Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Večerní účes podle střihu šatů: Vyberte si správně!

Večerní účes podle střihu šatů: Vyberte si správně!

Večerní účes podle střihu šatů: Vyberte si správně!

16. prosince 2018 od Eva Suchomelová

16. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Adéla Drábková

Potřebujete účes pro večerní příležitost? Dobře si prohlédněte šaty, které si na ni chystáte vzít. Pak už podle našich rad snadno zjistíte, zda si vlasy spíš vyčesat, uhladit, nebo raději navlnit a jen sepnout sponkou. Na rady jsme se zeptali kadeřnice Adély Drábkové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Možná jste se setkali s tím, že při vymýšlení svatebního účesu chtěla kadeřnice vidět fotku šatů, které bude mít nevěsta na sobě. To vůbec není samoúčelné, protože tím kadeřnice může přispět k tomu, že celkový styling bude vyvážený, že se šaty s účesem budou doplňovat. Tenhle přístup lze využít i tehdy, chystáte-li se na důležitou večerní událost, např. na formální večírek, na ples nebo třeba do opery, a váháte, jaký účes na slavnostní příležitost zvolit? A o co jde? Styl účesu by měl být v kontrastu se stylem šatů,“ vystihuje stručně, ale výstižně základní myšlenku kadeřnice Adéla Drábková. „Pro výběr účesu není důležitá délka šatů, ale spíš jejich zdobnost či střídmost, přiléhavost či volnost střihu, tvar výstřihu nebo délka či absence rukávů.“
 

Vezměte si tedy přichystané večerní šaty a chvíli si je prohlížejte. Jsou:
  • zdobené/vzorované, nebo hladké?
  • obepínají vaši postavu, jsou rovné, nebo mají bohatou, širokou sukni?
  • mají rukávy, nebo ramínka? Případně vám úplně odhalují ramena?
  • s malým a kulatým výstřihem, nebo jde o hluboký dekolt? Anebo mají šaty stojáček, případně tvoří vrchní díl korzet bez ramínek či rukávů?
Až si odpovíte na všechny tyto otázky, podívejte se, jaký typ účesů radí Adéla Drábková k různým typům šatů zvolit.
 korzet

Styl šatů

Zdobené nebo vzorované šaty vyváží hladce sčesaný účes. U dlouhých vlasů je vyčešte do hladce stočeného uzlu nebo drdolu, krátké vlásky kolem obličeje zkroťte uhlazujícím vlasovým přípravkem. Polodlouhé vlasy vyžehlete žehličkou na vlasy, hladce sčešte dozadu a upevněte čelenkou nebo hřebínky. Krátké vlasy uhlaďte, sčešte dozadu nebo podle pěšinky ke straně a přestříkejte leskem na vlasy.
 
Tip redakce:

Lesk i uhlazení poskytne Tony&Guy rozjasňující péče pro lesk a hebkost vlasů Radiating Tropical Elixír, obsahující mandlový a kokosový olej. Zabrání krepatění a vlasy nezatěžuje.
 
Šaty z hladkého materiálu bez zdobení potřebují doplnit bohatým účesem s objemem. Před finálním stylingem nastříkejte do vlasů objemovou pěnu a pak již upravte podle délky vlasů: dlouhé vlasy navlňte kulmou a nechte rozpuštěné, maximálně je můžete po straně přichytit ozdobnou (například štrasovou) sponkou. Polodlouhé vlasy navlňte, pak v předklonu lehce prsty prohrábněte a vraťte je zpátky. Pak zafixujte získaný objem lakem na vlasy. Pokud vám vadí prameny, padající do obličeje, přichyťte je po stranách sponkou nebo ozdobným malým skřipcem. Krátkým vlasům dopřejte extravagantní „rozcuch“. Krátké pramínky pomocí stylingového vosku vytahujte od hlavy a jejich špičky jasně definujte. Hotový účes lze také ještě lehce přestříkat lakem, aby vydržel celovečerní zábavu.
 
Tip redakce:
Objem a výdrž vašemu účesu dodá Aussie Pěnové tužidlo pro objem Mousse Uplift Your Hair, obohacené o výtažky z mořských řas. Ačkoli účes zpevní a dodá mu úžasný objem, kadeře stále působí přirozeně a flexibilně. Na krátké vlasy použijte got2be Tvarující tmel na vlasy Made4Mess, s nímž vytvoříte ležérní rozcuchaný look. Na závěr účes přestříkejte Syoss Lakem na vlasy s extra silnou fixací Max Hold.

 upnuté šatyPřiléhavé šaty doplňte rozverným účesem s větším objemem, vhodné jsou vlny a tupírování. U krátkých vlasů pak dosáhnete objemu například vyfoukáním vlasů od hlavy přes kulatý kartáč.
 
Tip redakce:
Dodejte svému účesu objem od kořínků Tony&Guy Voskem na vlasy pro objem Glamour Volume Plumping Whip.

 
Volné šaty či šaty se širokou sukní vyžadují účes, který opticky zúží partii hlavy. „Je vhodné vlasy uhladit pomocí žehličky na vlasy nebo uhlazujícího stylingového přípravku, např. krému na vlasy,“ doporučuje expertka na krásné vlasy. Dlouhovlásky mohou zkusit hladké výčesy, např. drdoly.
 
Tp redakce:
S narovnáním vlasů vám vydatně pomůže got2be Sprej pro narovnání vlasů Straight on 4 days. Stačí ho nastříkat do mokrých vlasů, vyfénovat a vlasy vyžehlit – při tepelné úpravě vlasy ochrání a zároveň se při tom rozvine jeho schopnost krepatící se vlasy narovnat. Anebo sáhněte po NIVEA Krémovém gelu na vlasy Care & Hold, který o vlasy zároveň pečuje a fixuje je v účesu, aniž by je slepoval.

 
stojáček

Typ výstřihu

Ke stojáčku pasuje především vysoký výčes (drdol, vysoko posazený cop apod.).
 
Malý kulatý výstřih nebo rovný výstřih, tzv. „voda“ ozvláštní účes situovaný na stranu, např. asymetricky učesaný cop.
 
malý kulatý výstřih Pro hluboký dekolt se nejvíc hodí polorozpuštěný účes. Vezměte vlasy z předních partií a sepněte je na temeni nebo v týle, umístění už záleží na tvaru vašeho obličeje.
 
Pokud si vyberete šaty s korzetem s holými rameny, pak jsou nejlepší volbou rozpuštěné vlasy s bohatě zvlněnými kadeřemi, jež podpoříte sprejem nebo přípravkem na podporu vln.
 
dlouhý rukáv

Jaký máte rukáv?

K šatům s dlouhým rukávem radí odbornice jednoznačně výčes, např. drdol.
 
Pokud mají šaty krátký rukáv nebo široká ramínka, pak nijak neomezují váš výběr. V takovém případě doporučujeme vybrat účes podle jiných kritérií, která jsme zmínili výše.
 
špagetová ramínka Jestliže jsou šaty na špagetová ramínka nebo úplně bez ramínek nebo rukávů, nejvhodnější je pak účes z polorozpuštěných vlasů, sepnutých buď na straně, nebo vzadu na temeni či v týle. Objem jim dodejte už před foukáním pěnou pro objem vlasů.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Adéla Drábková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Adéla Drábková
Vlasová expertka a kadeřnice
330
"Moje práce mě těší i proto, že výsledek je vidět hned."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít