Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Strie a celulitida nemizí? Zkuste je zamaskovat!

Strie a celulitida nemizí? Zkuste je zamaskovat!

Strie a celulitida nemizí? Zkuste je zamaskovat!

14. července 2019 od Helena Hladíková

14. července 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Někdy ani sebevětší snaha nestačí a pomerančová kůže i pajizévky jsou prostě tam. Jenže kdo by o ně zrovna v létě stál?! Poradíme vám, jak strie a celulitidu zakrýt, abyste si mohli nejkrásnější období roku užít naplno.
Růžové až červenofialové proužky na kůži, které postupně vyblednou do voskové až perleťově bílé barvy, jsou strašákem mnoha žen. Strie vznikají při velkém váhovém výkyvu, kdy je kůže v krátkém čase vystavena napínání a roztahování. Typickým příkladem je těhotenství, během něhož se pajizévky vyskytnou až u 70 % nastávajících maminek. Špatnou zprávou je, že pokud strie jednou vzniknou, už nikdy zcela nevymizí, ovšem správnou péčí se jejich vzhled dá alespoň minimalizovat. Jak? Pravidelným promazáváním a masírováním pokožky, a to nejlépe speciálními přípravky, jako je například olej Bi-Oil s rostlinnými extrakty a vitaminy, který pomáhá zlepšit vzhled jizev, strií i nestejnoměrného odstínu pokožky. Nejlepší zbraní je však jedině prevence, aby strie neměly vůbec šanci vzniknout. Proto si hlídejte váhu a vyvarujte se zejména jo-jo efektu, vyzkoušejte doplňky stravy s kolagenem a vitaminem E a dbejte na dostatečnou hydrataci pokožky
celulitida na stehnech

Co zamaskuje strie?

Pokud už se s pajizévkami potýkáte, teď v létě nejspíš řešíte, jak je co nejlépe ukrýt před zraky ostatních. Leckoho napadne (nebo se o tom dočte „zaručenou“ zprávu), že strií se dá dočasně „zbavit“ opálením. Omyl! Účinek opálení je totiž přesně opačný, protože o to více vynikne rozdíl mezi barvou strií a barvou okolní pokožky. Navíc hrozí riziko spálení. Chcete-li pajizévky skutečně zamaskovat, vyzkoušejte raději:
léto

Do boje s celulitidou!

Kromě strií trápí nejednu ženu také celulitida, především na stehnech, bocích, hýždích, ale i na rukách nebo ňadrech. Zkuste s ní účinně zabojovat, a to i v případě, že vám do vysněné dovolené u moře zbývá jen pár týdnů. Co funguje?
  • pravidelný pohyb a posilovací cviky
  • lymfatické masáže
  • lymfodrenáže
  • dostatečný pitný režim 
  • zdravý, odlehčený jídelníček
Jako doplňkovou péči pak zvolte masáže a promazávání postižených oblastí, například s pomocí gelu Herbamedicus Cellulitis s výtažky z 18 bylin, který pomáhá prokrvit a prohřát tkáň, čímž se aktivuje látková výměna, a dochází tak k lepšímu odbourávání tukových buněk. Na stejném principu funguje i Topvet Skořicový masážní gel, stačí tyto přípravky nanést několikrát denně a nejlépe pár minut před cvičením. Vyzkoušet můžete také různé zpevňující přípravky, třeba Floré Bylinný gel při celulitidě břečťan & vinná réva.

Tip redakce:
Zabojujte s celulitidou rychle a hlavně efektivně, a to třeba NIVEA Zpevňujícím sérem proti celulitidě Q10 Plus. Redukuje vnější projevy celulitidy a zpevní pokožku již za 10 dní.

Jak zamaskovat ďolíčky?

Pakliže se vás celulitida ne a ne pustit, můžete na to jít jinak. Jako SOS maskovací trik na poslední chvíli funguje – stejně jako v případě strií – samoopalovací krém, protože při tmavším zbarvení kůže nejsou ďolíčky tolik viditelné. Tělový make-up ani korektor vám v tomto případě moc nepomohou, ale velkou službu vám naopak prokážou parea a sarongy neboli velké šátky, které se dají upravit tak, aby zakrývaly přesně to, co chcete. Vybrat si můžete z nepřeberného množství druhů a barev, takže vyladit plážový outfit bude pro vás jistě hračka. A nejdůležitější ze všeho? Užít si léto a čas dovolených bez mindráků na duši! Nikdo přece není dokonalý.

Tip redakce:
Dobře vybírejte i typ plavek, které mohou skrývání nedostatků rovněž velmi napomoct.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít