Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Tělová másla: Hostina pro vaši pokožku

Tělová másla: Hostina pro vaši pokožku

Tělová másla: Hostina pro vaši pokožku

26. října 2017 od Eva Suchomelová

26. října 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Pokožka celého tělo je ještě vysušená po létě. S podzimem dostává zabrat vrstvami oděvů, které ji odírají, a také výraznými teplotními výkyvy mezi venkovním chladem a vytopenými místnostmi. Vysychá i vaše pokožka? Řešením jsou tělová másla. Porozhlédli jsme se po nich a přinášíme vám výsledky našeho průzkumu.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
V létě jste brali jako samozřejmost, že po sprše si namažete tělo tělovým krémem, mlékem či máslem po opalování. Na podzim se na pravidelné mazání začíná zapomínat, přitom pokožka potřebuje péči stejně jako v létě. Vysušuje se neustálým otíráním narůstající vrstvy oblečení, hůř „dýchá“, neboť se k ní přes oděvy nedostává dostatek vzduchu a tělesná vlhkost nemá moc kam unikat. Když se k tomu přidají stále se zvyšující rozdíly mezi teplotami venku a ve vnitřních prostorách, kde se pohybujete, je každodenní dávka hydratace a výživy pro pokožku nezbytná.


Tělová mléka, másla, krémy – jak se v tom vyznat?

V současnosti kosmetika už nabízí různé konzistence péče o tělo. Od lehkých a rychle se vstřebávajících gelů přes jemné a odlehčené krémy, až po hutná a extra výživná másla. Oblíbená jsou hlavně tělová mléka, která se díky své tekuté či polotekuté konzistenci snadno nanášejí na pokožku a velmi rychle se do ní vstřebávají. Hodí se po ranní sprše, kdy spěcháte. Ale na vysušenou a namáhanou pokožku zrovna v tomto období nemusí jejich hydratační a výživné vlastnosti dostatečně účinkovat.

Tělové krémy stojí svou konzistencí na půl cesty mezi tělovým mlékem a tělovým máslem. Doporučují se pro ošetření normální pokožky, pokud jsou mastnější, pak i na suchou pokožku.

masáž

Pro podzimní období, především pro použití na noc, se obzvlášť hodí právě hutná textura tělových másel. Někomu by se mohlo zdát, že je jejich vtírání do kůže zdlouhavé nebo nepohodlné. Ale vy si z toho udělejte přednost: pojměte každodenní mazání jako svůj večerní rituál. Vtírejte tělové máslo do pokožky pečlivě a zároveň ji při tom masírujte. Právě touto masáží podpoříte metabolismus kůže. Je to příjemné uvolnění namožených svalů, tělové máslo se tak výborně zapracuje do pokožky a předejdete vzniku ucpaných pórů, zarostlých chloupků či jiných nepříjemných defektů kůže.


Složení je klíčové

Tělová pečující másla jsou většinou vytvořena z hutných přírodních másel, jako je bambucké a kakaové. Především bambucké máslo je v současnosti v centru pozornosti a výrobci je stále víc využívají při péči o pokožku. 

bambucké máslo


Jestliže obsahuje i kakaové máslo, můžete si být jisté, že své pokožce dopřáváte skutečně maximální výživnou a hutnou péči.

kakaové máslo


Co vyzkoušet?

Hlubokou hydrataci vám poskytne Dove DermaSpa Cashmere Comfort obnovující tělové máslo pro jemnou a hladkou pokožku. Je to nejlépe zklidňující a nejbohatší tělové máslo této značky, má hutnou, skoro tuhou konzistenci a výraznou, příjemnou vůni vanilky, koření a ambry, která na kůži vydrží dlouhé hodiny. Pokožka je po něm citelně hebčí. Díky technologii Cell Moisturisers intenzivně hydratuje buněčné jádro, obnovuje pokožku, zjemňuje a dodává pocit uvolnění.

Pokud jste si oblíbila kosmetiku z kozího mléka, je tu i tělová řada značky Ziaja. Tělové máslo Kozí mléko doplňuje pokožce chybějící lipidy, regeneruje její přirozenou ochrannou bariéru a viditelně zlepšuje pružnost a měkkost pokožky. Kromě kozího mléka obsahuje olivový olej, omega-3 a omega-6 nenasycené mastné kyseliny a vitamin E.

Pokožku můžete rozmazlit také unikátním přípravkem Nivea Tělové suflé Smooth Sensation. Krémové složení s bambuckým máslem a dalšími výživnými ingrediencemi zajistí hebkou, dlouhodobě hydratovanou pokožku. Má lehkou, podmanivou vůni.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít