Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak se správně česat: 5 tipů pro hezčí vlasy

Jak se správně česat: 5 tipů pro hezčí vlasy

Jak se správně česat: 5 tipů pro hezčí vlasy

27. února 2020 od Eva Suchomelová

27. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Nechcete svým vlasům nevědomky ubližovat? A víte, jak si je správně česat? Jak často? Co dělat se zacuchanými vlasy, abyste je nepoškodily? S našimi tipy vaše hříva zazáří!

1. Čím se češete

Důležité je vybrat si při péči o vlasy správný hřeben nebo kartáč podle typu vlasů i podle toho, jakého účesu právě potřebujete dosáhnout. Suchý typ vlasů potřebuje kartáč s hustými štětinami, který podnítí mazové žlázy k větší výkonnosti a kožní maz rozvede po celé délce vlasů od kořínků po konečky. Husté a kudrnaté vlasy zas ocení hřeben se středně řídkými či řídkými zuby, které pomohou oddělit jednotlivé prameny. Na vlasy se sklonem k zacuchání se hodí kartáče typu tangle teezer s pružnými plastovými štětinami.

2. Odkud kam postupovat

Mokré vlasy se musí rozčesávat obzvlášť šetrně, stejně jako vlasy zacuchané nebo slepené stylingovými přípravkem. Vždycky začněte s rozčesáváním od konečků, cca posledních 10 cm. Když jsou rozčesané, postupte výš o dalších asi 10 cm. Nejčastěji bývají zacuchané vlasy v úrovni krku, kde se třou o límec oblečení. Než ale dojdete s hřebenem nebo kartáčem až sem, musí být vlasy pod touto partií dokonale rozčesané. Nakonec projeďte vlasy po celé jejich délce. Vlasy byste měli kompletně pročesat každý večer a každé ráno. Pokud se vám mastí, vynechte česání u kořínků.



3. Jemně a laskavě

„Vlasy jsou jako plaché dítě – když jim věnujete pozornost, září.“ Tato metafora krásně vystihuje, jak byste se měli chovat ke svým vlasům. Češte je pomalu a opatrně. Nikdy vlasy nečešte hrubě, mohly by se poškodit. Když narazíte na obzvlášť odolný chomáč vlasů, s nímž si neporadí ani rozčesávací kartáč, použijte vlasový olej nebo přípravek pro snadné rozčesávání vlasů.

4. Rozčesávací spreje? Proč ne?

Bojíte se, že by vám sprej vlasy spíš slepil nebo zatížil a ony by zplihly? Zkuste bezoplachové expres balzámy. Na dlouhé vlasy se sklonem k třepení se hodí Gliss Kur Regenerační expres balzám Oil Nutritive (koupit v e-shopu). Normální až suché vlasy ocení péči pomocí L'Oréal Paris Elseve Expres balzámu Extraordinary Oil Double Elixir (koupit v e-shopu), pro mastné či mastící se vlasy zas můžete použít Pantene Sprej bez oplachu na často se mastící vlasy Aqualight (koupit v e-shopu). Komplexní péči suchým a zničeným vlasům v podobě 10 benefitů včetně snadného rozčesávání vám poskytne Revlon Professional Uniq One Coconut Hair Treatment (koupit v e-shopu).



5. Čistota především

Nezapomínejte hřebeny a kartáče pravidelně čistit, abyste vlasy ani vlasovou pokožku nezanášely nečistotami, které se usazují mezi zuby či štětinami. Zároveň kontrolujte, zda se u kartáčů neopotřebily zakulacené konce – ostrými hroty byste si mohli poranit vlasovou pokožku.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít