Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nejlepší letní parfém: Hravý, nebo žhavý?

Nejlepší letní parfém: Hravý, nebo žhavý?

Nejlepší letní parfém: Hravý, nebo žhavý?

5. června 2018 od Eva Suchomelová

5. června 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Léto vyžaduje nový parfém. Jaká vůně se hodí do horkých dnů, na dovolenou nebo na žhavou večerní party pod širým nebem? S našimi tipy vás úspěch nemine.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Rozpálené letní dny vyžadují úplně jiný typ vůně než ostýchavé jaro, zemitý podzim nebo studivá zima. Parfém na léto by měl být lehký, osvěžující, jiskřivý a šťavnatý. Může vzbuzovat představu procházky po pláži či mořském břehu, rozkvetlé louky s tetelivým vzduchem, mísy čerstvého ovoce či exotiky dalekých krajin. Pro večery ve dvou se hodí i provokativní vůně, pokud s nimi umíte zacházet. Mnoho značek přichází před létem s limitovanými letními edicemi, ale jsou i parfémy, které jindy než v létě neunosíte.


Omamné květiny, nebo šťavnaté ovoce?

Jestliže se chystáte vybrat si novou vůni na léto, máte několik možností podle toho, k jakým vonným ingrediencím inklinujete. Možná během výběru zjistíte, že se vám změnily preference vůní a objevíte své nové favority.

letní parfémy

Nejlepší letní vonné kombinace:

  • Jednodruhové vůně – patří sem především květinové parfémy, jako je růže, levandule, jasmín, ale také některé lehčí orientální ingredience, jako např. bílé pižmo.
  • Květinově pižmové – zde se klasické květy jako levandule, růže, pivoňka, fialka, geranium či gardénie snoubí s hladivou zaobleností pižma.
  • Vůně exotického ovoce – základem bývají šťavnaté vonné ingredience jako mango, kokos, ananas, meloun, plody mučenky a další. Připomínají dovolenou v tropických rájích, barevné letní kokejly či ovocné saláty.
  • Citrusové vůně – jiskřivá svěžest pomůže v horkých dnech ochladit  - nejčastěji je tvoří citrony, limetky, bergamot, neroli, ale také mandarinky, grapefruity či pomeranče.
  • Intenzivní vůně exotických květů – patří ke smyslným vůním, hodí se pro letní večery a zahrnují takové kalibry, jako je ylang-ylang, mimóza či tuberóza.

aromaterapieNovinky pro léto 2018: Která vůně bude váš favorit?

Většina letošních letních vůní, na které se můžete těšit na regálech drogerií, se dá zařadit do víc než jedné kategorie. Pojďme se na vybrané z nich tedy podívat:


C-THRU COSMIC AURA, Eau de Toilette

Na každodenní nošení se vám hodí tato optimistická toaletní voda. Květinové složky v kombinaci s pižmem ji řadí do květinově pižmové skupiny, ale vše se posouvá směrem k ovoci díky melounu a rybízu.
Nejlepší letní parfém

Mexx Summer Festival, Eau de Toilette

Tato novinka má léto už ve svém názvu – „letní festival“. Letní limitovaná edice stojí na pomezí květinově pižmové a exoticky ovocné vůně.
Nejlepší letní parfém

Tésori Ayurvéda, Eau de Parfum

Italská značka je u nás nováčkem teprve od podzimu, ale jedna z jejích mnoha vonných kompozic se přímo hodí na léto. Je to exotická parfémová voda inspirovaná asijskou ajurvédou. Pokud vás lákají smyslné a intenzivní tóny exotických květin, osvěžené silnými citrusovými nótami, pak ji rozhodně vyzkoušejte.
Nejlepší letní parfém

B.U. Passion, Eau de Toilette

Letně svůdná a omamná toaletní voda pracuje především s exotickými květy a pomůže zdůraznit vaši smyslnost.
Nejlepší letní parfém

Méně je více – přidat můžete vždycky

Ať už si vyberete jakoukoli novinku, anebo sáhnete po jiném flakonu, mějte na paměti, že v létě vůni neschováte do vrstev oblečení. Pro její nošení platí stejná pravidla jako pro vůně do kanceláře. Přidat můžete vždycky, jakmile to ale přeženete, pomůže jen sprcha.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít