá klientka odcházela krásná a sebevědomá."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít