Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak na zacuchané dětské vlásky?

Jak na zacuchané dětské vlásky?

Jak na zacuchané dětské vlásky?

22. července 2019 od Jana Kantorová

22. července 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Jemné vlásky nebo porézní hrubé vlásky mohou způsobovat dětem nepříjemnosti, když se zacuchají. Víte, jak je správně rozčesávat a jak zacuchávání předejít?
Z vlastní zkušenosti vím, že zacuchané dětské vlásky dokážou naše ratolesti velmi potrápit. Moje mladší dcera se vždycky probudila se zacuchaným drdolem vzadu na hlavě a pak plakala u rozčesávání. A to i přesto, že jsem se snažila rozčesávat jí je opravdu opatrně. Rozhodla jsem se proto zaplétat jí na noc vlásky do volného copu. A také jsem zapátrala, jaké jsou další vychytávky proti zacuchání vlásků.

Tip redakce:
U dcer se mi proti zacuchávání vlásků osvědčil také saténový povlak na polštář. Vlasy po něm kloužou a méně se cuchají.

Jen šampony pro děti

Dětská pokožka hlavy je velmi citlivá. Jestliže budete používat nevhodné šampony nebo mýt vlásky příliš často, mohou se objevit potíže, jako je suchá pokožka, vyrážka, nebo dokonce atopický ekzém. Výrobky pro děti jsou dermatologicky testované a vhodné na citlivou pokožku. Přesto ale prckovi nemusí sedět, proto je vždycky nejdříve vyzkoušejte. Nevhodně zvoleným šamponem můžete poškodit vlas tak, že se vysuší a začne se více zacuchávat. Zkusit můžete veganský šampon Schauma šampon a balzám Kids, který usnadňuje rozčesávání vlásků.

Tip redakce:
Při mytí vlasů je nikdy necuchejte. Já sama jsem byla zvyklá jak u sebe, tak u dětí nanést šampon a vlasy mydlit a mydlit. Správný postup je ale ten, že nanesete šampon na pokožku hlavy a jemně promnete prsty. Postupně pak stírejte šampon do délek vlasů.
zaplétání copánků

Jak na dětské vlasy?

K dětským vlasům bychom měli přistupovat stejně jako k vlasům dospělých. Tedy používat kvalitní produkty, a to jak šampon, tak kondicionér,“ vysvětluje kadeřník Jan Dědina z Prahy. Podle něj právě kondicionér z velké části zamezí cuchání vlásků. Pak už stačí jen dodržovat tyto tipy:
  • Vybrat správný hřeben nebo kartáč. Ideální pro děti jsou kartáče na vlasy typu tangle teezer, který díky speciálním zoubkům vlasy neláme a neničí.
  • Poprvé rozčesejte vlásky už ve sprše př použití kondicionéru. Tak docílíte toho, že se kondicionér dostane na každý vlas. Pozor ale, vždy používejte speciální hřeben nebo kartáč na mokré vlasy, například právě tangle teezer. Až poté kondicionér umyjte.
  • K sušení vlasů nepoužívejte fén, ale nechte vlasy přirozeně proschnout.
  • Na konečky pak můžete nanést kokosový olej.
  • Volte také vhodné gumičky do vlasů. Některé gumičky vlasy trhají a zacuchávají. Vyzkoušejte například Gabriella Salvete Gumičku do vlasů proti zacuchání.
zastřižení konečků

Zastřihnout!

V některých případech není jiná možnost než vlasy ostříhat. Není nutné zkrátit holčičkám vlasy „na kluka“, ale důležité je vlasy zarovnat do jedné délky, a to ideálně nad ramena. „V případě trvalejšího zacuchávání vlásků je vhodné zvolit kratší střih, protože se jemné dětské vlasy při dlouhé délce pravděpodobněji zacuchají a s tím se jen těžko něco dělá,“ říká kadeřník a dodává, že je zbytečné vlasy zatěžovat jinými přípravky. V některých případech klidně můžete použít sprej na snadnější rozčesávání vlasů, ale kvůli jejich zdraví by takové situace měly být spíše výjimečné než pravidelné. Tyto výrobky ve větším množství zatěžují jemné dětské vlasy. Mohlo by docházet k jejich většímu vysušování a poškození.
rozčesávání dětských vlásků

Učesat a jít spát

U většiny dětí (stejně jako dospělých) se vlasy zacuchají přes noc. Pak je dobré naučit děti s dlouhými vlasy spát například s volným copánkem nebo jinak sepnutými vlasy. Některé děti mají problém s cucháním vlasů i přes den, pak je nutné, aby chodily se sepnutými vlasy. Přes den už můžete být originálnější a učesat kromě copu také drdol nebo culík.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít