Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Ionty a jiné vychytávky: Nové trendy ve fénech a kulmách

Ionty a jiné vychytávky: Nové trendy ve fénech a kulmách

Ionty a jiné vychytávky: Nové trendy ve fénech a kulmách

11. října 2018 od Eva Suchomelová

11. října 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Víme, jaké novinky a úžasně praktické funkce vládnou ve světě fénů a kulem na vlasy. Pokud je pravidelně používáte, rozhodně na nich nešetřete, protože jedině tak si uchováte svou hřívu zdravou a krásnou. A čím tedy vlasy při stylingu rozmazlovat?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Technický pokrok je kupředu stále rychleji, což se týká i takových drobností, jako jsou přístroje na úpravu vlasů. Horké novinky se většinou dostávají nejdřív do rukou profesionálních kadeřníků, teprve později až ke spotřebitelům. Ale ta doba se zkracuje, takže už tepelná úprava vlasů nemusí být na úkor jejich kvality.
 
Babyliss

Vlasy vyfenované, ale ne dehydrované

Každodenní vysoušení a tepelné upravování vlasů způsobuje jejich dehydrataci, zvlášť když trvá dlouho a proud vzduchu nebo povrch kulmy či žehličky na vlasy je hodně horký. Vysušené vlasy se pak velmi lámou. Co by tedy už měly dnes fén či kulma standardně mít, abyste vlasy netrápili? „Výkon, povrch, který při zahřátí nepálí, přímou iontovou technologii pro rychlejší vysoušení a lesklé vlasy bez známek krepatosti. Iontová technologie snižuje dobu vysoušení a pomáhá předcházet poškození vlasů,“ říká Dagmar Míznerová, ambasadorka francouzské značky BaByliss a majitelka Hair studia 5th Avenue.
 
Babyliss

Při výběru se zaměřte na přístroje:

  • které pracují se zápornými ionty,
  • nebo jsou vybaveny keramickou mřížkou, napuštěnou mikrokondicionéry. Ale za takový si už dost připlatíte.
Babyliss

Malé, ale výkonné

Za absolutní špičku jsou nyní považovány modely s vysokým uživatelským komfortem a ještě více zaměřené na hydrataci vlasu. „U fénů jednoznačně vede malý rozměr s vysokým výkonem a tichým provozem a vulkanické minerály dodávající mikrohydrataci,“ potvrzuje Dagmar Míznerová.
 
Babyliss

Zlato, které chrání

„U vlasových žehliček je to pak luxusní povrch z 24k zlata,” říká odbornice s tím, že taková žehlička je vhodná pro použití na všechny typy vlasů a rovnoměrné rozloží teplo bez příliš horkých míst. Pulsní technologie je dalším hitem. Zajistí rychlé zahřátí a opětovné nahřátí a během stylingu udržuje konstantní a rovnoměrné teplo. Všechny tyto technologické výkřiky zajistí ještě větší ochranu vlasového vlákna, takže když si upravujete účes, například vlasy vlníte, nedochází k rychlému přesušení či krepatění vlasů. A především oceníte snadnou manipulaci s přístrojem a rychlost úpravy!
 
Babyliss

Tandem přístroj-kosmetika

I když si pořídíte poslední výkřik techniky, rozhodně nesmíte rezignovat na používání kvalitní vlasové kosmetiky i stylingu. „Nikdy, ale opravdu nikdy nevynechávejte kondicionér pro daný typ vlasů (s tím by vám měl poradit váš kadeřník),“ varuje odbornice na krásné vlasy. „Díky němu se vlas uzavře, a nedochází tak k olupování šupinové vrstvy (kutikuly), která chrání vlas před poničením.“ A jestliže si tepelně upravujete vlasy každý den, vyberte si nejen vhodné stylingové přípravky, ale také vlasovou kosmetickou řadu s ochranou proti tepelnému poškození. „Ať už používáte fén, kulmu nebo vlasovou žehličku, vždy před úpravou aplikujte přípravek na ochranu při tepelné úpravě. Tyto produkty se prodávají v mnoha variantách - spreje, mléka atd. Vytvářejí ochranný film, nezatíží a mnoho z nich má i termofixační paměť,“ dodává Dagmar Míznerová.
 
BabylissTip redakce:
Pokud hledáte ten pravý, zkuste například Toni&Guy Prep ochranný sprej pro vlasy namáhané teplem nebo Wellaflex sprej pro tepelnou úpravu vlasů, která chrání vlasy i při teplotách nad 170 stupňů Celsia (tedy například při kulmování).

Zdroj foto: Shutterstock a archiv značky BaByliss

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít