Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Mikádo 3x jinak: Inspirujte se

Mikádo 3x jinak: Inspirujte se

Mikádo 3x jinak: Inspirujte se

25. listopadu 2019 od Lucie Ulmanová

25. listopadu 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Ať už máte krátké, polodlouhé, nebo dlouhé vlasy, každá z vás má možnost se prostřednictvím svých vlasů osobně vyjádřit. A pokud právě uvažujete o změně, podlehněte nadčasovému mikádu. Je hravé, elegantní a má šmrnc.
Tento střih má mnoho podob – nosí se krátké, s pěšinkou uprostřed nebo na straně. U mnoha slavných žen je také v oblibě v rozverné verzi, kdy jsou jednotlivé prameny zvlněné. A pokud jste majitelkou dlouhých vlasů a mikádo se vám moc líbí, také pro vás máme tip, jak ho snadno vytvořit.

1. Extra krátké

Mikádo, které končí těsně pod bradou, patří k velmi oblíbeným. Jeho výhodou je, že není náročné na úpravu a skvěle drží. Krátké mikádo, kadeřníci používají název tupé mikádo, se nejlépe hodí pro majitelky jemných vlasů. Střih totiž opticky dodá vlasům větší objem. Je ideální pro každodenní nošení a ocení ho především ženy, které netráví příliš mnoho času přípravou vizáže. Pokud zvolíte tento účes, uděláte jedině dobře, navíc tento střih je lichotivý ke všem tvarům obličeje.

krátké mikádo

Jak na to: Umyjte si hlavu, poté vlasy vyfénujte pomocí velkého kulatého kartáče, který účes hezky uhladí. Pro hebký vzhled vlasů do nich vetřete pěnové tužidlo, například NIVEA Pěnové tužidlo Diamond Gloss (koupit v e-shopu).

Tip redakce:
Když budou vlasy ještě trochu vlhké, vyzkoušejte varianty s pěšinkou uprostřed nebo na straně.

2. Skrytá délka

Proměňte své dlouhé vlasy ve večerní mikádo. Jemné vlny mu propůjčí elegantní, ale moderní nádech. Navíc tohle mikádo si můžete vykouzlit i bez použití nůžek. Skrytá délka mikáda, která odhalí šíji, sluší ženám s oválným a protáhlým obličejem. A rafinovaný účes vynikne ještě o něco víc, pokud máte husté vlasy. Tímto rafinovaným účesem ohromíte na firemním večírku, plese, ale i na důležité slavnostní události, jako je svatba nebo oslava životního jubilea.
skrytá délka

Jak na to: Těsně pod temenem rozdělte vlasy na dvě části. Začněte u konečků a postupně vlasy naviňte. Vytvoříte tak potřebný objem na zátylku. Vlasy připněte do požadovaného tvaru a na zbývajících pramenech vytvořte jemné lokny pomocí středně velké tyčové kulmy. Pro zjemnění vln vlasy pročešte. Hotový účes zafixujte lakem NIVEA Lak na vlasy Care & Hold (koupit v e-shopu).

3. Hravé mikádo

Toužíte-li po rozvernější verzi a líbí se vám sexy look, který se hodí na večerní skleničku s kamarádkou nebo na romantickou schůzku, vyzkoušejte odlehčený střih mikáda. Sluší polodlouhým vlasům, na nichž jednotlivé prameny navlníte kulmou. Moc hezky vypadá u žen se srdcovým tvarem obličeje, ten se vyznačuje širším čelem a lícními kostmi. Hravé mikádo bude trefou do černého také v případě, že jste majitelkou rovných nebo vlnitých vlasů po ramena.

rozevláté vlasy

Jak na to: Rozdělte vlasy na větší prameny a natočte je kulmou na vlasy. Vytvořte pravidelné lokny nebo různě velké vlny. Hravě je vytvoříte také žehličkou na vlasy.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít