Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak na letní účes ve stylu “Boho Hair”

Jak na letní účes ve stylu “Boho Hair”

Jak na letní účes ve stylu “Boho Hair”

30. června 2019 od Karolína Hornová

30. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Romantická hippie víla, nebo surfařka do nepohody ve stylu Ester Ledecké? Ať jste jakákoli, „boho“ styl vám bude slušet. Inspirujte se a dopřejte si vítr ve vlasech. Společně s kadeřnicí poradíme, jak na to!
Ethno, hippie a takzvaně „bohémské“ prvky si najdou svou cestu do letního stylu snad každý rok. Léto si přímo říká o experimenty s vlasy, inspirované nespoutaností a svobodou kalifornského road tripu. To, jak tento styl pojmete, je zcela na vás: Milujete barvy? Vyzkoušejte stále módní barevné pramínky! Nebo máte rádi ethno vzory a šátky? Zapleťte si je do vlasů nebo jimi omotejte drdol! Líbí se vám styl éterické hippie víly? Inspirujte se třeba letními outfity a účesy instagramerky Nikol Moravcové. A pokud jste spíš surfařka a holka do nepohody, zkuste nějaký ten indiánský vlasový doplněk v přírodních barvách, jako to dělá Ester Ledecká.
Korálky

Tajemství boho stylu: Vlnění a zaplétání

Vítr ve vlasech a zvlněné prameny, které vznikly tak, že jsme vlasy nechaly prostě uschnout v drdolu. Využijte tohoto základu pro rozevlátý boho look. Zvlnění vlasů můžete podpořit slaným stylingovým sprejem – z drogerie je dobrý třeba ten od Aussie,“ poukazuje kadeřnice Iva Borovská na Aussie sprej na vlasy Miracle Beach Waves a pokračuje: „Pak vytvářejte jednoduchý, ale efektní styling: dva copánky nad ušima, spojené na zátylku, „nedopletený“ francouzský cop, ze kterého necháte volně viset prameny a přidáte třeba ještě další malé copánky kolem.“  Takový účes se hodí pro večerní posezení v plážovém baru, ale klidně ho můžete zvolit i na romantickou svatbu. „Inspirovat se můžete i účesy z fantasy filmů nebo seriálu Hra o trůny,“ dodává kadeřnice. Vše mohou ještě více zpestřit barevné pramínky, vytvořené třeba pomocí Crazy H!t pudrové barvy na vlasy.

Vsaďte na vlasové doplňky

Boho styl dotvářejí vlasové doplňky: Nezapomeňte tedy na kůžičky, stužky a pírka, které dají účesu další rozměr. Pokud nejste příliš zdatné ve vlasovém stylingu, nebo se vám prostě nechce, dokážou takové drobnosti proměnit účes v umělecké dílo. Co s tímto stylem ladí nejlépe?
  • Pírka. Hlavu si jimi zdobili už indiáni a přisuzovali jim ochrannou a magickou moc. Na stojanech s vlasovými doplňky seženete buď přímo sponky a tzv. clip-iny s pírky na kůžičce, nebo si můžete vyrobit originální doplněk sami. Vše potřebné seženete v prodejnách s potřebami pro výrobu bižuterie a ve větších galanteriích.
„Romantický“ styl
  • Kůžičky. Barevné kožené proužky můžete zaplést do copánků nebo jimi překrýt gumičku a nechat je volně viset. Skvěle budou vypadat také jako čelenka: dozdobte ji pírky, mušličkami nebo kovovými přívěsky a uvažte ji přes čelo.
  • Bavlnky. Pamatujete na pramínky vlasů, omotané barvenými bavlnkami? Která z nás by to na dovolené nezkusila. Tato móda se vrací. Pestrý doplněk navíc vydrží celé týdny.
  • Korálky. Mohou být součástí čelenky, gumičky, nebo zdobit konec kůžičky či stužky. Vybírejte přírodní materiály. Jejich barvu můžete sladit s outfitem nebo korálkovými ozdobami na rukou a nohou.
  • Čelenky. Ať už zvolíte jako materiál kůži, stužku nebo romantickou bavlněnou krajku, nešlápnete vedle. „Pro docílení pravého boho stylu važte čelenu vždy horizontálně přes čelo. Můžete a ni pak připevnit další ozdoby,“ radí kadeřnice.
Ladění do stylu

Co k tomu? Dolaďte styl!

K bohémskému stylu se samozřejmě hodí stylové doplňky, ale slušet vám bude i s džínami a bílým tričkem. Pokud chcete svůj styl dotáhnout k dokonalosti, zkuste třeba semišové nebo oprané džínové šortky a bavlněnou halenku v lidovém nebo ethno stylu. Pokud hledáte inspiraci, mrkněte na Instagram a zadejte hashtagy #bohohair a #bohostyle. Uvidíte, že se dá kombinovat třeba s romantickými šaty ve stylu „noční košile po prababičce“, nebo s nespoutaným stylem, inspirovaným indiánskými či indickými tradicemi. Opět „frčí“ i hippie doplňky: kulaté sluneční brýle, kožené vázací sandály a spousta, ale opravdu spousta korálků kolem zápěstí či krku. Zapomenout byste neměli ani na dočasné tetování.

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Borovská
Kadeřnice a hair stylistka
2498
"Účes je zrcadlem stylu a osobnosti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít