Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Místa, která prozradí váš věk

Místa, která prozradí váš věk

Místa, která prozradí váš věk

30. července 2020 od Lucie Ulmanová

30. července 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Uši, hřbety rukou, krk, dekolt nebo nárty. Přiznejte se, kolik jim věnujete péče? Přitom tyto „popelky“, na které se s péčí často zapomíná, mohou na oplátku prozradit, že jste starší, než se snažíte vypadat!
Kdo z nás netouží vypadat jako ve dvaceti? Nebo si říkáte, že věk je jen číslo? Pokud stárnutí berete s nadhledem a při svém koupelnovém rituálu se věnujete hlavně péči o pleť, pamatujte, že byste neměla opomíjet ani další partie těla, na kterých se podepisuje čas. A víte, jak a čím je hýčkat, aby vypadaly stále mladistvě?
 

1. Hřbety rukou 

Ruce jsou naší vizitkou. Stárnutí pokožky na rukou se projevuje mnohem dřív než ve tváři. Kůže je zde velmi tenká, a proto rychleji stárne. Neustálým namáčením a omýváním jsou ruce vysušené a vlivem UV záření se na nich dříve či později začnou objevovat pigmentové skvrny.

K základní péči o ruce patří:

2. Krk 

Mnoho žen má perfektní obličej bez vrásek, ale když váš pohled sklouzne ke krku, projevy stárnutí jsou nepřehlédnutelné. Povislá kůže a vrásky na krku jsou způsobené horší hydratací pokožky. Péče o choulostivou pokožku krku je důležitá a znamená výrazné plus v boji za mladistvý vzhled.

Jak o pokožku krku pečovat:
  • Věnujte jí péči pravidelným promazáváním pleťovými krémy, vhodné jsou noční hydratační krémy s retinolem a kyselinou hyaluronovou pro zpevnění pokožky. Zkuste NIVEA Zpevňující noční krém Hyaluron Cellular Filler (koupit v e-shopu).
  • Při roztírání přípravků na krk postupujte vždy od dekoltu směrem k bradě.
  • Rozmazlujte krk nanášením pleťových masek.
  • Po obličeji nezapomeňte také vždy odlíčit krk a dekolt pomocí vatového tamponku.

3. Dekolt 

V oblasti dekoltu je kůže velmi citlivá a náchylná k předčasnému stárnutí.

Mezi nejčastější vady na kráse patří:
  • vrásky,
  • nerovnoměrná pigmentace,
  • suchá a povadlá kůže,
  • drobné kožní výrůstky,
  • červené tečky atd.
Pro výživu kůže v dekoltu používejte produkty určené přímo pro tuto partii těla. Vhodné jsou hydratační séra a následně krém.
Dekolt ošetřujte produkty s kyselinou hyaluronovou nebo kolagenem, obojí ji zregeneruje a kůže zde bude pružnější a pevnější. Ideální je Gabriella Salvete Vyživující sérum na obličej a dekolt (koupit v e-shopu). Při sprchování pomůže i jemná masáž sprchou nebo střídání teplé a vlažnější vody, která pokožku vypne.

4. Nárty 

Přesto, že jsou nohy nejzatěžovanější části těla, mnohdy na ně zapomínáme. Zejména na nárty, kde je pokožka také velmi jemná. Především v létě chodidla trpí nadměrným vysušováním pokožky vlivem slunečního záření, zvláště pokud jste u moře. I nohy a nárty zaslouží promazávat vhodnými hydratačními produkty určenými přímo pro nohy, třeba Dermacol Happy Feet Zvláčňujícím krémem na nohy (koupit v e-shopu), který díky panthenolu a vitaminu E zvláční a vyživí pokožku nohou, a zvláště u nártů je potřeba myslet i na pravidelné používání opalovacího krému s OF.

5. Uši 

Pigmentové skvrny a fleky nás dělají staršími a kromě obličeje, dekoltu nebo rukou se objevují i na okraji uší. I tato část těla může velmi snadno prozradit náš věk, když na nich kůže ztmavne. Až si v létě budete chránit pleť a tělo krémem s UV filtrem proti slunečnímu záření, nezapomeňte si namazat také uši, aby se nespálily. Vyzkoušejte například NIVEA Neviditelný gelový krém na opalování OF 30 Sun Protect & Dry Touch (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít