Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 tipů, jak správně v létě pečovat o barvené vlasy

5 tipů, jak správně v létě pečovat o barvené vlasy

5 tipů, jak správně v létě pečovat o barvené vlasy

8. července 2020 od Lucie Ulmanová

8. července 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Aby barva na vlasech vydržela celé léto v kondici, je potřeba lehce upravit svoji pečující rutinu. Pokud se o vlasy pořádně nepostaráte, budete po prázdninách nemile překvapeni. Vsaďte proto na správné vlasové přípravky a vyvarujte se dalších zásahů do vlasů.
Chlorovaná či slaná voda v kombinaci se slunečními paprsky vlasy vysušuje a oslabuje. Týká se to hlavně zesvětlených a barvených vlasů, které jsou citlivější. Blondýnky v létě bojují se zažloutlými a zacuchanými či oslabenými vlasy, tmavovlásky zase s výrazným vyšisováním vlasů. A jak kštici dopřát v letních dnech tu nejlepší pozornost?

1. Správná péče 

Hlavním úkolem na léto je vlasy dostatečně hydratovat. Ke klasickému šamponu si pořiďte například vlasové spreje nebo oleje, které je skvěle hydratují. Navíc je můžete používat denně. Vysušeným vlasům znovu dodají objem a lesk. Vlasový olej navíc dokáže pomoci s roztřepenými konečky. Pokud bojujete s tímto problémem, ideální pro vás bude L'Oréal Paris Hedvábný olej na poškozené vlasy Elseve (koupit v e-shopu). Pozor, při aplikaci nanášejte pouze malé množství, jinak je zatížíte. Při koupi hledejte v regálu drogerie nejlépe celou sluneční řadu, která obsahuje šampon, kondicionér, masku a již zmíněný ochranný sprej nebo olej. Přesně taková je řada Gliss Kur Summer Repair, která obsahuje šampon, kondicionér a masku. Vlasy chrání díky obsahu meruňkového oleje a UVA/UVB filtrů.

2. Zkuste vlasový peeling 

Vaše barvená hříva bude v létě jako znovuzrozená díky vlasovému peelingu a tuhle proceduru si zamilujete. Vlasovou pokožku doslova „nakopne“. Stačí ho zařadit do kosmetické rutiny jedenkrát týdně a uvidíte sami, jak vlasům dodá svěžest. Důležité je použít peeling určený pouze na vlasovou pokožku. Nebo si vlasový peeling doma vyrobte sami. Jen pozor, pokud máte zrovna čerstvě nabarvené vlasy, s vlasovým peelingem počkejte, protože hrozí, že se vám barva rychleji vymyje.
 

3. Regenerujte 

Dalším skvělým pomocníkem, který udrží v létě vaši kštici ve formě, jsou vlasové masky. Zatímco šampon chrání vlasy před vyšisováním či pomáhá udržet odstín barvy, vymývá sůl, písek nebo chlór, vlasová maska vlasy regeneruje a pomůže je dostat do kondice. Vlasy hydratuje, dodá jim potřebné živiny a zatáhne narušené vlasové vlákno. Masku stačí aplikovat jednou týdně. Pro barvené a melírované vlasy, které vyživí a pomáhá chránit jejich barvu, je vhodná L'Oréal Paris Intenzivní maska Elseve Color-Vive (koupit v e-shopu) nebo Pantene Maska na barvené a melírované Vlasy Color (koupit v e-shopu).

4. Rozčesávejte opatrně  

K vodě se často nosí vlasy stažené v culíku, do drdolů nebo zapletené do copů. Jde sice o praktické letní účesy, ale kvůli tomu, že jsou vlasy stažené, budou více náchylnější k lámání a vysušování. Lepší jsou volnější účesy. Dejte si také pozor, až budete mokré vlasy rozčesávat. Začněte opatrně od konečků směrem nahoru. Proti zacuchání a lepšímu rozčesávání vám pomůže vlasový krém, který aplikujte do vlasů před rozčesáváním.

5. Dejte vlasům prázdniny 

V parných dnech raději zapomeňte na:
  • kulmování
  • žehlení vlasů
  • vysoušení vlasů fénováním
  • trvalé ondulace, které vlasové vlákno ještě více poškozují
 
Tepelné úpravy vlasy v období léta velmi vysušují, ty jsou pak citlivější a křehčí. A pokud už si vlasy musíte foukat, místo horkého vzduchu použijte studený. Před tepelnou úpravou je ochrání Toni&Guy Bezoplachový kondicionér Smoothing Leave In (koupit v e-shopu). Nejlepší je ale nechat vlasy přirozeně uschnout.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít