Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Balayage: Nejpřirozenější metoda zesvětlení vlasů

Balayage: Nejpřirozenější metoda zesvětlení vlasů

Balayage: Nejpřirozenější metoda zesvětlení vlasů

26. února 2021 od Karolína Valová

26. února 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová ve spolupráci s expertem Petra Míková

Toužíte po světlejších vlasech a hledáte přirozenou a šetrnou techniku jejich barvení, kterou dosáhnete skvělého výsledného efektu? Jednou z možností je balayage – nejpřirozenější metoda zesvětlení.
Ať už máte krátké blond vlasy, oříškové mikádo, čokoládově hnědé polodlouhé nebo dlouhé vlasy s nevzhledným odrostem, balayage je promění v umělecké dílo. „Hodí se pro všechny ženy, které chtějí dodat svému účesu hloubku, strukturu, svěžest nebo vykonturovat obličej. V místech, kde tvář orámuje tmavší barva, dojde k optickému zeštíhlení. Světlejší barva naopak dokáže zvýraznit například lícní kosti,“ říká kadeřnice Petra Míková.

Co přesně je balayage?

Balayage je metoda podobná například melírování. Ovšem zesvětlovací produkty nejsou kadeřnicí nanášeny na vybrané tenké pramínky vlasů od kořínků ke konečkům. „Balayage se vyznačuje nanášením barvy štětcem na silnější prameny vlasů pohybem ruky, který se podobá zametání. Odtud se nese i název této metody – balayer znamená ve francouzštině zametat,“ vysvětluje kadeřnice Petra Míková. Na závěr celé procedury se pak většinou aplikuje přeliv, který šetrně dotónuje odbarvené vlasy do požadovaného odstínu.

TIP: Nemáte možnost zajít ke kadeřnici, ale vaše barva by si už zasloužila oživit? V e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop) najdete mnoho tónovacích a smývatelných barev, s jejichž pomocí dosáhnete dočasné změny v pohodlí domova.

Jakého efektu lze dosáhnout po prvním barvení?

Tato metoda barvení si zakládá na přirozenosti a šetrnosti, není tedy možné očekávat wow efekt jako například v případě celkového odbarvení na platinovou blond. Každé vlasy navíc reagují na odbarvení jinak. „Vždy je opravdu důležité konzultovat chtěný i reálně možný výsledek s kadeřnicí, která má představu o kvalitě vašich vlasů i barvách, které na ně byly za poslední dobu aplikovány,“ upozorňuje Petra Míková.

Jak dlouho barva vydrží?

Poměrně dlouho. Protože balayage se na rozdíl od celkového barvení (odbarvování) i melíru vyznačuje tím, že odrost je velice přirozený. Z tohoto důvodu tedy není nutné svěřovat se do rukou kadeřnice již po několika málo týdnech. O výsledek je ale nutné pečovat i doma.


Kadeřnice doporučuje používat alespoň jednou týdně šampon, který vlasy zbaví žlutých tónů, například Schwarzkopf Live Silver šampon (koupit v e-shopu). „Pokud máte pocit, že silver šampon se studenými fialovými pigmenty vaše vlasy extrémně vysušuje, vsaďte na kombinaci silver šamponu a balzámu, která zabrání žloutnutí a zároveň vlasy vyživí a usnadní jejich rozčesávání,“ radí Petra Míková. Vyzkoušejte třeba šampon Pantene Hair Biology Šampon Grey & Glowing  (koupit v e-shopu) a balzám Pantene Hair Biology Balzám Grey & Glowing (koupit v e-shopu), které vaše vlasy uhladí a dodají jim zářivý lesk.

Jak se o vlasy odbarvené touto technikou denně starat?

Kromě používání výše zmíněných silver šamponů, které nejsou určeny na každodenní použití, je stejně jako u jinak tónovaných vlasů nutností kombinace šamponu a kondicionéru na barvené vlasy. Vždy je lepší volit oba produkty od jedné značky. Látky v nich obsažené se doplňují a výsledná péče je na nejvyšší možné úrovni. Jednou z možností jsou například NIVEA Pure Color Jemný micelární šampon (koupit v e-shopu) a  NIVEA Pure Color Micelární kondicionér a kúra na vlasy 2 v 1 (koupit v e-shopu). Díky nim budou vaše vlasy dlouhodobě chráněné před vymýváním barvy a navíc hezky vyživené a lesklé.
Tip redakce:
Budete-li mít i po použití kondicionéru pocit vysušených vlasů, které nelze rozčesat, vyzkoušejte bezoplachovou péči. Pro barvené vlasy se nám osvědčil
Gliss Regenerační expres balzám Ultimate color pro barvené vlasy (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Karolína Valová ve spolupráci s expertem Petra Míková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Míková
majitelka Hair Studia Fly a kadeřnice
"Všechno má svoji krásu, ale ne každý ji vidí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít