Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 nejlepších přírodních látek pro krásné vlasy

5 nejlepších přírodních látek pro krásné vlasy

5 nejlepších přírodních látek pro krásné vlasy

9. února 2018 od Anna Adlerová

9. února 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Máte suché a unavené vlasy? Přestože kupujete drahou pečující kosmetiku, vaše vlasy vypadají, že už mají to nejlepší za sebou? Záchrana existuje! Co stojí za krásnými a vyživenými vlasy? Prozradíme vám několik možností, které vaše vlasy zachrání jednou provždy!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Jste to, co jíte

Bohužel, je to opravdu tak: špatná zpráva pro milovnice fastfoodů a laskominek. Tajemstvím pro krásné, silné a zářivé vlasy nejsou drahé šampony nebo luxusní salonní servis. Je to z velké části hlavně o tom, co jíte. Pokud budete mít přísun zdravého a vyváženého jídla, budete mít i krásné vlasy. Jaké látky jsou pro vlasy pravým životabudičem?


1. Zinek a měď

Tyto dvě přírodní látky pomáhají vlasovým folikulám růst. Nejlepšími zdroji těchto látek je červené maso konzumované alespoň dvakrát týdně. Pokud masu neholdujete, vyzkoušejte sójové boby nebo čočku.


2. Protein

Bez tohoto zázraku nedají sportovci ani ránu. Proč? Jedná se o základní stavební kámen buněk, který je tvoří i opravuje. Platí to jak pro svaly, tak i pro vlasy, které posiluje velmi účinně. Najdete ho ve vejcích nebo kuřecím masu. Váš jídelníček by se bez těchto surovin neměl obejít.


3. Vitamin D

Vitamin D také ovlivňuje vlasový růst. Jak se k němu ale nejlépe dostat? Přirozeně ho obsahuje jen několik potravin a jeho tvorbu podporuje také pobyt na slunci. Přístup ke sluníčku je však v zimních měsících omezený a v průběhu roku může být kvůli UV záření zdraví škodlivý. Nejjistější volbou je tedy jeho přísun doplnit z vhodných suplementů v tabletkové formě. Pozor však na to, že v každém životním období jsou pro vlasy a pleť důležité i jiné vitaminy.

losos

4. Omega-3 mastné kyseliny

Zaklínadlo moderní doby, které funguje i na vlasy jako mávnutí kouzelnou hůlkou. Konzumace těchto látek minimálně dvakrát týdně výrazně přispívá k hydrataci vlasů. Nacházejí se třeba v tučných rybách, jako je losos. Kromě krásných vlasů ochrání i vaše srdce a uleví od zimních depresí.
 

5. Biotin

Tento vitamin, označovaný jako vitamin H, se vyskytuje především v játrech, sušených houbách a vaječném žloutku. Je velice důležitý pro růst vlasů. Pokud jste se svými vlasy spokojené, ale ne a ne už narůst, je pro vás biotin tím správným tipem. Ne nadarmo jsou vajíčka přísadou spousty masek na vlasy. Nachází se v nich totiž velké množství nutričních látek, které přímo ovlivňují kvalitu vlasů, ať už se jedná o biotin, nebo tuky a již zmíněné bílkoviny.

maska na vlasy

Domácí masky na vlasy

Pokud dodržujete jídelníček a stále to není ono, máte ještě další možnost. Pro zdraví svých vlasů si můžete sem tam dopřát i domácí masku.


Jaké jsou nejúčinnější suroviny, které by měla vaše maska obsahovat?

  • Na vlasy relativně bez problémů aplikujte celá vejce. Zajistíte jim tak krásný lesk a podpoříte růst. V případě mastnějších vlasů však aplikujte pouze bílky. Naopak suché vlasy si více vychutnají žloutek nebo zkuste třeba avokádo. To obsahuje nenasycené tuky a olej.
  • Pokud chcete vlasy vyživit, zaměřte se na olivový olej. Nejlépe z něj udělejte zábal na vlasy nebo ho přidejte k vajíčkům jako součást masky. Pozor ale na to, aby měl olej alespoň pokojovou teplotu. Dobře vám poslouží i multifunkční kokosový olej, který vlasy uhlazuje, a brání tak vzniku roztřepených konečků.
  • Dalšími živinami nabité suroviny, které doma běžně najdete, jsou med a tvaroh. Med posiluje vlasové folikuly, tím podporuje zdravý růst vlasů. Také v nich zadržuje v nich vlhkost, čímž přispívá k jejich hydrataci. Tvaroh pak vlasům dodá krásný lesk.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Související články

1 komentářů k článku
Petra Jindřichová 20.února 2018
Článek není špatný, akorát postrádám důrazné upozornění na vymývání masek s obsahem vajíček chladnou, maximálně vlažnou vodou. Teda pokud někdo nechce skončit s míchanými vajíčky na hlavě...

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít