Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak si poradit s odrosty ve vlasech?

Jak si poradit s odrosty ve vlasech?

Jak si poradit s odrosty ve vlasech?

29. dubna 2020 od Jana Kantorová

29. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Zavřená kadeřnictví znamenají povětšinou jedno – stále více a více viditelné odrosty ve vlasech. Teď nastává otázka, zda je přiznat, zakrýt, nebo jestli je vůbec možnost poradit si s nimi i doma, aniž bychom si zničily vlasy.
Současná karanténa je jen dočasný stav a už brzy se začnou rozvolňovat opatření, která naše vláda zavedla. Spolu s tím se otevřou i kadeřnictví. Přesto je ale možné, že se ke kadeřníkovi dostanete až za delší dobu, protože budou dlouhé čekací doby. Proč? Budou k němu chtít jít totiž všichni.
pěšinka s odrosty
Tip redakce:
Berte tuto nucenou pauzu od barvení jako pozitivum – máte více času na péči o vlasy. Vyzkoušejte vyživující šampony a kondicionéry, masky, například
Kallos KJMN Banana Posilující masku na vlasy s multivitaminovým komplexem (koupit v e-shopu) nebo séra na vlasy. Naopak vlasy zase mají více času regenerovat, protože nedochází k tak častému barvení.

Trápení s vlasy

Spousta žen je zvyklá navštěvovat pravidelně svého kadeřníka – zakrytí šedin, dobarvení odrostů nebo zastřihnutí konečků či ofin. Na první pohled banality, na ten druhý teď naše největší problémy. Doma si můžete už dnes zastřihnout konečky nebo ofinu, dobrý kadeřník případné nedokonalosti snadno opraví. Ale jak je to s barvením vlasů, zvláště odrostů, a maskováním šedin? To už bychom mohly nadělat více škody než užitku. Zvlášť u odbarvených blondýnek. My ale máme triky a tipy, jak si s odrosty hravě poradit.

1. Kouzla s pěšinkou

I když se to nezdá, první a velmi rychlou pomocí, jak zakrýt odrosty, je pohrát si se stylingem a úpravou vlasů:

 

  • Pokud nosíte pěšinku uprostřed, učešte si ji na bok (a platí to i naopak): díky tomu budou odrosty méně zřetelné.
  • Druhou možností je vysoký drdol, culík nebo cop: jde čistě o psychologickou pomoc, protože u tohoto stylu účesu se lidé zaměřují spíše na nejvyšší bod vašich vlasů.

2. Řasenky (nejen na oči)

Potřebujete rychlé a instantní řešení, jak zakrýt odrosty? Pak neváhejte a sáhněte po řasence. Ne, nemyslíme tu na oči (i když nositelky černých vlasů mohou v S.O.S. případech sáhnout i po ní), ale po speciální řasence na vlasy, která hravě zakryje odrosty. Vyzkoušejte například Syoss Řasenku na vlasy (koupit v e-shopech) ve třech odstínech pro černovlásky, hnědovlásky i blondýnky.
Tip redakce:
Už jste vyzkoušely stíny na oči? Vezměte odstín, který je podobný vaší barvě vlasů, a aplikujte ho na odrosty pomocí navlhčeného štětečku.

3. Čelenka do vlasů

Pamatujete si ikonickou Brigitte Bardot, která ráda nosila látkové čelenky a šátky ve vlasech? Prý toho využívala hlavně ve chvílích, kdy jí dorůstala ofina a měla odrosty. Nechte se jí proto inspirovat, stáhněte vlasy dozadu nebo je navlňte v délkách a odrosty schovejte květinovou látkovou čelenkou. Na jemné vlásky, které mohou u čela vykukovat, použijte například vosk nebo gel.

4. Posprejujte je

Rychle, a hlavně dočasně můžete vyřešit situaci s odrosty tím, že je posprejujete. Ne ledasčím, ale speciálními spreji, které zakrývají vlasové kořínky, ihned zasychají a zanechávají rovnoměrný barevný výsledek, který splývá s barvou vlasů. Vyzkoušejte například Syoss Korektor odrostlých vlasů Root Retoucher (koupit v e-shopu), který se po prvním umytí vymývá, a především je k dispozici kromě běžných odstínů také pro ženy s červenými vlasy, nebo L'Oréal Paris Magic Retouch Sprej pro okamžité zakrytí odrostů (koupit v e-shopu). V pěti odstínech jsou dostupné také Colorwin Spreje na krytí šedin a odrostů, které jsou bez obsahu silikonů a obsahují přírodní pigmenty.

5. Tónující péče na prvním místě

Jestliže vám barva mizí před očima, sáhněte po tónující péči v podobě šamponů a kondicionérů určených pro konkrétní odstín vlasů. Blondýnky mohou problém s odrosty a žlutými odlesky vyřešit používáním speciálním šamponů určených pro blond barvu nebo tzn. silver šamponů, například Schwarzkopf Live Silver šampon (koupit v e-shopu). Šampon naneste dvakrát a nechte působit několik minut. Poté opláchněte, naneste kondicionér (ideálně také silver), pročešte do celých délek a nechte působit. Brunetky zase mohou ocenit Plantur 39 Color Brown fyto-kofeinový šampon, který zakryje šediny i odrůstající vlasy. Výraznost barvy se u něj s každým použitím zvyšuje. Šampon i kondicionér nechte klidně působit delší dobu.
Tip redakce:
Tmavovlásky mohou sáhnout po šalvěji, která má barvicí vlastnosti a dokáže zmírnit silný kontrast mezi tmavě hnědými či černými vlasy a stříbrnými kořínky. Stačí si tedy šalvějovým nálevem 2x za sebou opláchnout vlasy předtím umyté šamponem. To samé lze vyzkoušet i s černým čajem.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít