Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zatočte se zlozvyky: Změňte svůj život

Zatočte se zlozvyky: Změňte svůj život

Zatočte se zlozvyky: Změňte svůj život

28. prosince 2018 od Anna Adlerová

28. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Zlámali jste hůl nad letošním sepisováním seznamu novoročních předsevzetí? Zkuste jednoduchými změnami návyků zlepšit po malých krůčcích svůj život. Máme pro vás tipy, díky kterým se naučíte snídat, budete líp vypadat, a možná se vám podaří i trvale zhubnout.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Každý má nějaký ten malý zlozvyk nebo nedostatek. Víte, jak přeměnit zlozvyky v blahodárné návyky? Stačí začít pozvolna jednou konkrétní změnou a nesnažit se změnit všechno najednou. Donedávna se tradovalo, že na osvojení nového návyku stačí vytrvat v jeho opakování po dobu 21 dnů. Dnes už se neurovědci v názorech různí a přiklánějí se spíš k názoru, že je minimální časové období individuální u každého člověka. Udělejte si ze změny životního stylu malou hru a zjistěte, jak dlouho trvá vytvořit si nový návyk vám. Bude to trvat 2 měsíce, nebo třeba jen 18 dnů?
 

Zlozvyk č. 1 – Vynecháváte snídaně

I když víte, že snídaně je skvělý start dne, ne a ne si na ni najít čas?
 
Námět pro zlepšení: Začněte zvolna. Nemusíte si hned vyšetřit půl hodiny pro přípravu vitaminového smoothie a ovocné misky vyladěné do poslední živiny. I šálek čaje se počítá. Pokud k němu časem zařadíte alespoň tyčinku nebo jablko, snáz se posunete k vydatnější formě snídaně. Důležité je po ránu nastartovat metabolismus alespoň minimálním příjmem potravy.
 
snídaně

Zlozvyk č. 2 – Chodíte spát s mokrou hlavou

Jste rády, že si večer vyšetříte čas na mytí vlasů? Zabalíte je po umytí do turbanu, se kterým možná jdete rovnou do postele?
 
Námět pro zlepšení: Není nutné rutinu mytí vlasů ze dne na den přehodit na ráno. Místo toho začněte důvěřovat svému fénu. A pokud nemáte čas na večerní dokonalou foukanou, vysušte si ve 3 minutách alespoň pokožku hlavy. I díky takovému minimálnímu úsilí budou vaše vlasy i pokožka rázem zdravější. Poničení vlasů působením tepla se nemusíte bát. Stačí ke každému sušení přidat vlasový produkt na ochranu vlasů před teplem – např.  Toni& Guy Heat Protection Mist Sprej pro tepelnou ochranu vaše vlasy chrání až do teploty 230 °C. Ručníkový turban omezte na vlasech na minimum – sundejte ho maximálně po 10 minutách, aby se pokožka zbytečně nezapařovala.
 
mokré vlasy

Zlozvyk č. 3 – Nestaráte se o pleť

Pleť, které se nedostává péče, může být vysušená, unavená, zašedlá, se sklonem k tvorbě vrásek nebo k snadnému zanícení. Komplexní péče o pleť se může zdát složitá, zvlášť pokud nemáte čas se rozmazlovat, neznáte svůj typ pleti nebo jednoduše nevíte, kde začít.
 
Námět pro zlepšení: To nejmenší, co pro svou pleť můžete udělat, je začít se důkladně po každém dni odličovat a čistit. Mnoho odličovacích přípravků zároveň pleť čistí, takže se tak zbavíte nejen make-upu, ale i prachu, potu a všech nečistot, které se na pleti za celý den nasbíraly, o lepším stavu řas a obočí ani nemluvě. Pokud si vyberete šetrný produkt, nemusíte v tomto případě řešit ani svůj typ pleti. Vhodné jsou například přírodní oleje, třeba Purity Vision BIO Kokosový olej. Máte tento základní krok v malíčku? Zkuste se posunout k používání denního a nočního krému. Denní krém naneste po opláchnutí obličeje ještě před zahájením make-up rutiny a večerním krémem zakončete svou večerní hygienu těsně před ulehnutím. Pořád málo? Najděte si kouzelné sérum a dodejte pleti maximální možnou výživu.
 

Zlozvyk č. 4 – Hubnutí odkládáte na budoucnost

Dneska si ten dortík ještě dám, hubnout začnu zítra/po víkendu/příští měsíc. Zní vám to povědomě?
 
Námět pro zlepšení: Pokud se stejně jako většina žen nemůžete donutit přepnout ze dne na den do dietního režimu, začněte s malými úpravami jídelníčku a zaveďte pohyb. Po probuzení stojí jen minimální psychickou námahu přinutit se k 5minutovému rannímu protažení. Můžete zkusit chodit po schodech místo čekání na výtah. Možná vám za nějakou dobu nebude nápad kamarádky, abyste si s ní šly zaběhat do parku, znít tak šíleně. Pomoci vám mohou i vychytávky jako mobilní aplikace nebo fitness náramky.
 

V jídle zkuste omezit sacharidy a zařadit obyčejnou vodu místo limonád. Třeba časem zjistíte, že už jste si na ni tak zvykly, že vám slazené nápoje nebudou ani chutnat.
 
cvičení doma

Zlozvyk č. 5 – Jedete naplno i přes neustálou únavu 

Pohybujete se v zacykleném časovém blázinci? Ranní budík na 6:00, večerní ulehnutí do postele málokdy před půlnocí? Přes den se honíte, nestíháte jíst a celkově odpočívat tak nějak nemáte kdy?
 

Námět pro zlepšení: Pokud cítíte nonstop únavu, zkuste malé zásahy do svého lifestylu. Jděte si večer o hodinu dřív lehnout, domluvte si jeden den v týdnu home-office, a pokud stav přetrvává, i když už jste vyloučily nedostatek odpočinku, zkuste zařadit více ovoce a zeleniny, ze kterých vaše tělo čerpá energii, nebo si pomoci doplňky stravy – v těle vám totiž může chybět nějaká důležitá látka, jejíž deficit únavu způsobuje – nejčastěji železo. Vyzkoušejte třeba sirup proti únavě Salus Floradix Železo+ s obsahem bylin, ovocných šťáv, železa a vitaminů B a C.

 
Nezapomeňte, že i s malými kroky můžete dojít k velkým výsledkům. Stačí vydržet, než pro vás nový krok v denní rutině začne být samozřejmostí, a pak zkusit svou osobní laťku úspěchů nastavit ještě o kousíček výš.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít