Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vlasy a slaná voda: Víte, jak je chránit?

Vlasy a slaná voda: Víte, jak je chránit?

Vlasy a slaná voda: Víte, jak je chránit?

16. června 2018 od Eva Suchomelová

16. června 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Moře, slunce, dovolená… Jak to ale udělat, aby slaná voda nebyla noční můrou pro vaše vlasy? Jasno nám do toho vnesla expertka na krásné vlasy Bára Doležalová.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
K moři jezdíme za odpočinkem i za zdravím, mimo jiné i proto, že sůl a mořská voda představuje blahodárnou kombinaci pro krásu. Platí to překvapivě i pro vlasy. „Při správném použití je mořská sůl schopna posílit vlasové folikuly, eliminovat tvorbu lupů, obnovit poškozené vlasy a vlnitým vlasům umí dodat lesk a sílu,“ říká Bára Doležalová a vysvětluje to: „Použití mořské soli pro vlasovou pokožku a vlasy je velmi prospěšné díky bohatému chemickému složení, které zahrnuje uhlík, křemík, magnesium a mnoho dalších užitečných prvků. Téměř všechny tyto prvky, které mořská sůl obsahuje, jsou výborně absorbovány kůží i vlasy. Mořská sůl se doporučuje i při nadměrné mastnotě vlasů. Umí zmírnit nadměrnou aktivitu mazových žláz na pokožce hlavy. Přidáním mořské soli k šamponu a masáží vlasové pokožky brzy zjistíte, že mazové žlázy se zmenšují a lupy mizí.“ Jak to, že po dovolené u moře jsou naše vlasy polámané, vysušené a jako bez života?

koupání v moři

Kdy sůl škodí

V kombinaci se slunečním zářením však může sůl vlasy také poškozovat. Rizikem je především jejich dehydratace. „Molekuly vody jsou přitahovány k soli, která vytahuje z vlasů vlhkost. Vlasy jsou pak suché a bez lesku. Mořská sůl může vlasy poškodit i proto, že krystalky soli lámou mikroskopické proteinové vazby,“ objasňuje expertka. To je samozřejmě nežádoucí a je potřeba vlasy chránit. Jestliže nechcete na dovolené rezignovat na koupání v moři, což by byla škoda, pak je potřeba poskytnout svým vlasům vhodnou péči a ochranu.

mytí vlasů

5 rad pro krásné vlasy při koupání v moři

1. Kosmetika s UV filtrem

Nejen na pokožku, ale také na vlasy si pořiďte vlasovou řadu z letní edice své oblíbené značky s ochranným faktorem. Slaná voda vlasům neškodí, pokud jsou ochráněny přípravky s UV filtry.
 

2. Ochranný krém nebo sprej na vlasy

Než se vydáte na pláž, naneste na vlasy ochranný krém nebo sprej.
 

2. Culík nebo uzel

Ideální účes na pláž je nějaký jednoduchý výčes, například culík nebo uzel.

culík na pláži

3. Čisticí šampon s UV filtrem

V letních edicích právě takové šampony bývají. Po návratu z pláže vlasy důkladně umyjte tímto šamponem, abyste z nich dostala přebytečnou sůl a vlasy ochránila před dalším poškozením slunečními paprsky.
 

4. Vysoce hydratační maska

Pro výraznější ochranu před poškozením použijte vysoce hydratační masku, nejlépe bezoplachovou. Ta na vlasech vytvoří fyzickou bariéru a ony méně absorbují sůl a chlór.


5. Kokosový olej

Po umytí mokré vlasy ošetřete kokosovým olejem. Obsažená kyselina laurová umí ve vlasu udržet vlhkost, takže vlasy zůstanou dostatečně hydratované.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Bára Doležalová
Expertka proměny vizáže, stylistka a vizážistka
4531
"Změna zvnějšku vás změní uvnitř a pomůže odstartovat váš nový život."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít