Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Slunce není nepřítel: Trendy v opalování

Slunce není nepřítel: Trendy v opalování

Slunce není nepřítel: Trendy v opalování

30. dubna 2019 od Karolína Hornová

30. dubna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Pohodlné nanášení ve spreji, složení pro alergiky, snědá pokožka bez opalování, ale i obličejová maska nebo speciální sprchový gel po opalování? Tajné tipy na novinky z našich drogerií vám vrásky rozhodně nenadělají!
První opravdu komerční a navíc dobře fungující krém s filtry, které uměly záření nejen odrazit, ale i vstřebat, namíchal v roce 1938 horolezec a chemik Franz Greiter poté, co se nesnesitelně spálil po výstupu na švýcarskou horu Piz Buin. Ta dala krémům, které existují dodnes, jméno. Značku Greiter založil se svou ženou, která byla kosmetička, a stojí i za zavedením termínu „SPF“ (sun protection factor) a vývoje jeho číslování, v němž se dnes orientujeme všichni.

Začalo to ve Švýcarsku

Opalovací krémy, respektive krémy s ochranným slunečním faktorem zažívají v současné době největší boom v historii. Před negativními (i společensky nežádoucími) účinky slunečního záření se chránili už starověcí Egypťané. Již koncem 19. století byly na trhu k dostání první krémy s – dnes bychom řekli – minerálním filtrem. V té době ale šlo o vysoký obsah oxidu zinečnatého, který sice odrazil sluneční paprsky od kůže, ale vytvořil na ní nepříjemnou, silnou bílou vrstvu.
ochrana před sluncem

Trendem je kvalita, účinnost i pohodlí

Vývoj a trendy v opalovacích krémech jdou neustále dopředu a ruku v ruce s lékařskými studiemi o škodlivosti nejen UVB, ale i UVA záření. Díky neustálým inovacím i konkurenci značek tak pro kvalitní krémy s tou nejlepší ochranou už nemusíte chodit daleko ani za ně platit vysokou cenu. Pulty drogerií nabízejí kvalitu hodnou i „lékárenských“ značek. A inspirují se u nich, i co se týče pohodlí zákazníků, kteří nechtějí jen ochranu před sluncem, ale i něco navíc. Vedle kvality a silné ochrany letos jednoznačně frčí benefity jako příjemná konzistence, složení pro citlivou pokožku a také různé „vychytávky“ pro pohodlnou aplikaci.

V oblíbenosti vede balení ve spreji a konzistence snadno roztíratelného mléka, které nezanechává bílé stopy ani nepříjemný pocit. Praktický obal, který padne do ruky a krém snadno dávkuje pomocí rozprašovače, nabízí třeba NIVEA Sun hydratační sprej na opalování Protect & Moisture. Ten navíc i hydratuje a hodí se pro suchou pokožku. Jeho „sesterský“ sprej NIVEA Sun sprej na opalování Protect & Sensitive je neparfémovaný a vhodný pro jemnou a citlivou pokožku. Oba seženete s SPF 30 i 50, přičemž „padesátka“ poskytuje tu nejvyšší dostupnou ochranu a hodí se pro světlou pleť a partie, které často vystavujete na slunci.

Opálená – neopálená

I letos bude trendem opalovat se chytře. Tedy chránit se co možná nejvíce před škodlivým UV zářením, ale zároveň docílit decentně opálené pokožky. Jak na to? Na pultech drogerií najdete i krémy s SPF, které zároveň dodají vaší pokožce bronzový nádech. A prozradíme vám ještě jedno tajemství: Dávno pryč jsou doby, kdy samoopalovací mléka nepříjemně zapáchala!

Buďte in a nebojte se novinek. Třeba Helios Herb Bronz mléko na opalování, které seženete s SPF 20 i 30, chrání proti UVA a UVB záření a zároveň pokožku zbarvuje do bronzova. Značka nabízí i klasický samoopalovací sprej a spoustu dalších „vychytávek“ v ochraně před slunečním zářením a boji proti poškození pokožky, včetně regeneračních krémů po opalování. Projděte si také test dalších opalovacích krémů s benefity, které v naší nabídce seženete.
opalovací sprej

Po opalování – maska, koncentrát i sprchový gel

I když používáte krémy s vysokým slunečním faktorem a dodržujete pravidla bezpečného opalování, stejně se alespoň trochu opálíme. To je pro většinu z vás koneckonců i žádoucí. Někdy to ale přeženete – stává se to při sportu, při nečekaném vyjasnění na výletě nebo třeba v autě s otevřenou střechou. Příčin může být mnoho, stejně tak jako citlivých řešení.

Pokud už jste se opálili víc, než jste chtěli, je načase nasadit všechny zbraně. Samozřejmostí by měla být vlažná nebo chladivá sprcha a také produkty, které obsahují pokožku zklidňující látky jako panthenol a vitamin E, který podporuje obnovu buněk. S péčí můžeme začít už ve zmíněné sprše: Helios Herb Sprchový gel po opalování pečuje o pokožku už při mytí a zabrání jejímu vysušování.
Na čerstvě opálený obličej pak můžete nasadit rychlého pomocníka v podobě praktických 5ml ampulí Helios Herb SOS koncetrát po opalování nebo masku po opalování od stejné značky, která pleť příjemně zchladí, zklidní a dodá potřebné látky pro obnovu buněk.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít