Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Testujeme: Vlasové oleje

Testujeme: Vlasové oleje

Testujeme: Vlasové oleje

31. prosince 2019 od Eva Suchomelová

31. prosince 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Už několik sezon jsou vlasové oleje hitem v domácí vlasové kosmetice. Některé ženy ale mají obavy, aby jim vlasy nezmastily, jiné si nejsou jisté správnou aplikací… Otestovaly jsme několik olejů na vlastních vlasech a tady jsou naše osobní zkušenosti.

Orofluido Zkrášlující olej na vlasy Original Elixir (koupit v e-shopu)

Eva Suchomelová, redaktorka a korektorka

Vlasové oleje si moje dlouhé suché vlasy velmi oblíbily už před několika lety, takže je pravidelně zařazuji do své vlasové péče. Ovšem značku Orofluido jsem neznala. Při pohledu na luxusní balení v černozlatém provedení moje zvědavost stoupla. Obsahuje kombinaci tří olejů – arganový, lněný a z ostřice chufa, známé vysokým podílem nenasycených mastných kyselin. Má vlasům dodávat ztracenou jemnost, rozjasnit je a dodat jim lesk.
Komfort použití/balení: 90 %
Olej je balen ve skleněné lahvičce, což kvituji z hlediska ekologie. Nalévá se do dlaně, tedy žádný sprej, žádná dávkovací pumpička. Mně osobně to vyhovuje, protože si mohu nalít do dlaně přesně takové množství, jaké zrovna potřebuji. Použila jsem olej vždy po umytí vlasů, v momentě, kdy jsem je vysušila ručníkem. Následně jsem vetřela olej do délek a do konečků.

Vůně, konzistence: 100 %
Olej je velmi jemně aromatizovaný s hřejivou vůní ambry a vanilky. Vlasy voní ještě pár hodin po umytí velice slabou, ale delikátní vůní. Konzistence není tak tekutá, spíš lehce hustší, než by člověk u oleje čekal. Ale při aplikaci to nijak nevadí. Rychle se vstřebává do vlasů.

Efekt na vlasy (okamžitý i dlouhodobý): 100 %
Používám olej 3 týdny a mé vlasy za tu dobu zregenerovaly, vypadají hydratovaně, jemně se lesknou a jsou na dotek hebké. Dokonce jsem ho jednou musela použít místo kondicionéru, který mi došel, a olej opravdu s rozčesáním pomohl. Rozhodně jej zařadím mezi své oblíbené přípravky k péči o vlasy.


Celkové hodnocení: 5/5

Gliss Kur Denní olejový elixír (koupit v e-shopu)

Pavla Maříková, šéfredaktorka

Vlasové oleje příliš nepoužívám, protože mám velmi jemné vlasy a ze zkušenosti vím, že je příliš zatěžují. Nicméně na toto testování jsem se těšila, protože jsem si řekla, že jim dám „ještě šanci“. Pro testování jsem si vybrala vlasový elixír s arganovým olejem a vitaminem E, který vlasy vyživuje. Slibuje hloubkovou regeneraci, odolnost a lesk, a navíc se hodí také pro velmi poškozené a suché vlasy, což je i můj případ.

Komfort použití/balení: 90 %

Dávkování pumpičkou mi velmi vyhovuje. Stačí cca 1-2 dávky do dlaně (mám polodlouhé vlasy) a množství je akorát.

Vůně, konzistence: 90 %
V mnoha recenzích jsem četla nelichotivé komentáře právě na vůni olejového elixíru. Mně produkt voněl náramně. Má jemnou oříškovou vůni, která je příjemná, nevtíravá a dodá vlasům jemný nádech medu. Konzistence je možná hustší, než by mohla být, ale při správně dávkovaném množství to nevadí.

Efekt na vlasy (okamžitý i dlouhodobý): 100 %
Produkt má opravdu všestranné použití, protože ho můžete aplikovat na mokré vlasy, před úpravou, nebo i do suchých vlasů. Já si vlasy nechávám uschnout na vzduchu, takže jsem olej nanášela až na suché vlasy a opravdu jen do konečků. Vlasy byly okamžitě zářivější, hydratovanější a vyživené. Celkově u mne tento olej zabodoval.


Celkové hodnocení: 4/5

L’Oréal Paris Express balzám Elseve Extraordinary Oil (koupit v e-shopu)

Helena Pokorná Hladíková, redaktorka

Ačkoli jsem toho o vlasových olejích hodně načetla (a také napsala), k tomu, abych je vyzkoušela na svých vlasech, jsem se paradoxně odhodlávala docela dlouho. Nejspíš jsem byla s jejich kvalitou celkem spokojená, ale po letošním létě to nějakou extra péči rozhodně chtělo.
Přípravek, který jsem vyzkoušela, obsahuje hned několik olejů ze vzácných květů a okamžitě jsem si zamilovala hlavně jeho krásnou, jemnou vůni. A musím říct, že i výsledný efekt na vlasech byl poměrně potěšující.

Komfort použití/balení: 60 %
Spíše než „pumpičkové“ balení bych ocenila sprej, kterým by se olej dal nastříkat přímo na vlasy, abych ho nemusela roztírat v rukou (a olej z nich pak smývat).

Vůně, konzistence: 90 %
Olej a následně i vlasy voní opravdu krásně. Konzistence mi přišla tak akorát „olejová“, ani příliš hustá, ani příliš tekutá, takže se do vlasů dobře vtíral.

Efekt na vlasy (okamžitý i dlouhodobý): 70 %
Po použití oleje byly vlasy více hebké, vyživené a hlavně konečky mi přišly méně roztřepené a pěkně hydratované.


Celkové hodnocení: 3/5

Nature Box Sprej pro lesk vlasů Apricot Oil Extra Shine (koupit v e-shopu)

Vanda Vízková, redaktorka

Voňavý, vitaminový, veganský. Třikát „V“ ve zkratce charakterizuje přírodní vlasový olej pro lesk vlasů „Apricot Shine“ značky Nature Box. Mám dlouhé zesvětlené vlasy, proto jsem byla zvědavá, jestli a případně jak moc s nimi zvládne udělat to, co slibuje - napumpovat je vitalitou a leskem!

Komfort použití/balení: 90 %
Sprej o obsahu 150 ml se ukrývá v zářivě oranžovém flakonu, který odkazuje na meruňky, tedy hlavní složku tohoto oleje. Lahvička, která příjemně padne do ruky, je neprůhledná, a chrání tak obsah před destruktivními účinky světla. Nahoře je opatřena rozprašovačem, olej z něj tedy nevytéká jako fluid, ale aplikuje se na vlasy ve formě jemného spreje. Rozprašovač jde snadno a plynule stlačit a dávka přípravku na jedno stlačení zasáhne velkou plochu vlasů, není proto nutné ho používat mnoho.
Vůně, konzistence: 90 %
Osobně nejsem velkým fanouškem olejů. Když mám na výběr, raději sáhnu po jiné alternativě daného kosmetického přípravku. Na oleji „Apricot Shine“ mi ale bylo velmi sympatické to, že typickou olejovou konzistenci nemá. Po stlačení rozprašovače z lahvičky stříká mléčně zbarvený fluid, který je mnohem lehčí, a ne tak mastný jako klasický olej, což mi velmi vyhovuje! Voní intenzivně po své dominantní složce, tedy za studena lisovaném meruňkovém oleji. Vůně je možná silná až moc, ale na vlasech se příjemně rozptýlí a není vůbec obtěžující.

Efekt na vlasy (okamžitý i dlouhodobý): 70 %
Přiznám se, že jsem někdy tak líná nebo tlačená časem, že si po umytí na vlasy nenanáším kondicionér. Vzhledem k jejich délce a zesvětlení je pak ale téměř nemožné je rozčesat. Zkusila jsem proto olej používat jako náhradu kondicionéru i jako rozčesávač. Nebylo to sice stoprocentní, ale česání mi výrazně ulehčil. Vlasy skutečně zjemňuje tak, jak slibuje. S leskem už to tak slavné není, ale upřímně, dodat odbarveným blond vlasům lesk je nadlidský úkol téměř pro jakýkoli vlasový produkt. Nechci mu proto křivdit! Tmavovlásky by možná spokojené byly. Když k tomu připočtu absenci silikonů, parabenů a především to, že je produkt veganský, musím říct, že si mé sympatie rozhodně získal.


Celkové hodnocení: 4/5

Pantene Olej na slabé a poškozené vlasy Nature Fusion Oil Therapy (koupit v e-shopu)

Lucie Ulmanová, redaktorka

Vlasový olej Pantene Oil Therapy s arganovým olejem jsem zkoušela poprvé. Mám dlouhé barvené vlasy a trochu jsem se bála, že je olej zatíží. Ale bylo to přesně naopak. Vlasy se mi díky němu lépe upravovaly a olej je nezatížil. A mám pocit, že jsou lesklejší.
Komfort použití/balení: 70 %
Vlasový olej má pumpičku s rozprašovačem, za mě je to velmi praktické pro nanášení. Na jedno dvě zmáčnutí získáte oleje tak akorát. Na nanesení po celé délce vlasů stačí malé množství.

Vůně, konzistence: 80 %
Vlasový olej příjemně voní, vůně je sladká a nijak neobtěžuje. Konzistence je lehce mastnější, ale olej se rychle vstřebává a mé vlasy nijak výrazně nezatěžoval.

Efekt na vlasy (okamžitý/dlouhodobý): 80 %
Nanášela jsem po umytí do vlhkých vlasů. Je bezoplachový, což mi vyhovovalo. Vlasy se mi po něm také lépe upravovaly. Jemně jsem olej vmasírovala do umytých vlasů a poté je vyfoukala. Má hříva určitě prokoukla, vlasy jsou lesklé a příjemné na dotek. Doporučuji používat po každém umytí.


Celkové hodnocení: 4/5

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít