Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Prsa: Staráte se o ně správně?

Prsa: Staráte se o ně správně?

Prsa: Staráte se o ně správně?

17. srpna 2020 od Jana Kantorová

17. srpna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Tvar prsou sice nezměníme, ale jejich zdraví a pevnost můžeme ovlivnit správnou péčí. Víte, jakou zvolit kosmetiku, jak správně prsa kontrolovat a čím dosáhnout jejich pevnosti?
Jemná kůže prsou a jejich tkáň jsou náchylné k působení gravitace, věku, výkyvům váhy (ať už směrem nahoru nebo dolů) a hladiny pohlavních hormonů. Jejich tvar a velikost jsou dány zejména dědičností, ale může je ovlivnit i těhotenství, antikoncepce, obezita apod. Mladé dívky pak mají prsa pevnější a tužší, což je dáno vyšším zastoupením mléčné žlázy oproti tukové tkáni. Pravidelnou péčí o prsa v podobě masáží, správného výběru podprsenky, cvičení a jídelníčku jejich vzhled určitě zlepšíte. Ale co je pro ně ještě důležité?


1. Naučte se kontrolovat prsa

V průběhu jemné masáže, ke které můžete použít například Floré Bylinný masážní olej levandule (koupit v e-shopu), se mnohem snadněji dostanete k samovyšetření povrchových částí prsu. Rakovina prsu je nejčastější nádorové onemocnění u žen a včasná léčba dokáže nemoc porazit. Právě proto je nutné provádět každý měsíc kontrolu prsou.
samovyšetření prsu

A jak na to:

Ideální dobou je pátý až osmý den cyklu, kdy je prsní žláza nejklidnější. Vyšetřovat je potřeba oblast celého prsu, dále od klíční kosti k podpaží až do míst, kde končí podprsenka.
  • Nejdříve se postavte před zrcadlo a obě prsa si prohlédněte s rukama spuštěnýma podél těla.
  • Pak pomalu ruce zvedejte a kontrolujte pohledem prsa z obou stran, zda se neobjevují dolíčky či větší vtažení kůže.
  • Posledním krokem pozorování změn prsou je, když dáte ruce v bok a předkloníte se.
  • Zvedněte ruku, která je na straně vyšetřovaného prsu, druhou rukou začněte samovyšetřování, a to od podpaždí směrem dolů k místům, kde končí podprsenka, a zase nahoru.
  • Vyšetřujte krouživými pohyby po celém prsu za pomoci různého tlaku.
  • Nezapomínejte ani na oblast klíčních kostí, kdy krouživými pohyby postupujte od ramene k zakotvení klíční kosti.
Tip redakce:
Na mamograf by měly ženy starší 40 let chodit jednou za dva roky. Mladší ženy s rakovinou v rodině by pak na kontroly měly chodit častěji. U nich se provádí sonografické vyšetření.

2. Volte správnou kosmetiku

Když už mažete obličej, nezapomínejte ani na dekolt a poprsí. Kromě toho, že pravidelnou péčí prsa masírujete a zpevňujete, díky správně zvoleným produktům je také hydratujete a dodáváte jim potřebnou elasticitu. Vyzkoušejte například NIVEA Q10 + Vitamin C Výživné zpevňující tělové mléko (koupit v e-shopu), které znatelně zlepšuje pružnost a pevnost pokožky. Pružnost zvyšují také rostlinné oleje, olivový nebo sezamový, které díky obsahu antioxidantů chrání pokožku proti předčasnému stárnutí. Cenné látky z olejů se do pokožky nejlépe vstřebávají v kombinaci s vodou, takže je dobré používat je ihned po sprše.
oleje na péči

3. Sprchujte se tak, aby vám prsa děkovala

Ve sprše zkoušejte jednou za čas střídavé sprchování teplou a studenou vodou. Začínejte teplou, kdy kolem každého ňadra uděláte sprchou deset koleček. Pak proudem vody promasírujte zezdola nahoru celou oblast krku a dekoltu. Stejný postup pak zkuste se studenou vodou. Prsa na závěr promasírujte lufou nebo houbou, například Calypso Tělovou houbou Relaxing Moment (koupit v e-shopu), díky které se zbavíte odumřelých kožních buněk a rozproudíte oběh tak, že kůže prsou bude vypadat jemnější a zářivější. Osvěžení prsům můžete nakonec dodat i Floré Bylinným sprchovým olejem rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu).

TIP: Přípravky do sprchy i péči o pokožku celého těla si můžete dopřát i z pohodlí a bezpečí domova na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

prsa jako znak ženství

4. Neopalujte se nahoře bez

Vitamin D potřebujeme, ale pro dostatečnou dávku stačí zhruba 15 minut na slunci. Pokožka dekoltu patří mezi ty nejcitlivější. A proto je potřeba ji před slunečními paprsky dostatečně chránit. Prsa jsou velmi citlivá, a i když se bráníte tomu mít opálené plavky, chcete-li, aby vaše prsa vypadala mladě, raději nechte podprsenku zavázanou. Zbytek dekoltu pak ještě chraňte vhodným opalovacím krémem s vysokým ochranným faktorem.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít